Luk

Vazquez-fejl kostede finaleplads for Real

| Supercup | 28 kommentarer

Infoboks

Real Madrid - Athletic Club 1-2
Super Cup
18' 0-1 Raul Garcia
38' 0-2 Raul Garcia
73' 1-2 Karim Benzema

Lucas Vazquez blev skurken for Real Madrid, da han lavede en afgørende opspilsfejl og begik straffespark i 1-2-nederlaget i Supercopa-semifinalen mod Athletic, som nu skal møde Barcelona. 

Barcelona havde onsdag spillet sig videre til den spanske Supercopa-finale på søndag ved at slå Real Sociedad ud i straffesparkskonkurrence, og torsdag skulle Barcelonas kommende finalemodstander så findes.

Den sidste semifinale stod mellem Real Madrid og Athletic, og den kamp fik en medrivende begyndelse.

Athletic lagde fra land med et højt pres og Real Madrid blev presset en anelse bagud i starten.

Real Madrid kom dog ud af Athletics gode start, og Zinedine Zidanes tropper var efter 11 minutter i en ganske god situation. Eden Hazard blev lobbet fri i dybden af Casemiro, men den belgiske offensivspiller blev presset hårdt i afslutningsøjeblikket, og så blev det i stedet til et hjørnespark.

Det var en ganske lige indledning, og efter 18 minutter udnyttede Athletic så en opspilsfejl af Lucas Vazquez. Raul Garcia blev sendt dybt, og han udplacerede stensikkert Thibaut Courtois og gjorde det til 1-0.

Real Madrid havde en lovende mulighed efter 27 minutter, hvor Hazard kom fri i feltet, men han forsøgte at spille bolden skråt tilbage i feltet. Afleveringen blev dog af halvsløj karakter, og så blev det altså til en clearing fra Athletic-forsvaret.

I den anden ende kunne Vazquez gøre sin ærgerlige start på kampen endnu værre, da han efter 38 minutter begik et utroligt klodset straffespark efter et dårligt timet hovedstød. Han trak Inigo Martinez ned, og så pegede dommeren på pletten.

Herfra nettede Raul Garcia igen sikkert, og så var baskerne på 2-0, hvilket holdt til pausen.

I anden halvleg kom Real Madrid bedst fra land, men de helt store chancer udeblev for Real Madrid, som jagtede comebacket.

Midt i anden halvleg var der dog bedring, og det var særligt Marco Asensio, som stod for de farlige takter.

To gange viste han prøver på sit forrygende venstreben. 

Først ramte han stolpen og i det 68. minut trykkede han af med et et knaldhårdt spark fra distancen, men uheldigvis for spanieren tog skuddet denne gang overliggeren.

Med godt 20 minutter igen fik Real Madrid så endelig bolden i kassen ved Karim Benzema, da han fik bolden headet på tværs af Casemiro og uden de store problemer kunne sparke bolden i kassen – målet blev tjekket igennem for offside, men franskmandens scoring holdt.

Benzema havde i slutfasen bolden i kassen igen, men denne gang blev han så dømt offside.

Real Madrid forsøge at skubbe Sergio Ramos fremad til sidst, og han kom i en af sine yndlingssituationer kort før tid, hvor han flot vandt en duel og stangede en farlig afslutning mod mål.

Desværre for kaptajnen og Real Madrid røg bolden snert forbi mål, og så fortsatte Athletic på sejrskurs.

Det skulle ikke blive til en udligning for Real Madrid, og dermed bookede Athletic altså billet til Supercopa-finalen på søndag mod Barcelona.


Af Jonas Dalgård
Mandag 8. marts
Søndag 7. marts