LeoVegas.dk Roskilde Festival Bethard Casino24

Luk

VB-anfører: Traditioner og legender gør indtryk

| Superligaen | 9 kommentarer
Skønt blik bag kulisserne til Hobros forårsopstart: Bip-tetst, motivation og hård fight
Vejle henter slovensk forsvarsveteran
Vejle køber dansk forsvarsspiller i Rosenborg
'Hvor er det sindssygt!': Halimi scorer KLASSEMÅL ved KMD Cup - se det her
Geniale detaljer i uhyggeligt tæt straffekonkurrence: Se dramaet mellem Vejle og OB her
VB-anfører: Traditioner og legender gør indtryk
Foto: Getty Images
En hverdag med pres fra traditioner og klubikoner passer Vejle Boldklub-anfører Jacob Schoop rigtig godt, og han håber, at han kan fortsætte med Superliga-fodbold i klubben i næste sæson.

Vi er i starten af januar på Vejle Boldklubs træningsanlæg i den nordlige del af Vejle. 

På kunstgræsbanen lige foran klubhuset løber de nuværende VB-spillere rundt i strid blæst og forbereder sig til forårssæsonen. Inde i varmen på klubhusets førstesal sidder VB's seniorklub, som har deltagelse af flere af klubbens koryfæer.

Nogle af dem vover pelsen og træder ud i den stive kuling på balkonen og skuer over de unge knøse på træningsbanen. De skal formentlig lige sikre sig, at træningen forløber ordentligt.

Sådan er det i Vejle Boldklub. Legenderne går op og ned ad de nuværende spiller, og det skaber en helt speciel atmosfære, som gør stort indtryk på manden, der lige nu er klubbens fremmeste repræsentant, anfører Jacob Schoop.

- Der er en virkelig tung historie i klubben og masser af tradition, og så er der sådan en familiær stemning. Alle i klubben er gode til at tage hånd om hinanden og være opmærksomme på hinanden, siger Jacob Schoop til bold.dk.

Netop forholdet til klubbens ikoner er noget af det, der gør mest indtryk på Schoop.

- De er gode til at komme og hilse på os og give os et skulderklap. Thomas Gravesen løber ovre ved siden af og træner lidt en gang imellem, og han er en kæmpe humørbombe, som altid er henne og give god energi videre. 

- Det er sådan, det er i Vejle. Der er legender og historie, og det er noget af det, der gør det utrolig spændende at være her, siger Jacob Schoop.

Tænker på fremtiden
Den 30-årige midtbanespiller har været i Vejle Boldklub siden 2016 og har altså været en af profilerne på det hold, der i sommer rykkede traditionsklubben i Superligaen efter ni års fravær.

Til sommer har han imidlertid kontraktudløb, men det behøver ikke betyde farvel.

- Jeg har det godt, og jeg håber da også, min fremtid ligger her i Vejle. Lige nu holder jeg fokus på foråret, og så må vi se, hvad der sker til sommer, siger Jacob Schoop, som dog alligevel erkender, at han spekulerer over fremtiden.

- Det ville være mærkeligt, hvis jeg ikke gik og tænkte på, hvad der skal ske, men jeg holder fokus på det, der sker inde på banen, siger Schoop.

Schoop har i årenes løb skrevet under på korte kontrakter i Vejle Boldklub. Da han i 2017 forlængede, var det en etårig aftale, som kunne forlænges, hvis klubben rykkede op i Superligaen.

Den konstruktion er helt bevidst.

- Jeg er i en alder, hvor jeg helst ikke vil spille 1. division, så derfor lavede vi dengang en aftale med en option, der gjorde, at kontrakten kunne forlænges, hvis vi rykkede op. Jeg vil gerne spille Superliga og allerhelst i Vejle.

- Det har været helt vildt i min tid i klubben. Oprykningen var fantastisk, og det har været endnu bedre at komme til at spille Superliga, så det håber jeg, at jeg kan få lov til at blive ved med, siger han.

Stort OB-hjerte
Jacob Schoop er fra Fyn, og derfor er hjerteklubben også OB. Han fik sin opdragelse i B1909, inden han endte i OB tilbage i 2011 og fik også mange førsteholdskampe, inden han i 2015 måtte sige farvel.

Han vil da heller ikke afvise, at en fremtid i det fynske kan være tiltalende. 

- Man skal aldrig sige aldrig. Lige nu tænker jeg slet ikke på det. Jeg er rigtig glad for at være i Vejle. Jeg har min bedste tid som fodboldspiller lige nu.

- Jeg er i god form og har præsteret godt i den første halvsæson i Superligaen. Jeg har aldrig været i bedre form, og det kan jeg også takke VB for. Mit VB-hjerte er lige så stort som mit OB-hjerte, siger han.

Jacob Schoop har spillet 19 kampe på Vejle Boldklubs midtbane i denne Superliga-sæson.

nicolai@bold.dk


Se alle kampe fra EM-kvalifikationen Kom i gang nu på Eurosport Player 
Advertisement Advertisement

Af Nicolai Skovsgaard Tøfting

9 kommentarer

kring78 08:23          
God mand:). Også en rigtig god midtbanespiller på hans gode dage.
Dahl 10:34          
Han kæmper og bliver ved, det er dejligt at se fra tribunen. Han laver dog nogle få farlige personlige fejl, som koster dyrt. Men en fighter der er vigtig for holdet.
Poor Scouser Tommy 10:47          
Der er ikke tvivl om lederskabet på VB-holdet. Schoop går altid forrest med et godt eksempel og spiller sjældent en rigtig dårlig kamp. Desuden virker han til at være en meget sympatisk mand.

Det er mit indtryk, at Schoop og Greve er meget vigtige for VB i forhold til at tage ansvar og lederskab på banen. Det er derfor positivt, at begge de herrer er gode eksempler for særligt de unge spillere i truppen.
hjst 11:31          
Kan da godt skrive under på de fleste af de positive vendinger her i tråden om Schoop.

Han var vel den eneste på oprykkerholdet der havde prøvet superliga-spil tidligere (sammen med Nicolai Madsen). Men hånden på hjertet: Gik han ikke "død" efter ca 70-75 min i flere kampe. Der mangler altså lige det sidste, lad os håbe at Hebo kan være den rigtige mand til - også - at aflaste Schoop.

//hjst
Syv7 14:18          
Hvilket bud har folk på en ny angriber. Jeg tror på vi henter enten Dom eller Steve hjem fra Kina:)
Aussie 14:40          
Jeg tror på vi henter enten Dom eller Steve hjem fra Kina:)
Det tvivler jeg stærkt på! Deres lønninger er nok ikke helt til budgettet...
Generelt er spillerne vel blevet hentet i tre grupper:

Krüger-gruppen: Spillere fra 1. og 2. Division (F.eks. Greve Lauritsen x2 , Mølgard, Jacobsen)
Sormani-gruppen: Spillere han har arbejdet med før (f.eks. Ramadani, Branca, Murray)
Det Internationale Netværk-gruppen (Low risk/High Reward lykkeriddere fra hele verden)

Kan ikke se noget åbenlys emne i Krüger-gruppen, så vi skal nok indstille os på at skulle google navnet på en evt ny angriber for at hitte ud af hvem han er... ;)
hjst 14:40          
Hvilket bud har folk på en ny angriber. Jeg tror på vi henter enten Dom eller Steve hjem fra Kina:)
Helt for egen regning selvfølgelig: Ingen af de 2 nævnte og ingen i det hele taget; skulle jeg alligevel vove et tip bliver der tale om en person/spiller ingen har set spille og derfor intet reelt kendskab har til. Det lyder nok negativt, men er ærligt ment.

//hjst
Tirsdag 19. marts