Luk

VAR i La Liga: 121 afbrydelser i 380 kampe

| La Liga | 18 kommentarer
VAR i La Liga: 121 afbrydelser i 380 kampe
Foto: Getty Images

Infoboks

La Liga oplyser, at der var 121 afbrydelser ved VAR i sidste sæson, og at korrekte kendelser er steget, mens mængden af spillerbrok er faldet.

VAR blev indført i den spanske La Liga op til sidste sæson, og nu har ligaen gjort status efter et års brug af teknologien.

En opgørelse viser, at der undervejs i sæsonen i de 380 ligakampe var 121 afbrydelser, hvor dommeren skulle se episoder igennem med VAR.

60 gange var VAR med til at fastslå, om der var mål eller ikke mål i en kamp, 49 gange blev det taget i brug ved straffesparkskendelser, ni gange ved rødt kort og tre gange ved såkaldte 'mistaken identities'.

La Liga skriver videre, at man tog VAR i brug ved 9,5 procent af alle scoringer i La Liga for at få bekræftet, hvorvidt målet skulle gælde.

Ifølge La Liga viser opgørelsen også, at procentdelen af korrekte kendelser steg fra 91,5 procent til 96,92 procent, hvilket også medførte, at spillerne i La Liga ikke havde nær så meget at brokke sig over.

La Liga skriver således, at brugen af VAR og den øgede mængde korrekte kendelser medførte, at spillernes protester over for dommerne undervejs i kampene faldt med 17,3 procent i forhold til sæsonen før.

Brugen af VAR i La Liga fortsætter i den kommende sæson, hvor den engelske Premier League også har taget hul på brugen af videohjælpen. 

I Superligaen indføres VAR fra næste sæson.   


Af Mikkel Nøhr

17 kommentarer

Hamdenseje18 07:08          
Stadig lort
Gudsbenådet Gøgler 07:12          
At se sit hold tabe pga. dommerfejl er mere lååårt.
Tanken 08:23          
Super positivt! Og jo mere det bruges jo bedre bliver det. Jeg forstår ikke en fan som hellere vil tabe eller spille uafgjort pga en dommerfejl end at vente 3 minutter, hvad i la liga var mindre end en gang hver tredje kamp. For mig at se er det bare sure gamle mænd som ikke tør at se ændringer i sporten
CCDK 08:48          
Tanken:

Jeg føler mig hverken sur eller gammel men det her VAR er jeg meget imod.
Dommerfejl kan afgøre en fodboldkamp den ene eller anden vej og det er da pisse ærgerligt men det går lige op i sidste ende for alle. VAR fjerner den der umiddelbare glæde ved at ens hold score et mål hvor man så står og holder vejret i 2 minutter indtil vi ved om det gælder eller ej.
For mig at se er det her VAR et tegn på den svaghed der er i det moderne curlingsamfund vi efterhånden har opbygget. VAR er ligesom bowling med bander. Boksning med hjelm og formel 1 med bremser..
Sule12 08:55          
CCDK,
Jeg er så enig med dig, at jeg kunne have skrevet dit indlæg selv. Desværre er pengene blevet så store i fodbold, at man ikke tør lade noget være op til fældigheder længere. De fleste fortalere blandt mine bekendte er sofa-fans, som ingen forståelse for den umiddelbare lykkerus ved et mål har. Det holder ikke når man skal stå og holde det inde i flere minutter, mens der kigges på VAR. Så siver glæden helt ud.
VBaltid 08:56          
@CCDK du holder også med et godt hold. Prøv at holde med et hold, der rykkede ned på dommerfejl (fx Vejle-BIF, hvor Wilzcek skulle have rødt for en albue i hovedet, eller Davidsens forkerte udvisning i den første kamp mod Sønderjyske eller andre talrige eksempler). Så ville du ønske VAR velkommen. Dommerfejl kan ødelægge fodboldklubber.
badazz 08:59          
Jeg er fan af VAR, men jeg kan selvfølgelig godt se, at det giver visse udfordringer.
Forhåbentlig bliver processen omkring VAR bedre som tiden går.
Tirsdag 20. august
Mandag 19. august