Luk

VAR gav Horsens rødt da Randers sejrede

| 3F Superliga | 30 kommentarer

Infoboks

AC Horsens - Randers FC 0-3
Superligaen Grundspil
72' 0-1 Simon Piesinger
77' 0-1 Bjarke Jacobsen
78' 0-2 Emil Riis Jakobsen
90' 0-3 Emil Riis Jakobsen

Randers vandt en sikker 3-0 sejr ude mod Horsens i Superligaens første runde, hvor VAR også kom i spil.

AC Horsens åbnede søndag Superliga-sæsonen med en hjemmekamp mod Randers FC.

Hjemmeholdet havde ingen af deres nyindkøb med fra start, mens gæsterne manglede Tosin Kehinde.

Der var kun spillet 16 sekunder, da kampens første afslutning faldt. Louka Prip forsøgte sig med et langskud, men den endte lige på Randers-keeper Patrik Carlgren. 

Første halvleg var generelt en helt åben slagudveksling, hvor begge hold ville fremad og tegnede sig for flere store muligheder.

Efter små ti minutter var to Horsens-spillere i græsset med kort mellemrum. Først Michael Lumb, hvis ene finger pegede i den helt forkerte retning efter en nærkamp.

Lumb forsøgte først at sætte den på plads selv, men måtte herefter tilses af klublægen. Kort tid efter var målmand Matej Delac i græsset og blødte fra hovedet efter et sammenstød med en Randers-spiller.

Lumb kom i første halvleg frem til flere gode indlæg, som gav et par store muligheder til Horsens i feltet. I den anden ende fik Marvin Egho efter 35 minutter en kæmpe chance for at bringe Randers foran, men han sparkede lige på Delac.

Kort før pausen var Horsens endnu engang tæt på. Denne gang endte et flot angreb hos Jannik Pohl i feltet, der afsluttede første gang, men Patrik Carlgren havde læst afslutningen.

På grund af skaderne i indledningen af kampen var der lagt syv minutter til første halvleg, men på trods af en halvleg med flere chancer i begge ender, stod det 0-0 i pausen.

Randers bedre i anden halvleg

Randers kom bedre ud til anden halvleg og havde flere gode perioder, men præcis som i første halvleg, skiftede initiativet meget mellem de to hold.

Bedst som Randers begyndte at dominere kom Horsens frem til en kæmpe mulighed, hvor kun en fænomenal forsvars-aktion af Erik Marxen forhindrede, at Nicolai Brock-Madsen kunne bringe hjemmeholdet foran.

Efterfølgende var det igen Horsens, der sad på tingene, men efter 73 minutter, var det udeholdet, der fik hul på bylden.

Et hjørnespark fra højre side blev slået på bagerste og derefter headet tilbage ind i det lille felt, hvor Simon Piesinger stod. Han headede i første omgang på overliggeren, men var selv først på returen, og så var Randers foran 1-0.

Fire minutter senere begik Bjarke Jakobsen et frispark nogle meter uden for Horsens-feltet og fik et gult kort. Emil Riis stillede sig klar til at sparke, men så afbrød VAR-dommeren.

Dommer Jakob Sundberg blev kaldt ud for at kigge Bjarke Jakobsens frispark igennem for at vurdere, om det gule kort i stedet skulle være rødt.

Efter et langt halvt minut, vendte Sundberg tilbaget til banen, hvor han annullerede det gule kort og i stedet trak det røde op ad lommen.

Horsens skulle dermed spille færdig med ti mand, og det blev ikke nemmere for dem, da Emil Riis omsider fik lov til at sparke frisparket.

Han sparkede nemlig bolden hårdt og fladt gennem en hullet mur og ind i det korte hjørne. 2-0 til Randers.

Derefter indledte Horsens jagten på et comeback, men med kun ti mand havde de svært ved at finde frem til mulighederne.

I stedet var Randers tæt på 3-0 efter en hurtigt omstilling, og på det efterfølgende hjørnespark, kom den endelige afgørelse så.

Emil Riis kom først på bolden på bagerste stolpe og scorede sit andet mål i kampen. 3-0 til Randers.

Horsens havde intet at komme med til sidst, og derfor endte kampen med en 3-0-sejr til Randers.

Støt Randers FC og støt vores sponsorer.


Af Jonas Nielsen
Søndag 27. september