Luk

Vælter PSG af tronen: Lille er fransk mester

| Ligue 1 | 38 kommentarer

Infoboks

Brest - PSG 0-2
Ligue 1
19' 0-0 Neymar
37' 0-1 Romain Faivre
71' 0-2 Kylian Mbappe
Angers - Lille 1-2
Ligue 1
10' 0-1 Jonathan David
45' 0-2 Burak Yilmaz
90' 1-2 Angelo Fulgini

Lille sikrede sig søndag aften det franske mesterskab, da de slog Angers med 2-1. Det betød derfor ikke noget, at PSG vandt 2-0 over Brest i Ligue 1.

Der var stor spænding i Frankrig, da det franske mesterskab søndag aften skulle afgøres. Her var der hele tre hold, som i princippet kunne blive mester, da Lille, PSG og Monaco kæmpede om tronen i fransk fodbold.

Det var dog mest sandsynligt, at den franske mester skulle findes i enten Lille eller PSG, som mødte henholdsvis Angers og Brest i Ligue 1. 

Der var kun et point mellem de to mandskaber inden kampen, og derfor skulle Lille bare vinde, hvis de sikre sig mesterskabet.

Og de fik en drømmestart på deres jagt på guld efter ti minutter, da Jonathan David bragte gæsterne fra Lille foran med 1-0, efter Renato Sanches havde spillet canadieren fri.

Lille var dog ikke så dominerende, som de ellers har været gennem sæsonen, og derfor skulle de helt frem til første halvlegs overtid, før de endnu en gang fik nettet til at blafre. 

Her fik de nemlig tilkendt sig et straffespark, som Burak Yilmaz sikkert sendte ind i netmaskerne til 2-0.

I anden halvleg havde Lille kun en opgave, og det var at holde resultatet hele vejen hjem til slutfløjtet. De var dog lige ved at komme foran med 3-0, da Sanches fik en mulighed tæt under mål, men den chance formåede portugiseren ikke at omsætte til mål.

I overtiden formåede Angers dog at reducere til 1-2, men det var alt for sent, og dermed vandt Lille 2-1 og sikrede sig det franske mesterskab. 

Titlen var deres femte mesterskab i historien, hvor deres seneste var tilbage i 2011. Her vandt de desuden the Double i Frankrig.

Lilles resultat betød derfor også, at PSG ikke kunne gøre noget ved guldduellen, selvom de vandt deres opgør med 2-0 over Brest, hvor Kylian Mbappé kom på tavlen.

Ydermere brændte Neymar et straffespark, så det var på ingen måde en god søndag aften for brasilianeren, da PSG blev væltet af den franske fodboldtrone af de nye franske mestre fra Lille.


Af Raymund Nelausen
Lørdag 4. december