Luk

VB har hele 24 flag: Letkøbt at kalde problem

| 3F Superliga | 17 kommentarer

Infoboks

Vejle Boldklub - Kolding IF
Sydbank Pokalen (04/12)
bet365 1,33 4,50 8,00

Vejle har et hav af forskellige nationaliteter og kulturer i truppen, men det ser cheftræner Peter Sørensen som et aktiv i stedet for en ulempe.

Der er langt imellem Venezuela, Gambia, Færøerne, Iran og Canada, men alle landene er repræsenteret i Nørreskoven.

Kigger man på Vejles trup på Transfermarkt, er der hele 24 forskellige flag at spotte. Foruden ovennævnte fem finder man følgende:

Nigeria, Brasilien, Colombia, Montenegro, Elfenbenskysten, Grækenland, Rusland, Cameroun, England, Albanien, Sverige, Frankrig, Irak, Dominica, Ghana, Kroatien, Tyskland, Norge og selvfølgelig Danmark.

Det skal nævnes, at flere spillere har dobbelt statsborgerskab, såsom eksempelvis Andres Ponce som i denne opgørelse både repræsenterer Venezuela og Colombia, men det ændrer ikke på, at Vejle-truppen er en meget blandet flok.

Cheftræner Peter Sørensen oplever, at Vejle løser de mange forskellige baggrunde ganske fint, og han ser det generelt ikke som nogen ulempe.

- Det stiller store krav til den daglige ledelse og kræver forståelse af, at folk og deres kulturer er forskellige. Det oplever jeg, at vi godt kan håndtere, siger Peter Sørensen til bold.dk.

Så du hellere, at truppen havde en mere dansk-skandinavisk kerne?

- For mig er det ikke afgørende, at det er hverken dansk eller skandinavisk. Det afgørende for mig er, at vi har nogle rammer, som vi skal bevæge os inden for, uanset hvor vi kommer fra, og hvem vi er. Inden for de rammer kan vi rumme de fleste og det meste.

- Det afgørende er ikke, om vi er gule, sorte, hvide eller røde. Det afgørende er, at det er spillere, som kan opføre sig ordentlig inden for de rammer, og som har kvaliteten til at give vores hold det, der gør os konkurrencedygtige i Superligaen.

Vores competitive edge

Andrew Zolotko er tidligere agent og nu hovedaktionær og ejer af Vejle Boldklub, og han har forbindelser til det meste af verden.

Det er også en af grundene til, at Vejle har spillere fra så mange dele af kloden, og Peter Sørensen ser det som en konkurrencefordel.

- Det, at vi er en klub, der har den struktur og det ejerskab, vi har, gør, at vi indimellem kan hente spillere fra lande, kulturer og hylder, som jeg ikke har haft mulighed for at komme i nærheden af i Silkeborg, Hobro eller AGF, hvor der ligesom har været andre koncepter. 

- Men det er nu engang det, jeg oplever som vores competitive edge, og det skal vi se som et element, der gør os mere konkurrencedygtige end ellers. Vi har hver vores måde at gøre tingene på. 

- I AGF gør de det på en måde, i Silkeborg gør de det på en anden måde og i FCK gør de det på en fjerde måde. Vi gør det så på vores måde, og det skal vi sørge for, at vi kan være konkurrencedygtige på baggrund af, og ikke se det som en ulempe – tværtimod, siger Peter Sørensen.

Den højere hylde

Kroatiske Denis Kolinger og iranske Saeid Ezatolahi er eksempelvis spillere på en højere hylde, end Vejle normalt ville kunne få fingrene i.

- Det er de jo eksempler på, ja. Det er sjældent, vi ser iranere i dansk fodbold, og vi får også en iraker ind (Ali Adnan, red.). Det er spillere, som de færreste har indsigt i, der eksisterer, men i kraft af netværket, som især vores ejerskab har, får vi spillere ind som de to. 

- Vi får spillere ind som Hugo Ekitike sidste år. Vi har Allan Sousa, som har et højt niveau og har givet klubben meget. Vi fik Dominic Vinicius ind og tjente mange penge på ham. 

- Det er ligesom den forretningsmodel, som har tilført Vejle spillere fra en høj hylde, og det skal vi se som et tilskud til at forøge vores konkurrencedygtighed og ikke som en udfordring. 

- Det er for letkøbt at sige, at vores udfordringer består i mange forskellige nationaliteter. Det skal vi kunne håndtere i Vejle, for ellers skal vi ikke være her, siger Peter Sørensen til bold.dk.

Vejle har endelig fået lidt vind i sejlene efter to sejre i de seneste tre ligakampe, og SønderjyskE på 11.-pladsen er derfor blot et enkelt point væk.

Søndag klokken 14 spiller VB ude mod Randers i 3F Superligaens 16. spillerunde.


Af Martin Schmidt

17 kommentarer

CLkommerhjem 10:22          
Dominica bold.dk. Ikke Den Dominikanske Republik.
fussballfussball 10:23          
Var det ikke det der bl.a. var et issue sidst de rykkede ned, at der simpelthen var for mange nationaliteter i truppen. I så fald lader det til at de gentager den fiasko.
Omend nogle af dem har et højt niveau iraneren og Sousa men rykker de ned, så det jo nok ikke rekord salg Vejle laver. Tvivler på Sousa kan overtales til en tur i 1. division denne gang nu det heller ikke lykkedes sidste
sacrabosco 10:30          
Udsalg FC
T-Knogle 10:47          
Men nu hvor de kan se en mulighed for at overleve, bliver januar transfervinduet måske heftigt i Vejle, hvor de kommer til at hente store profiler? De har økonomien til det, og måske har de også risikovilligheden.
Kenken 10:51          
Der er også danskere der har dobbelt statsborgerskab der repræsenterer med to flag, som skævvrider det negativt.

Der er 11 spillere fra rigsfællesskabet, heraf 9 danskere ud af en trup på 30.
A. Jensen 10:55          
Journalisten kunne godt lige have gjort sig den ulejlighed, at pløje hele Transfermarkt igennem for at se om det er en rekord.
Jyllands rubin 11:07          
Men det er et problem? Spillere som Lundrim Hetemi og Abnor Mucolli har altså dobbelt statsborgerskab. Det er muligt at de er albanere, men de er altså også danske statsborgere. Jeg er personligt ked af at vi har så mange udlændinge i truppen, særligt fordi det ikke har højnet niveauet i truppen. Jeg håber ikke ledelsen igen sidder på deres hænder i det kommende transfervindue. Der er ALT for mange udenlandske lottokuponer i den trup. Jeg så gerne at man kiggede mod Danmark i næste transfervindue. Lad os nu få noget kvalitet og ryk nogen flere U19 spillere op. Dem vil jeg fandme hellere se på en dem der klovner rundt på vores midtbane og i midterforsvaret.
Tirsdag 30. november