Luk

VAR-drama da Saints tog point fra City

| Premier League | 9 kommentarer

Infoboks

Manchester City - Southampton 0-0
Premier League

Southampton stod flot imod og fik 0-0 på udebane mod Manchester City, hvor VAR spillede en afgørende rolle.

Manchester City har scoret mindst fem mål i deres seneste fire hjemmekampe, så der ventede umiddelbart Southampton en travl dag på kontoret lørdag eftermiddag på Etihad Stadium.

City var på jagt efter den fjerde sejr i træk ovenpå åbningsnederlaget til Tottenham, og Pep Guardiola stilled

Gæsterne valgte at gribe opgaven an ved at søge initiativet fra start, og det skulle vise sig, at der blev langt op til de seks kasser, som City senest lavede i 6-3-nedsablingen af RB Leipzig i midtugen.

Southampton holdt City væk i de første 20 minutter, men så begyndte de lyseblå efterhånden at trykke The Saints godt tilbage på skafottet.

Ilkay Gündogan fik serveret et perleindlæg til knolden, men den tyske midtbanespiller formåede ikke at holde sit hovedstød nede på Citys første afslutning i opgøret.

Ellers gjorde mestrene sig mest i hårde, flade indlæg, men det nyttede ikke helt, idet der manglede folk til at prikke bolden i mål i feltet.

City måtte derfor gå til pausen uden at være noteret for et eneste skud på mål mod et Southampton-hold, som havde haft et par halvhjertede forsøg mod Edersons mål.

Kampbilledet fortsatte ind i anden halvleg, hvor City stadig havde meget svært ved at nedbryde de bolsjestribede gæster. Southampton mistede i første halvleg ellers forsvarsgeneralen Jack Stephens, som måtte humpe skadet fra grønsværen.

Efter en time så det for alvor sort ud for hjemmeholdet. Kyle Walker smed bolden væk og nedlagde efterfølgende Adam Armstrong i feltet, hvilket kastede både et straffespark og en udvisning til Walker af sig.

Efter at være kaldt til VAR-skærmen valgte dommer John Moss dog at annullere både straffespark og rødt kort, og City kunne fortsætte med 11 mand.

City baksede videre med at finde en vej ud af en potentiel nulløsning og intensiverede presset i slutningen af kampen.

Netop da uret rundede de 90 minutter, sendte Phil Foden bolden i kassen til vild jubel på Etihad. Men målet blev annulleret for en snæver offside, og så var mestrene lige vidt.

Det sluttede 0-0 på Etihad, hvor City mistede deres første point i sæsonen. De står nu noteret for ti point efter fem kampe og indtager andenpladsen efter Liverpool.
 


Af Casper Baunsgaard
Mandag 25. oktober
Søndag 24. oktober