Luk

Vanvittigt Chelsea-comeback i ottemåls-drama

| Champions League | 76 kommentarer

Otte scoringer, to røde kort, to straffespark og to annullerede mål. Aftenens CL-opgør mellem Chelsea og Ajax havde det hele bortset fra en vinder. Det medrivende opgør endte 4-4.

Tempoet var højt fra start, da Chelsea tirsdag aften tog i mod Ajax i Champions Leauge.

Ajax tabte det første af klubbernes indbyrdes opgør i gruppen, og det var tydeligt, at det hollandske hold havde noget at revanchere i aftenens kamp.

Efter bare to minutter kom de nemlig foran, da Tammy Abraham fejlagtigt rettede et Ajax-frispark i eget net.

Det var den bedst tænkelige start for Ajax, men den varede ikke længe. Minuttet efter fik Chelsea nemlig tilkendt et straffespark, da Christian Pulisic blev nedlagt i feltet.

Kampens dommer pegede på pletten, og så kunne Jorginho score efter et karakteristisk hoppende opløb til bolden. 1-1 efter bare fire minutters spil.

Bare ti minutter senere fik Chelsea ekspederet bolden i modstanderens net igen. Tammy Abraham var alene med Andre Onana, men selvom angriberen blev den store i duellen, så blev der efterfølgende vinket for offside.

Fem minutter senere var der hul igennem i den anden ende. Et indlæg fandt Quincy Promes ved bagerste stolpe, og han headede med største selvfølgelighed Ajax i front. 2-1 efter bare 20 minutters spil.

Et kvarter senere blev ondt værre for Chelsea. Hakim Zyiech drejede et mesterligt frispark farligt tæt ind under mål, og da i sin iver efter at forhindre scoringen kom Chelsea-keeper Kepa uforvarende til at sende bolden i eget net.

Så var Ajax foran med 3-1, og den stilling holdt til pausen.

Chelsea var godt med efter pausen, men de var ikke så kyniske som Ajax. Efter et kontraangreb fik Donny van de Beek bolden i Chelseas felt, og han hamrede fladt bolden ind bag Kepa til stillingen 4-1.

Scoringen fik imidlertid ikke Chelsea til at strække våben. London.klubben kæmpede ufortrødent videre, og efter en times spil blev kampens sjette mål scoret.

Cesar Azpilicueta dukkede op ved bagerste stolpe og hjalp bolden det sidste stykke over stregen, og så var Chelsea igen godt med i kampen.

Stort drama i kampens slutfase

Tyve minutter før tid eksploderede kampen. Først nedlagde Daley Blind en Chelsea-spiller med en hård tackling, men kampens dommer dømte fordel.

Tammy Abraham fortsatte med bolden og skød på mål, men bolden traf Joel Veltman på hånden, og så dømte dommer Gianluca Rocchi straffespark.

Her stoppede dramaet imidlertid ikke. Daley Blinds tackling i opspillet blev takseret til et gult kort, men da Blind allerede havde en advarsel måtte han forlade banen.

Det samme gjorde sig gældende for Joel Veltman, som også havde et gult kort i forvejen. Han fik også sit andet gule kort for hånd på bolden, og så måtte Ajax færdiggøre kampen med ni mand.

Det blev straks gjort sværere, da Jorginho bankede det efterfølgende straffespark sikkert i mål. 4-3 til Ajax, som nu var på hælene.

Ajax-træner Erik Ten Hag reagerede straks med to defensive indskiftninger, men det skulle vise sige at være uden formål.

Minuttet efter de to indskiftninger scorede Chelsea til 4-4. Først blev bolden headet på overliggeren, men returbolden røg ud til unge Reece James, og han bankede fladt bolden i kassen.

Herefter forsvarede Ajax sig med næb og kløer. Mandskabets forsvarsspillere smed sig ofte på langs for desperat at blokere Chelseas forsøg, men det forhindrede ikke Chelsea i at score til 5-4 ti minutter før tid.

Målet blev dog annulleret for hånd på bolden, og så var der lagt op til en intens slutfase.

Chelsea pressede på, og særligt indskiftede Michy Batshuayi var tæt på at score. 

Selvom Ajax var i undertal, så formåede de dog at forsvare ét point i land i en hektisk slutfase. 4-4 endte opgøret mellem de to førerhold i gruppe H.


Af Benjamin Alexander Helbo

76 kommentarer

Sims91 22:52          
Hvis DET er linjen for strafbar hånd på bolden, så blev Real Madrid snydt for et kæmpe straffespark den anden dag hjemme mod Betis.
ALT skal jo dømmes så.
Cfever 22:53          
Sindssyg kamp. Let the whataboutery begin!
Skjold99 22:53          
Ajax snydt så det driver!
ChelseaFCFan 22:54          
Fuldstændig vanvittig kamp! Alonso skal sælges, aldrig har jeg set en virke så ugidelig og spille SÅ elendigt! Har virkelig ondt af Ajax, synes at de fortjente alle 3 point.
Hovedstadendanskemestre 22:54          
Hvis DET er linjen for strafbar hånd på bolden, så blev Real Madrid snydt for et kæmpe straffespark den anden dag hjemme mod Betis.
ALT skal jo dømmes så.
Bolden er på vej imod målet, og hånden er et godt stykke fra kroppen. Hvis der ikke er straffe der, så kan vi ligeså godt skifte til amerikansk fodbold.
bruger 133411 22:54          
Man kan ikke sige andet end fuck en fed kamp
JG-FCN 22:54          
Det her er vidst definitionen på en hjemmebanedommer. Svag og vattet, hold op jeg håber da han er færdig på topplan.

Ærligt hånden er jo næsten helt inde ved siden af kroppen, hands har simpelthen taget overhånd og den regel bør gennemses.

I øvrigt kan man da ikke dømme fordel hvis der er rødt kort i en forseelse? Så skal spillet vel stoppes og der skal gives rødt? Så straffet bør ikke finde sted. Men det er måske kun ved direkte rødt det er tilfældet, er ikke sikker?
Fredag 24. januar