Luk

VAR-kaos: Braithwaite og co. kræver omkamp

| La Liga | 1 kommentar

Infoboks

Leganes - Levante 1-2
La Liga
45' 0-1 Roger
49' 0-2 José Campana
76' 1-2 Martin Braithwaite
80' 1-2 Martin Braithwaite

Leganes vil have omkamp efter en VAR-kendelse, der måtte overbringes via en telefon. Det spanske fodboldforbund fastslår dog, at der ikke er noget at komme efter.

Der var drama for alle pengene, da Leganes og Levante lørdag middag stod over for hinanden i La Liga.

Levante vandt kampen 2-1, men Martin Braithwaites Leganes er utilfreds med kampen og har derfor forlangt en omkamp.

Årsagen er, at VAR-systemet ikke fungerede ordentligt, da Levante i 44. minut blev tilkendt et straffespark. 

Dommeren kunne ikke komme i kontakt med VAR-rummet for at bekræfte dommen, der siden blev viderebragt til fjerdedommeren via en mobiltelefon. Han fortalte dommeren, at straffesparket var korrekt dømt. Det skriver flere medier - blandt andre BBC og AS.

Hos Leganes er man dog ikke sikker på, at det hele er gået fair til, og de vil derfor have spillet kampen om fra det 44. minut, hvor kendelsen faldt.

- Vi har ikke kæmpet på lige vilkår, og vi anmoder om, at kampen bliver spillet om fra det minut på grund af en straffespark, der ikke skulle være dømt, siger Leganes-præsident Victoria Pavon til klubbens Twitter-profil.

Hos det spanske fodboldforbund fastslår man dog, at alt er gået fair til, og der ser ikke ud til at være meget at komme efter for Leganes.

- Det spanske fodboldforbund kan bekræfte, at der ikke var et teknisk problem med VAR i det omtalte spil i det 44. minut, skriver fodboldforbundet på sin hjemmeside.

Det bliver desuden oplyst, at fodboldforbundet har givet både Levante og Leganes adgang til både lyd og billeder af den omtalte episode, så de kan bekræfte det.

Martin Braithwaite scorede Leganes' ene mål, men den danske angriber blev senere i kampen skurk, da han brændte straffespark.


Af Jonas Sand

1 kommentar

Liguria4321 23:15          
...
Mandag 14. oktober
Søndag 13. oktober