Luk

Vanvid i Conte-debut: Danskermål og tre røde

| Conference League | 12 kommentarer

Antonio Conte fik en ilddåb for Tottenham, da de torsdag aften besejrede Vitesse med 3-2 i et danskeropgør, der bød på mål og selvmål fra Jacob Rasmussen, et rødt kort til Tottenham og to til Vitesse.

Torsdag aften skulle Antonio Conte på sin første opgave som Tottenham-chef efter hans udnævnelse tirsdag.

Hjemme på White Hart Lane ventede Vitesse i Conference Leagues Gruppe G med Nikolai Baden og Jacob Rasmussen fra start, som skulle spille overfor Pierre-Emile Højbjerg.

Det var Contes tropper, som var tæt på at komme rigtig godt fra land, da Heung-min Son var tæt på at sende en løs bold i mål bag Markus Schubert, men midtbanespilleren Riechedly Bazoer reddede på stregen.

Den brændte chance slog ikke Son ud, og efter et kvarters spil kunne sydkoreaneren score Spurs' første mål i Conte-æraen, efter rodet forsvarsspil fra Vitesse, som ikke evnede at cleare faren ad flere omgange.

Med 1-0-målet har Son nu scoret det første mål under både Jose Mourinho, Nuno og altså Antonio Conte.

Og der stod Son på en kamp, der startede med en masse action, for fem minutter efter føringsmålet ramte Son stolpen.

Minuttet senere var det tid til en 2-0-scoring, og den stod Lucas Moura for.

En aflevering fra Lucas Moura splittede fuldkommen Vitesses porøse tre-backkæde med en aflevering til Harry Kane, og til sidst kunne brasilianeren selv gøre arbejdet færdigt med en kølig inderside.

I det hele taget kom de hollandske gæster en smule naivt ud til opgøret, og særligt bagtil havde Rasmussen og co. meget svært med at følge med de hurtige englændere.

Det kom særligt til udtryk efter knap en halv time, hvor det blev til 3-0 til Tottenham, og netop Jacob Rasmussen fik en uheldig hovedrolle.

Han blev nemlig noteret for et selvmål, da han endte med at skubbe bolden over stregen, da han forsøgte at afværge en afslutning fra Harry Kane.

Rasmussen dobbelt målscorer og rekordholder

Jacob Rasmussen sørgede dog selv for at kompensere for selvmålet få minutter senere.

Her kom danskeren først på et hjørnespark, og kunne altså reducere til 1-3 med sit andet mål i en utrolig målrig affære.

Det sluttede ikke her for Vitesse, for det lykkedes de hollandske gæster at reducere yderligere før pausen, som altså pludselig talte fem scoringer.

Denne gang var det slovakiske Matus Bero, som med en flad afslutning fra kanten af feltet bragte de ellers detroniserede hollændere tilbage i opgøret.

Mere blev det ikke til i en kompakt første halvleg, hvor Jacob Rasmussen blev den første nogensinde i Conference League til at score mål og selvmål i den samme kamp.

Tre røde kort efter pausen

Forventningen var nok egentlig, at Spurs ville komme ud til anden halvleg opsatte på at vise, at de burde føre med mere end én, men det var Vitesse som var farligst fra begyndelsen.

Indskiftede Lois Openda havde flere forsøg på mål, men den indskiftede belgier kunne ikke gøre arbejdet færdigt.

Efter knap en time fik værterne gjort deres udgangspunkt endnu dårligere, da de blev reduceret til ti mand, efter en rugbylignende tackling fra Cristian Romero gav argentineren sit andet gule kort.

Det fik gæsterne til at øge presset på Tottenham, som forsøgte at holde stand med en mand i undertal.

Halvvejs i anden halvleg kunne Bazoer med en smule held have udlignet for Vitesse, men Lloris fik sprunget godt ud og puffet til hjørne.

Efter Spurs havde lavet nogle kloge udskiftninger, virkede det som om de fik bedre tag i kampen, og deres forudsætninger blev kun bedre, da Vitesse også blev reduceret til ti mand med ti minutter igen.

Danilho Doekhi modtog sin anden advarsel på fem minutter for en tackling, der heller ikke hørte til i en fodboldkamp, og det tog en del af luften ud af gæsterne.

Comeback-indsatsen blev kun yderligere stækket, da Vitesses Markus Schubert fik et direkte rødt kort for at tage med hænder uden for feltet.

Det betød, at momentum endegyldigt var skiftet mellem de to hold, og Tottenhams føring endte med at holde til slut.

Det blev en kamp af to halvlege, hvor den første bød på fem mål, og den anden bød på tre udvisninger.

Til syvende og sidst betød det, at Tottenham spillede sig ind på en andenplads i Gruppe G, mens Rennes og Kamaldeen Sulemana, der slog Mura med 1-0, indtager førstepladsen. 


Af Cillian Murphy

12 kommentarer

RasLas1997 22:56          
Det kan man kalde at spænde ben for sig selv. Et mål bagud med en mand i overtal og rigeligt med tid, og så får man lige to udvisninger. Det er simpelthen for tumpet.
Tjoh 22:57          
Det startede så godt og så gik de helt døde. Da vi kom en mand i undertal var jeg overbevist om at det var forbi.

Men Vitesse kom for at spille en beskidt kamp fra minut 1, og retfærdighed skete fyldest. De to røde kort til Vitesse var ikke et rødt for lidt.

Klasse kamp af Emerson Royal. Farlig konstant op ad siden og reddede vores røv til sidst med flere gode aflastningsangreb. Blandt andet det der førte til Vitesses nummer to røde.

Conte viste klassen til sidst med tre gode indskiftninger.
Azza 22:57          
Fedeste kamp siden City, hvis ikke federe!

Conte skal bruge 99,9% af sin tid og ressourcer på det forsvar. Nøj det stinker, og Skipp og Højbjerg gør heller ikke meget for den bagerste kæde.
KiksetIndspark 22:58          
Jammerlig dommerindsats. Det er vel, hvad man får i conference league. Superliga dommer niveau.
Tjoh 23:01          
Jammerlig dommerindsats. Det er vel, hvad man får i conference league. Superliga dommer niveau.
Og det var endda en Serie A dommer.
FodboldFest 23:02          
Vild kamp!

Tre danskere på banen, Rasmussen gjorde sig mest bemærket af de tre. Frederiksen så man ikke meget til.

Conte gik hurtigt i omklædningsrummet, må man sige, trods debut for Spurs. Havde nok en del han ville sige, fx om forsvaret.
aloevgaard 23:02          
Er det her de røde korts runde? Hver kamp er der jo nærmest delt et rødt kort ud som var det slik.

Jeg så ikke kampen, men holder mig til analysen fra Tjoh. Fedt at Spurs vandt, trods alt! Vi burde kunne blive nr. 1 med 2 kampe igen.
Er der en - måske Tjoh - der kan fortælle mig hvordan Contes taktik er? Er det ren Mourinho style eller er der takter fremad banen?
Søndag 16. januar