Luk

Van Dijk om svær De Ligt-start: Han er rolig

| EM | 9 kommentarer
Van Dijk om svær De Ligt-start: Han er rolig
Foto: Getty Images

Infoboks

Atletico Madrid - Juventus
Champions League gruppe D (18/09)
bet365 2,40 3,10 3,20
NordicBet 2,50 3,15 3,20
Oddset 2,45 3,05 3,15

Virgil van Dijk forsikrer, at Matthijs de Ligt er helt rolig, selvom han har fået en lidt svær start i Juventus.

Matthijs de Ligt endte som en af sommerens mest omtalte handler, da han forlod Ajax til fordel for Juventus.

I sin italienske klub har begyndelsen dog været svær.

Mod de flestes forventninger var den hollandske stopper bænket i sæsonpremieren, og da han startede inde og fik en fuld kamp i anden runde, fik han kritik for sin indsats.

Det er dog ikke noget, der har påvirket ham, slår landsholdsmakker Virgil van Dijk fast.

- Matthijs har været helt normalt. Der har ikke været noget galt. Alle, der kender ham, ved, at han altid forholder sig rolig i den her type situationer, siger Virgil van Dijk ifølge goal.com.

Liverpool-stjernen har da heller ikke de store planer om at komme med en masse råd til sin noget yngre forsvarsmakker.

- Jeg har selvfølgelig talt med ham, men vi behøver ikke fortælle hinanden en hel masse. Jeg tror også kun, det er noget, man lige taler om, når man genser hinanden første gang.

- Derefter fokuserer man på fremtiden og den kamp, man har foran sig – så det er det, vi har gjort, siger Virgil van Dijk.

Matthijs de Ligt og Virgil van Dijk skal formentlig spille sammen i Hollands bagkæde, når det fredag gælder lidt af et brag mod Tyskland.


Af Nicolai Skovsgaard Tøfting

9 kommentarer

Simonlebon 08:00          
Hvordan har han haft en hård start? Det sgu da alt for tidligt og formode sådan noget. De har trods alt kun spillet 2 kampe og han var med i anden kamp. Så skulle vi nu ikke liiige.
PileBarr 08:05          
Han har haft en hård start i den forstand, at han spillede elendigt i sin første hele kamp. Hvilket næppe kan anses som værende særlig spændende.
Men jo, han skal nok nå at bevise sit værd.
Interforlivet 09:11          
@Simonlebon: Jeg er sådan set (selvfølgelig!) enig med dig i at det er alt for tidligt at begynde på diverse evalueringer af De Ligts indsats i Juventus fra et generelt perspektiv.

Men når man koster så mange penge og så leverer på et så horribelt niveau som tilfældet var for De Ligts vedkommende i kampen mod Napoli, jamen så må man selvfølgelig også forvente kritik fra medierne og "eksperterne". Det er nu engang sådan fodboldverdenen er skruet sammen.

Og det skal da blive spændende at se hvordan De Ligt reagerer på det her. For der er naturligvis ingen tvivl om at det nu blot øger presset på den unge mand - ligesom Chiellinis skade jo gjorde det.

Det er et stort pres at spille under.
Slettet(220030191409) 09:36          
En ting er hans tid og kampe for Ajax, en anden ting er pludselig at stå på egne ben som 19 årig i Juventus med et prismærke på 560 millioner.
Selv om nogle sikkert naivt nok troede han gik direkte ind og leverede på baggrund af hans gode CL kampe osv, så er det vel de færreste der troede på det alligevel.
Det sker for de fleste, at man har et par dårlige kampe i starten, det er dem man lærer af.
Jeg er overbevist om at han nok skal finde rytmen inden længe og at vi i fremtiden kommer til at se en klasseforsvarer, den italienske liga er et godt sted at lære den slags...
frederik.nielsen 09:39          
Rolig nu, helt rolig. Der er spillet to runder. Han spillede ganske godt de første 60 minutter mod Napoli i lørdags. Herefter lavede han nogle afgørende fejl, og blev lidt usikker. Men han er altså mentalt stærk ham her. Fast mand ved siden af Van Dijk for Holland. Allerede over 100 kampe for Ajax, og mange som anfører. Han er en naturlig ledertype og han leverede i den grad varen i CL i sidste sæson. Lad ham nu lande og vende sig til sin nye klub, nyt sprog, ny liga, nyt land, nye holdkammerater. Ham her er forsvarets Joao Felix/ Mbappé i denne generation, det er et kæmpe scoop af Juventus det her. De Ligt bliver rigtig stor. No doubt at all her.
Flying Dutchman 09:50          
Det er da også noget af en tilsnigelse at kalde De Ligt´s kamp mod Napoli for "horribel" og jeg ved ikke hvad. Han var bundsolid og til tider direkte god i de første 60-65 minutter - og det vel at mærke mod den sværeste modstander, Juventus har i Serie A.

Han faldt rigtigt nok i kadence efter den første reducering, men det var han langt fra ene om - det gjorde de øvrige Juventusspillere også i mere eller mindre grad.
PileBarr 10:05          
Ligesom en angriber bliver mål på at score mål, så skal en forsvarer vel bedømmes for det modsatte? Og han vel direkte impliceret i 2 af målene - så jo, det var alt i alt en dårlig kamp.

Og enig! Mange andre faldt i niveau, men nu handler det blot om den unge De Ljigt :)
Søndag 15. september