Luk

Valverde fyret trods fire titler og et hav af sejre

| La Liga | 18 kommentarer

Infoboks

Barcelona - Granada
La Liga (19/01)
bet365 1,16 7,50 17,00
NordicBet 1,15 8,95 16,50
Oddset 1,14 8,65 16,00
YouBet 1,16 8,25 16,00
Se ALLE Barcelona kampe på Den Glade Gris
1 GRATIS MÅL-Øl til alle i Barca trøje eller tørklæde ved første Barca scoring
1/2 PRIS i baren (alle hverdage, i week-end til kl. 24)
LÆS MERE!

Ernesto Valverde er fortid i Barcelona efter to og en halv sæson, hvor han vandt et hav af kampe og fire titler, heraf to mesterskaber.

Ernesto Valverde er ikke længere træner i Barcelona, da han mandag aften er blevet fyret, og det er ellers ikke, fordi resultaterne har været skrækkelige i trænerens tid i Barca.

55-årige Valverde, som tidligere i sin trænerkarriere har været i klubber som Espanyol, Villarreal, Valencia og Athletic Club, overtog i Barcelona i 2017 fra den nuværende spanske landstræner Luis Enrique.

I sin første sæson førte Valverde Barcelona til the double, da holdet sejrede i både La Liga og Copa del Rey, mens det også blev til en sejr i den spanske super cup, og i sæson to genvandt han mesterskabet.

I første sæson var Valverdes mandskab endda uhyre tæt på at gå gennem La Liga som ubesejret, da holdet først tabte en kamp i runde 37, altså næstsidste runde, da Valverde sparede spillere og kunne se sit mandskab tabe 4-5 til Levante.

Barca vandt La Liga med 14 point ned til Atletico Madrid og 17 ned til Real Madrid, og i sidste sæson gentog Valverde og Barcelona bedriften i La Liga, hvor holdet vandt med 11 point ned til Atletico Madrid og hele 19 point ned til Real Madrid.

Ikke desto mindre har der gennem det meste af Valverdes tid i Barcelona været kritik af ham, da han i mange Barcelona-fans’ øjne ikke spiller underholdende og seværdigt nok.

Samtidig har kritikkerne ofte peget på, at mens Barcelona har været suveræne i La Liga, er Valverde to gange på to sæsoner røget ud af Champions League efter chok-nederlag.

I 2017/18-sæsonen vandt Barcelona første kvartfinale mod Roma med 4-1, men tabte 0-3 på udebane og røg ud, og i sidste sæson smed Valverdes tropper en 3-0-sejr i første kamp mod Liverpool, da Klopps tropper vandt 4-0 på Anfield.

Mange Barca-tilhængere mente, at Valverde burde have været fyret efter fiaskoen mod Liverpool, men Barcelona-ledelsen holdt fast i ham, indtil nederlaget for nyligt mod Atletico Madrid i den spanske Super Cup altså blev dråben.

Valverde efterlader Barcelona på La Ligas førsteplads, mens holdet i efteråret også gik videre fra gruppespillet i Champions League på førstepladsen og skal møde Napoli i ottendedelsfinalen.

Det er 17 år siden, at Barcelona sidst fyrede en træner undervejs i en sæson. I 2003 blev Louis Van Gaal således fyret. 

Valverdes statistik i Barcelona:

SæsonKampeSejre-uafgjort-nederlagMålscoreLigaplacering
2017/185941-13-5141-421
2018/196040-13-7138-561
2019/202616-6-460-301
I alt14597-32-16339-128 


 


Af Mikkel Nøhr

18 kommentarer

Tubbewinter 23:41          
Det eneste rigtige
SiempreBlaugrana 23:43          
Med til det hører også to historiske exit fra Champions League mod henholdvis Roma og Liverpool. Nederlag i Copa Del Rey finale til Valencia, og senest et nederlag til Atlético i super cuppen. Barca´s filosofi er også blevet kastet ud af vinduet gennem de seneste år med Valverde som træner. Det er vildt, at det har stået på i så mange år, men heldigvis er det langt om længe, slut!!
Non-negotiable 23:45          
Blaugrana
Jeg tror vi er med, er det fjerde artikel her til aften, du beskriver de samme nederlag?
Chris4700 23:48          
En rigtig god træner, ambassadør, gentleman, person, osv... men ganske enkelt ikke den rigtige træner for Barca.
Al ære og respekt for især hans første sæson, hvor han slulle balancere holdet efter Neymars chok exit, og de titler han vandt.
Messi og tilsvarende dårlige perioder af Atletico og Real har bragt ham så langt
Zinras 00:27          
Problemet er vel også at Real Madrid har været chokerende ringe i ligaen i de sidste par år, hvor de er sluttet 20 point bag Barca. Det er derfor et "gratis" mesterskab, og så skal man måles på CHL - ikke Copa del Rey eller Super Cuppen. Det samme gælder iøvrigt i Real, hvor mange trænere har lidt samme skæbne når Barca har haft en sløj periode.

Sådan er det jo bare, når det er en liga der i de fleste sæsoner kun har 2 relevante klubber i mesterskabskampen. Det var en anden historie hvis Barca havde vundet baseret på en Classico som den afgørende forskel, men Real har jo smidt det helt alene med sig selv.

Og så bliver det bare heller ikke bedre hvis man samtidig spiller bold på en måde fansne ikke kan lide.
Daff 00:31          
Det var aldrig et godt match. En synd måde der blev taget afsked med ham på og ledelsen fejler stort igen. Valverde burde i bagklogskabens lys aldrig haft mere end den ene meget flotte første sæson. Men i sidste sæson var han alligevel kun 3 kampe fra en treble. Helt skidt var det ikke. Tilmed er holdet også bare meget gammelt og sat skidt sammen.

Valverde har fået en uværdig afsked med Barca.
SW6 03:18          
Man kunne godt frygte lidt at Barca nu er ved at lave en "Manchester united", altså efter en god periode på toppen får man pludselig storheds vanvid og fyrer folk der skaffer resultater blot fordi de ikke spillede "rigtigt" mens de vandt dem. Og samtidigt skal igennem et generations skifte.
Udefra virker det lidt overilet.
Lørdag 18. januar