Luk

VAR stjal showet i brasiliansk skuffelse

| Copa America | 6 kommentarer
VAR stjal showet i brasiliansk skuffelse
Foto: Getty Images

Brasilien fik tre mål underkendt i opgøret mod Venezuela natten til onsdag. Opgøret endte 0-0 og vakte skuffelse i de brasilianske rækker.

Brasilien kom fremragende fra start ved Copa America, da Bolivia i første runde blev nedlagt med 3-0. Den succesoplevelse skulle landstræner Tites tropper følge op på natten til onsdag.

Modstanderen var Venezeuela, som i turneringens første kamp havde spillet uafgjort med Peru.

Brasilien stillede med alle de tunge drenge fra start – Robert Firmino på toppen, Philippe Coutinho lige bagved ham, Thiago Silva og Dani Alves i bagkæden og Alisson Becker på kassen.

Hos Venezuela var spændende folk som Salomon Rondon med fra start.

Brasilien satte sig ikke overraskende på kampen og spillede godt. Venezuela stod dog også godt defensivt, og brasilianerne kom kun frem til én seriøs chance før pausen, da Richarlison var tæt på.

VAR spillede en stor rolle i nattens kamp. Første gang, det blev brugt, var da Roberto Firmino havde bolden i nettet. Dommeren valgte at se målet igennem på VAR, og han kunne se, at brasilianeren havde begået frispark inden sit mål og annullerede derfor målet.

Kort inde i anden halvleg appellerede brasilianerne for straffespark. I første omgang lod ommeren kampen gå videre, men han besluttede også hurtigt, at dommen skulle ses igennem af VAR. Straffespark blev der dog ikke.

Efter en times spil var Gabriel Jesus på spil foran kassen og scorede, men Brasilien blev offer for VAR – målet blev underkendt for offside.

Det samme var tilfældet i det 87. minut. Philippe Coutinho kom først over en ripost og sparkede den i nettet – men efter VAR-gennemgang blev målet underkendt.

Brasilien formåede aldrig at få scoret, og dermed endte det 0-0. Brasilien holder dog fast i førstepladsen på trods af, at Peru slog Bolivia med 3-1. Brasilianerne har nemlig fortsat en bedre målscore.

Se Superliga, Europa League og landsholdet Live på Eurosport Player
Advertisement Advertisement

Af Nicolai Skovsgaard Tøfting

6 kommentarer

frandsen85 09:25          
Meget fin vinkel.. Men firmino påvirker vel ikke spillet.. Han rører ikke bolden, blokerer ikke udsynet eller spærre vejen for nogen..
Nics 10:08          
Han rører ikke bolden, blokerer ikke udsynet eller spærre vejen for nogen..
Den bliver skudt ind på Coutinho Firmino og rettet ind i målet.

https://streamable.com/24mf8 Spol frem til 0:45, så kan man se det lidt bedre, end fra den originale vinkel.

Man kan selvfølgelig diskutere hvorvidt det er fair, eftersom den var gået ind i målet uanset Coutinhos Firminos indflydelse. Men, regler er vel regler, og det er sådan set korrekt dømt efter bogen.
bruger 143580 10:43          
Det var godt nok uheldigt med det VAR.. igen synes jeg Jesus gør det bedre end Firmino, forstår ikke hvorfor han ikke starter
Toon Toon! 11:00          
Hvis Firmino rammes er det da 100% korrekt og det ville have været en skandale, hvis det ikke var blevet dømt.
mortenbrenoe 14:03          
Hos Venezuela var spændende folk som Salomon Rondon med fra start.
Folk = 1 person. Haha.

Iøvrigt virker det som om den her artikel er skrevet af en folkeskoleelev.
Lørdag 20. juli
Fredag 19. juli