Luk

Vanvittigt saksespark reddede dansk U21-sejr

| EM U21 | 17 kommentarer
Vanvittigt saksespark reddede dansk U21-sejr
Foto: Anders Kjærbye / fodboldbilleder.dk

Jens Odgaard blev skiftet ind og sikrede det danske U21-landshold sejren over Nordirland med et helt forrygende saksesparksmål til 2-1 i EM-kvalifikationen.

Aalborg Portland Park lagde torsdag aften græs til det danske U21-landsholds anden kamp i EM-kvalifikationen, da Nordirland gæstede Danmark.

For Danmarks vedkommende skulle Albert Capellas’ udvalgte fortsætte den gode start på kvalifikationen, efter man senest vandt 2-1 over gruppens forhåndsfavoritter, Rumænien, i Aalborg, mens Nordirland kom til kampen med to uafgjorte kampe i ryggen.

Albert Capellas måtte til torsdagens kamp se bort fra Jacob Lungi Sørensen, som trak sig fra landsholdssamlingen mandag med en skade, og derfor var der debut til Brentford-danskeren Mads Bech i det danske midterforsvar. 

Længere fremme på banen skiftede landstræneren Heerenveens Anders Dreyer ud med Nikolai Laursen, som missede seneste samling med en skade.

Kampen startede godt for de danske tropper, der som ventet indtog taktstokken fra kampens start.

Mod et defensivt irsk hold fandt Danmark med god tålmodighed flere gange rum til fine muligheder i kampens begyndelse, og særligt Andreas Skov Olsen var i indledningen tæt på to gennembrud.

Men det var Nordirland, som skulle få kampens første store chance.

Et dansk boldtab på midterlinjen blev ad omveje til en nordirsk omstilling, men fra kanten af feltet missede Shea Gordon ved at sende bolden forbi mål.

Danmark begyndte at komme til bedre muligheder, og efter en halv time kom den danske scoring.

Jacob Bruun Larsen sendte et hjørnespark indover, som blev snittet videre til venstrebacken Andreas Poulsen, der tog en tæmning, inden han resolut halvflugtede bolden i kassen til 1-0.

Frem mod pausen fulgte flere store chancer til Danmark, men Nikolai Laursen missede i to omgange efter forrygende forarbejde af Bruun Larsen. 

Dortmund-danskeren fortsatte sin gode kamp i anden halvleg, og han var meget ivrig for at deltage i det danske spil fra venstrekanten. Han kom tidligt i anden halvleg til en stor mulig i feltet, men han bragede bolden nært forbi stolpen.

Kort efter måtte OB-keeperen Oliver Christensen hive en pragtredning frem på et giftigt nordirsk hovedstød for at holde Danmark i front.

Efter 55 minutter fik Laursen en ny mulighed for at bringe i kølvandet på endnu en Bruun Larsen-aktion, men Æresdivision-spilleren headede forbi fra nært hold.

Mere fik Danmark at ærgre sig over minuttet senere, for Nordirland bragte sig på 1-1 fra kanten af feltet, efter en periode med solidt tryk fra gæsterne. Jake Dunwoody sparkede på kassen, og afslutningen sad så yderligt, at den danske keeper ikke kunne stoppe forsøget.

Nordirland trak sig efter scoringen, og siden fulgte en periode med dansk spil uden den store gennembrudskraft. 

Med 20 minutter igen begyndte temperamenterne at komme i kog, og det kastede et frispark af sig, som Bruun Larsen var uhyre tæt på at knalde i kassen til 2-1, men dagens bedste spiller måtte se sit forsøg gå lige over mål.

Capellas byttede mod slutningen Carlo Holse og Morten Hjulmand ud med Magnus Kofod og Jens Odgaard, hvorfor Nikolai Laursen gik på midtbanen, mens Odgaard gik i front.

Netop Odgaard fik en stor chance med et kvarter igen på en nedfaldsbold, som angriberen ikke fik fuldt træf på, så den nordirske keeper Conor Hazard kunne nå at vifte bolden til hjørne.

Med få minutter tilbage blev en bold sparket i det nordirske felt, og netop Odgaard fik bolden tæmmet i luften med skulderen. 

Bolden fløj lige op over angriberen, og med god plads omkring sig kastede Odgaard kroppen i luften og saksesparkede bolden i kassen til en forløsende og smuk 2-1-føring.

Resultatet holdt for Danmark, og dermed er Danmark på andenpladsen i gruppe otte med et point op til mandagens modstander Finland.


Af Jonas Dalgård

17 kommentarer

GameOn 19:56          
Puha, tak til Odgaard for at forhindre katastrofen. Flot flot kasse ovenpå en noget mat holdindsats. Det hold burde vi have slået større, men det vigtigste er selvfølgelig at der står 6 point på kontoen.
Socialistens 20:00          
Ikke fremragende, men et meget flot mål!
Skal Oliver C ikke have den afslutning?
VIF57 20:02          
Tak for sejren :)
En noget kedelig Forestilling.
Kongen af København 20:04          
Fortjent sejr og udnødvendigt at lukke dem ind i kampen. Laursen skylder to, og så kunne jeg godt tænke mig at landstræneren prøver Vindahl fra Nordsjælland. Jeg føler ikke rigtig man kan stole på Christensen. Han laver nogle underlige ting igen idag og målet burde han have taget. Mads Bech spiller også en fin kamp. Det ser ud til at han har en fin pasningsfod som stopper. Det er jo noget vi værdsætter i DK. Nartey gør det også fint. Holse og Hjulmand burde ikke spille på dette her hold.
madin 20:21          
Ved ikke lige hvordan man kan klandre Oliver for målet? Forsvaret står jo og glor i stedet for at markere tæt på manden der score. Vælger man at se bort fra han også har en ret stor redning tidligere i kampen?
GhettoCrazyLeg 20:23          
En noget kedelig Forestilling.
Det kunne godt have været mere seværdigt, men gudskelov for en vild afslutning på kampen. Fantastisk mål, det er jo helt vanvittigt at kampen skal afsluttes samt vindes på sådan en klasse kasse.
Rundsaven 20:23          
Nogen der har link ?:p
Mandag 21. oktober