LeoVegas.dk ready? betfair Bethard Casino24 Advertisement

VB vandt i flot kulisse og er snublende nær SL

| NordicBet Liga | 51 kommentarer
VB vandt i flot kulisse og er snublende nær SL
Foto: Getty Images
Vejle Boldklub gjorde sit arbejde og slog FC Fredericia med 1-0 i 1. division onsdag aften, men den potentielle oprykningsfest må vente lidt endnu. Esbjerg fB vandt nemlig også i Skive.

Vejle Stadion sprudlede af forventningens glæde onsdag aften. På hovedtribunen sad den ene legende efter den anden, og ovre i hjørnet stod et hav af inkarnerede fans og råbte i vilden sky.

Nørreskovens stolthed har i efterhånden ni år været uden for det mest fornemme fodboldselskab i Danmark, Superligaen, men i næste sæson kan det meget vel se anderledes ud.

Den traditionsrige klub ligger lunt i svinget til direkte oprykning i toppen af 1. division, og onsdag aften kunne oprykning rent faktisk blive en realitet - hvis alt flaskede sig.

Vejlenserne skulle sørge for at få flere point i sin kamp mod FC Fredericia, end Esbjerg fB i sin kamp mod Skive IK.

Hvis VB vandt, skulle Esbjerg enten spille uafgjort eller tabe i Skive. Hvis VB spillede uafgjort, skulle Esbjerg tabe. Hvis de to hold fik lige mange point, ville sidste runde blive afgørende.

10.192 tilskuere havde taget plads på tribunerne i Nørreskoven, men de fik ikke voldsomt meget for pengene inden pausen. I den henseende var det nok fint, at der var fri entré.

FC Fredericia var bedst på bolden i den første del af kampen, men formåede ikke at skabe noget. Det samme gjorde sig gældende for hjemmeholdet.

Begge mandskaber måtte før pausen skifte skadede spillere ud. Efter 23 minutter gik Andreas Nordvik ud, og Anders Holvad kom ind. Efter 35 minutter gik Nicolaj Madsen ud, og Kim Elgaard kom ind.

Om det var det, der satte gang i løjerne, er ikke til at sige, men i hvert fald blev den sidste del af halvlegen ganske underholdende.

Efter 37 minutter bankede den tidligere VB’er Denis Fazlagic bolden lige på VB-keeper Pavol Bajza, og to minutter senere fik Jacob Schoop en fin mulighed, som han dog sendte langt over mål.

Allan Sousa leverede halvlegens mest nærgående forsøg efter 42 minutter, da han stak i dybden og kom til afslutning under stort pres. Alexander Nybo i Fredericia-målet reddede dog flot.

FC Fredericia kom bedst ud til anden halvleg og pressede det i forvejen defensivt indstillede VB-mandskab langt tilbage på banen.

Men det betød også, at VB kunne spille på omstillinger, og det blev forsøgt flere gange efter pausen. Efter godt og vel en time var Allan Sousa tæt på at udnytte en omstilling, men Nybo reddede flot i kassen.

Få minutter senere kom så forløsningen. En dyb bold blev sendt frem mod Allan Sousa, som forsøgte at tage bolden med. Hans førsteberøring ramte Christian Ege Nielsen, som rettede bolden i eget net til 1-0 - og så gik de 10.192 tilskuere helt amok.

På det tidspunkt var VB Superliga-klar, men få minutter senere kom Esbjerg foran i Skive, og så var oprykningsfesten uddskudt.

Scoringen til VB slog pusten ud af FC Fredericia, som i den resterende del af kampen lignede et hold, der ikke har noget at spille for - og det har klubben fra fæstningsbyen da heller ikke.

VB fortsatte derimod med at lægge tryk på og havde fine optræk til chancer - uden at det dog blev rigtig farligt.

1-0-føringen holdt hele vejen hjem, men fordi Esbjerg altså også slog Skive, så bliver det hele først afgjort i sidste runde, hvor VB skal til Thisted, og Esbjerg tager imod HB Køge.

Der er tre point mellem de to hold, og VB skal altså kun bruge ét point for at snuppe den direkte oprykningsplads. Esbjerg har en bedre målscore, så hvis Esbjerg vinder, og VB taber, tager Esbjerg den direkte oprykning.

Se Premier League og meget mere fodbold Kom i gang nu på Eurosport Player 
Advertisement

Af Nicolai Skovsgaard Tøfting

51 kommentarer

LH6000 20:25          
Fucking øv at Skive ikke kan holde en 0-0 imod EfB. Vejle skal op!
Kompis 20:27          
Fedt med Vejle tilbage!
viv 20:27          
Vejle skal op, over 10.000 tilskuere, det har ligaen brug for...
mjdj 20:28          
Et professionelt stykke håndværk, der blev leveret der! Klasse! Flot kulisse, dejligt med så mange mennesker op tribunen.
~Mark~ 20:28          
pyha! det var nervepirrende! men for pokker vi er tæt på nu ! #forzavejle
ByenVedHavet 20:29          
Jeg har sjældent set så dårlig en dommer. Der var så mange frispark der ikke blev dømt. Heldigvis (for Vejle) vandt de alligevel, selvom jeg synes at dommeren var mest på Fredericias side idag.
Vejle ser godt nok ikke særlige skarpe ud, rent offensivt, men deres defensiv skaffer dem den direkte oprykning.
1-1 i Thisted
Men der er lige meget for Esbjerg taber hjemme mod Køge, foran et fuldt stadion.

Og dette kommer fra en Esbjerg fan.
mimsdk 20:30          
Vejle er en fodboldby!
Ove 10.000 tilskuere er rigtig flot. Jeg veg godt det er er tidspunkt der er meget på spil. Men det har der også været i nedrykningskampene for de fleste SL klubber og der har de ikke kunne følge med !
Tirsdag 22. januar
Mandag 21. januar