LeoVegas.dk Roskilde Festival Bethard Casino24

Luk

Van Dijk headede Holland foran i tysk kollaps

| International | 15 kommentarer
Virgil van Dijk stanger Holland i front mod Tyskland
Esben Hansen om Joachim Löw: Tiden er kommet til at Tyskland skal have en ny landstræner
Povlsen og Jacobsen om Tysklands forfald: Er det et farvel og tak til Joachim Löw?
Esben Hansen om vanvids-tacklingen i Slovenien: Det bedste røde kort jeg nogensinde har set
Highlights: Griezmann stod bag fransk comeback mod Tyskland
Highlights: Grædefærdige Gibraltar-spillere jubler efter endnu en sejr
Van Dijk headede Holland foran i tysk kollaps
Foto: Getty Images
Tyskland faldt sammen til sidst, da Joachim Löws tropper lørdag var på besøg i Holland og tabte 3-0.

Lørdag aften var der lagt op til en klassiker i europæisk landsholdsfodboldregi, da Holland tog imod Joachim Löws tyske landshold i Nations League-turneringen.

Begge hold havde brug for en sejr, da hverken Holland eller Tyskland havde formået at slå Frankrig i deres hidtil eneste kamp i puljen. Tyskland spillede 0-0 i deres opgør mod de franske verdensmestre, mens Holland havde indkasseret et 2-1-nederlag til Didier Deschamps' tropper.

Første halvleg var ganske lige med en jævn fordeling af boldbesiddelse og skud på mål til begge hold. De første tyve minutter var det dog tyskerne, der kom tættest på en føring.

Efter et kvarters spil fik Timo Werner kampens første store tilbud i feltet, men Yussuf Poulsens holdkammerat formåede ikke at ramme inden for målrammen med sit forsøg.

Derefter fik Thomas Müller chancen for at bringe tyskerne foran få minutter senere, men Bayern München-spillerens forsøg fra kanten af feltet blev afværget af Jasper Cillessen i det hollandske mål.

Efter en halv times spil var hollænderne tæt på en scoring, da Ryan Babel headede på overliggeren, men heldigvis for ham og det hollandske mandskab var Virgil Van Dijk hurtigt over riposten og headede bolden ind bag en sprællende Manuel Neuer. Liverpool-forsvareren bragte sin nation foran 1-0, som også var resultatet, da de to hold gik til pause.

Efter en lille times spil kom Leroy Sane ind i stedet for Thomas Müller, og han satte hurtigt sit præg på forestillingen. Få minutter efter sin indskiftning bragte Sane sig selv til gode målchancer, men heller ikke han havde heldet til at få bolden ind bag Cillessen.

Tyskerne var dominerende i anden halvleg, og de blev ved med at tilspille sig chancer mod det hollandske mål. Julian Draxler flugtede først forgæves på mål fra feltet, inden Toni Kroos forsøgte sig fra lang afstand med et fint frispark.

Det var bare ikke tyskernes aften foran målet, og det straffede hollænderne til sidst. Memphis Depay fik muligheden for at lukke og slukke efter fornemt forarbejde fra Quincy Promes, og det takkede Lyon-spilleren for og kvitterede med en scoring til 2-0.

I dommerens tillægstid faldt tyskerne totalt sammen. Målscorer Memphis Depay fandt Georginio Wijnaldum, der vadede gennem det tyske forsvar og udplacerede Manuel Neuer til 3-0, der også blev kampens slutresultat.

Dermed kravler Holland forbi Tyskland i tabellen og indtager andenpladsen i puljen efter Frankrig.

I Nations Leagues øvrige grupper slog Bulgarien på hjemmebane Cypern med 2-1, mens Makedonien hjemme gjorde kort proces mod Liechtenstein. Makedonien vandt opgøret med 4-1.

Stream Cypern – Belgien på Eurosport Player
Advertisement Advertisement

Af Daniel Laursen

15 kommentarer

Drayton Park 22:47          
Det er fandme også for ringe af ham Øzil.....
EfB 1924 22:47          
Det må være dødsstødet til Löw. Tyskerne er helt ved siden af sig selv og har efterhånden været det længe.
deuts 22:49          
Hector, Werner, Mūller, Uth og Kimmich eneste der spillede op til normalen. Sjælden total fejl af Neuer, Sane og især Draxler kom ikke med noget

Hvor længe bliver Löw ved med Draxler, en rendyrket katastrofe
SkeletonBjitch 22:53          
At man ikke starter helt forfra efter den katestrofale vm forstår jeg slet ikke!
SkeletonBjitch 22:54          
Holland ser til gengæld stærke ud under Koeman. Ingen rigtige stjernenavne på holdet, hvor Van Dijk vel er den største stjerne på holdet?
Flying Dutchman 23:01          
Det virker til, at den nye generation er på vej - og at Koeman er godt i gang med generationsskiftet.

At det så kunne være sket for to år siden, er hvad det er, men en god kombination af (relativt) etablerede spillere som Van Dijk, De Vrij, Wijnaldum, Strootman, Cillesen, Depay, De Roon og renæssancemanden Babel, og unge, spændende talenter, som De Ligt, De Jong, Dumfries, Van Beek, Rosario, Danjuma og Bergwijk (samt Fosu-Mensah, Eiting, Hoogma og Dilrosun, som var af sted med U-21 landsholdet), begynder det at se lys ud igen - og giver Oranje gode muligheder for at blive en del af subtoppen i verdensfodbolden igen.

Peaks and valleys, som altid.
Sebalist 01:20          
Forlængede Löw ikke lige efter VM?
Onsdag 20. marts
Tirsdag 19. marts