Luk

Vantro Ajax-kaptajn: Jeg forstår det ikke

| Champions League | 22 kommentarer

Dusan Tadic har svært ved at forstå de to udvisninger i 4-4-dramaet mod Chelsea. 

Ajax var foran 4-1, men måtte nøjes med 4-4 efter et vildt drama på udebane mod Chelsea i Champions League tirsdag aften.

Både Daley Blind og Joel Veltman blev smidt ud i en sekvens, hvor Chelsea desuden fik et straffespark, og Ajax-anfører Dusan Tadic er chokeret. 

- Det burde være umuligt for nogen at ødelægge vores turnering på den måde. Vi havde alt under kontrol. 

- Jeg forstår bare ikke, at han giver to røde kort på én gang. Jeg forstår det ikke, siger Tadic ifølge Voetbal International og tilføjer: 

- Efter de to røde kort blev det en helt anden kamp. Vi kan være stolte af os selv. Det var bare ikke muligt at spille fodbold med ni mænd. Vi havde alt i vores hænder og var meget bedre. Vi skulle have vundet.

Ajax, Chelsea og Valencia har alle syv point i gruppe H efter aftenens kampe. 


Af Mikael Blond

22 kommentarer

bruger2700 23:30          
han dømmer alt efter bogen. Så hvis nogen skal have skylden er det egne spillere. Når det så er sagt, så havde dommeren været svag gennem store perioder i kampen
Bilbilo 23:38          
Jeg har aldrig nogensinde oplevet en tripple straf i samme spillesekvens. Hvis det er efter bogen, så er der ikke mange dommere der følger den bog.
#Chelsea# 23:45          
Umiddelbart som jeg forstår det, så kan der spilles videre på situationen med Blind da det ikke er direkte rødt. Oven i det så rykker Veltman hånden da bolden kommer tættere på (kan tydeligt ses). Et straffespark dømt på baggrund af hånd på bolden er ensbetydende med et gult kort.
dagenesskum 23:56          
VAR burde have set, at Jorginho hægter Blind i situationen, hvor Blind mister balancen og laver frispark (advarsel). Situationen burde være rullet tilbage til et frispark til Blind.

Jeg har altid kunnet acceptere fejldomme (dommeren har trods alt kun et øjeblik til at træffe en beslutning), men det er godt nok blevet svært at sluge efter, at det er VAR der leverer så mange fejl.

Og nej selvfølgelig er der ikke straffe, hvad enten sekvensen bliver rullet tilbage eller ej.
Mester1977 00:38          
Jeg har kun set den sekvens med de to røde kort, og alt hvad dommeren gør er korrekt, og efter fodboldloven.

Meget muligt at Ajax spilleren har armen tæt inde på kroppen (og jeg indrømmer at den er tæt). Men det der gør, at dommeren vurdere at der skal dømmes straffe, er, den afstand der er mellem sparker og forsvarsspilleren, og den er mere end de 1-2 meter. Alt over den afstand, der ligger fodboldloven til grund, at spilleren kan og skal nå og fjerne sin arm i den position. Men jeg medgiver at
den er tæt. Men de fleste dommere vil
dømme et straffe i den situation.

Blinds advarsel er indiskutabel.

Også er det noget vrøvl, når folk siger at man ikke må lade spillet forsætte (kører en fordel) ved den første advarsel. Det er kun ved et direkte rødt kort, at man helst (læs; aldrig) ikke skal gøre det. Så fremragende dommerarbejde i den situtation.

#Chelsea# ikke korrekt. Man kan sagens dømme et straffespark for hands uden at det nødvendigvis skal medfører en advarsel. Det står faktisk direkte i fodboldloven at hands i sig selv ikke medfører en advarsel. Og at det bliver et straffespark gør ingen forskel. Det der er afgørende for en følgestraf, er om det er "bremse et lovende angreb" (hvilket er tilfældet i dag), eller "forhindre en oplagt scoringsmulighed".

Det var mit indspark til debatten.

Sov godt :)

Mvh en DS dommer og DBU Fodbolddommerteoriinstruktør.
Naffel 01:05          
Chelsea

Fordelsreglen ved rødt/2. forseelse lyder:

"Advantage should not be applied in situations involving serious foul play, violent conduct or a second cautionable offence unless there is a clear opportunity to score a goal."

Så spørgsmålet er om der var en åben chance eller ej.
Kick and rush 06:18          
@Mester1977, fremragende indlæg!
Torsdag 23. januar
Onsdag 22. januar