Luk

Varsom Hjulmand om nye forsøg: Jagter top 7

| VM | 2 kommentarer

Infoboks

Danmark - Færøerne
VM Kvalifikation UEFA Gruppe F (12/11)
Oddset 1,05 12,00 35,00

Kasper Hjulmand indrømmer, at det kan medføre eksperimenter med landsholdet, hvis Danmark sikrer sig VM-kvalifikationen tidligt - men samtidig jagtes en top-seedning til VM.

Ender Danmark med at være i top syv på verdensranglisten inden VM-lodtrækningen i april, så er Danmark topseedet til VM.

Netop den jagt kan få indflydelse på, hvor meget Kasper Hjulmand vil eksperimentere med det danske landshold, hvis VM-billetten sikres tidligt.

Det fortalte Kasper Hjulmand, da han mandag udtog sin trup til kampene mod Moldova og Østrig og samtidig gjorde det klart, at Danmark stiler efter at sikre VM-billetten ved de to kampe oktober.

- Vi er nysgerrige efter at få lagt nogle ting på vores spil, og det er klart, at en kvalifikation kan gøre, at vi måske kan forsøge noget, sagde han, inden han mindede om alvoren af kampene i den internationale kalender:

- Men vi er meget fokuserede på at vinde. Der er noget seedning til VM, hvor vi lige nu ligger til pot 2, hvis vi kvalificerer os.

- Det kan være, vi kan jagte pot 1, men måske skal vi også beskytte pot 2-seedningen. 

- Så hver kamp er vigtig, og vi vil gøre alt for at vinde hver kamp indenfor den ramme, at vi også vil forsøge at udvikle os og spillet. Så det er begge dele; vi skal vinde og blive bedre og bedre.

Han tilføjer desuden, at han ikke kommer til at rotere lige så meget ved den kommende samling, som han gjorde ved seneste samling, hvor der var ni ændringer til kampen mod Færøerne, hvor Danmark skuffende måtte hive og slæbe for at få 1-0 i land.

- Klart mest realistisk at blive andenseedet

Danmark er lige nu nummer ti på verdensranglisten, og selv om otte hold seedes som etter ved VM, så er værtslandet Qatar et af dem.

Derfor skal Danmark lige nu forbi lande som Mexico, Spanien og Portugal for at komme i top syv og sikre en topseedning - det forudsat, at alle hold foran kvalificerer sig til VM.

Det ser altså svært ud, og Kasper Hjulmand er da også realistisk omkring Danmarks muligheder for at nå topseedningen.

- Det er klart mest realistisk, at vi ender i pot 2. Der skal virkelig meget til for at komme op, som det er nu. Vi kommer til at kunne se med resultaterne, som kommer ind i oktober, om det bliver mere eller mindre realistisk.

- Men det er klart, vi kigger på det, og vi bliver nødt til at gå efter, hvad der kan lade sig gøre, så det kommer til at afgøre, hvordan vi sætter tingene sammen i marts, hvor vi kan råde over to kampe. Men det bliver meget svært at nå de syv bedste, lyder det fra landstræneren.


Af Jonas Dalgård
Mandag 18. oktober