Luk

Var tæt på at stoppe: Medicin reddede Kallesøe

| 3F Superliga | 2 kommentarer

Infoboks

Randers FC - Esbjerg fB
Superligaen Grundspil (15/12)
bet365 1,75 3,75 4,75
NordicBet 1,78 4,00 4,30
Oddset 1,77 3,75 4,60
YouBet 1,80 3,90 4,25

Han fik at vide, at han havde haft fem hjernerystelser, men størstedelen af dem var faktisk bare migræneanfald. Nu spiller Mikkel Kallesøe igen uden frygten for, at hans hoved kan sætte en stopper for karrieren.

Allerede som 21-årig var Mikkel Kallesøe blevet diagnosticeret med fem hjernerystelser, og derfor overvejede han kraftigt, om det var det det værd. Karrieren var på vippen.

Men så skete der et gennembrud. I foråret var Randers FC-spilleren til neurolog, og her opstod en ny teori om den unge mands pinsler.

- Jeg besøgte en neurolog, som sagde, at det var migræne, som kunne afhjælpes af medicin, siger Mikkel Kallesøe til bold.dk.

I første omgang skulle Kallesøe teste medicinen, men det stod hurtigt klart, at neurologen havde ret.

- Jeg har måske haft en eller to hjernerystelser, men resten har været migræneanfald, og på grund af medicinen mærker jeg næsten intet til det længere. Det er sindssygt dejligt, siger Kallesøe.

Han irriterer sig dog en smule over, at det har taget så lang tid for ham at finde ud af, at problemerne slet ikke var så store, som han troede.

- Jeg har været til en del specialister, som har sagt, jeg skulle stoppe, men de kan ikke have været helt skarpe. Det er lidt træls, at det skulle tage tre-fire år at finde ud af det, siger Kallesøe og fortæller om de overvejelser, det har krævet i årenes løb.

- Hvis det havde været hjernerystelser alle gangene, så havde det været skidt, hvis det var sket en gang til, så jeg har selvfølgelig overvejet at stoppe, for der er også et liv efter fodbold.

- Det har haft utrolig mange konsekvenser for min karriere, for jeg har jo været af den opfattelse, at det kunne være farligt at spille fodbold og gå ind i duellerne. Jeg har samtidig siddet meget ude, hvilket har hæmmet min udvikling.

- Det er virkelig irriterende, at det har taget fire år – men sket er sket, og jeg må bare arbejde videre. Jeg tror, det er et overstået kapitel, siger Mikkel Kallesøe.

Den 22-årige Randers-knægt spillede indtil marts i år med en hjelm, men den har han altså skrottet sammen med frygten for karrierestop.

Søndag skal han og resten af Randers-mandskabet møde SønderjyskE i 3F Superligaen.


Af Nicolai Skovsgaard Tøfting
Fredag 13. december
Torsdag 12. december