LeoVegas.dk Roskilde Festival Bethard Casino24

Luk

VB’s Mucolli-brødre har takket ja til Albanien

| NordicBet Liga | 40 kommentarer
Lars Jacobsen og Flemming Povlsen vurderer: Hvem fra Superligaen skal med til VM?
Tæt på sagen om kvindelandsholdet: Sportsredaktørerne finder de skyldige
Er Kvist undervurderet? Sportsredaktørerne vurderer
Sportsredaktørerne vælger de fem bedste danske spillere siden '84
Peter Piil har kommenteret 125 danske landskampe: Sådan forbereder han sig til kampene
VB’s Mucolli-brødre har takket ja til Albanien
Foto: Vejle Boldklub
Arbnor Mucolli og Agon Mucolli har droppet dansk landsholdsfodbold til fordel for albansk landsholdsfodbold. Følelserne har været afgørende, fortæller de.

I Vejle Boldklub løber de to brødre Arbnor Mucolli og Agon Mucolli rundt, og der har de to meget unge midtbanespillere i løbet af de seneste par sæsoner vist meget lovende takter.

Det har man haft øjnene åbne for i DBU, og de to brødre har spillet i rødt og hvidt på flere ungdomslandshold - men det er slut nu.

Storebror Agon Mucolli på 19 har således allerede fået debut i en testkamp for Albaniens U20-landshold tidligere i november, og lillebror Arbnor Mucolli på 18 har tilkendegivet over for den albanske U21-landstræner, at han er klar til at spille for Albanien.

De to er født i Danmark og vokset op i Fredericia og Vejle, men har på grund af deres forældres fødesteder haft mulighed for at repræsentere både Albanien og Kosovo -  og det hele blev sat i gang, da storebror Agon Mucolli fik et opkald fra Albanien.

- U21-landstræneren ringede og spurgte, om jeg havde lyst til at komme med til en kamp mod Georgien, så det sagde jeg ja til. Jeg spillede 65 minutter, siger Agon Mucolli til bold.dk.

Hvordan kan det være, du har  valgt, som du har gjort?

- Jeg har altid haft lyst til at spille for Albanien eller Kosovo, og så ringede Albanien, og det var en god mulighed for mig, siger Agon Mucolli.

- Det er følelser, der har gjort, at jeg har besluttet, som jeg har. Det har været en meget nem beslutning.

- Mine forældre kommer derfra, så er der bare nogle følelser. De er også helt vildt stolte af, at jeg har fået debut for Albanien, så det er virkelig fedt.

- Landstræneren ringede til mig personligt, og når han henvendte sig på den måde, syntes jeg, der  var fedt. Jeg føler lidt det samme for Albanien og Kosovo, og så valgte jeg takke ja, siger Agon Mucolli.

Lillebror tøvede ikke
Hans ét år yngre bror, som specielt i denne sæson har haft stor succes i Vejle Boldklub, var ikke i tvivl.

- Da muligheden opstod, tøvede jeg ikke, siger Arbnor Mucolli.

- Det handler om følelser. Det betyder noget specielt for mig at komme til at trække den albanske trøje over hovedet. Det er det, der fylder mest. Det handler ikke så meget om kvaliteten på de respektive landshold.

Agon Mucolli og Arbnor Mucolli spiller til daglig sammen med Ylber Ramadani, som senest var med på det albanske A-landshold, og ham har brødrene brugt aktivt.

- Jeg har selvfølgelig talt med ham om, hvordan det er, og jeg går også ud fra, at han har talt med landstræneren, siger Agon Mucolli, som nød at være med på turen med U20-landsholdet.

- Det var ikke en særlig lang tur, og jeg lærte ikke helt de andre at kende. Men det var en fed tur, og det var rart at komme lidt væk fra en lidt hård tid i Vejle, siger Agon Mucolli, som slet ikke har spillet lige så meget i denne sæson, som han gjorde i sidste sæson.

- Det er kæmpestort
Også Arbnor Mucolli var sådan set udtaget til turen med U20-landsholdet, men måtte melde fra.

- Jeg var skadet i den periode, så jeg valgte ikke at tage med. Det var bedst at blive i Vejle og blive klar til at spille dér efter min skade, men jeg er klar næste gang, der bliver ringet, siger Arbnor Mucolli.

- Det er potentielt U21-landsholdet, så det er kæmpestort jo. I Danmark ville jeg stadig være på U19. På U21 kan vi komme til at spille mod eksempelvis Spanien i EM-kvalifikationen.

- Det ville være kæmpestort og en mulighed for at vise sig frem på en høj hylde, siger Arbnor Mucolli.

Tænker ikke på reaktioner
I Vejle Amts Folkeblad har det været beskrevet, at Arbnor Mucolli, som på det tidspunkt var udtaget til det danske U18-landshold, 'regnede med' at repræsentere Danmark i fremtiden.

Den udlægning var dog misforstået, fortæller Arbnor Mucolli.

- Jeg sagde; ‘lige nu spiller jeg for Danmark.’ Jeg ville ikke stå og sige, at jeg hellere ville spille for Albanien, siger Arbnor Mucolli, som slår fast, at det ikke vil røre ham, hvis andre vil rynke på næsen af beslutningen om at repræsentere Albanien.

- Det tænker vi ikke rigtig over. Det er vores eget valg, siger Arbnor Mucolli.

Arbnor Mucolli har spillet fire kampe på det danske U18-landshold. Agon Mucolli har spillet ni U16-landskampe, ni U17-landskampe og to U19-landskampe.

De to brødre låses først endegyldigt, når de har repræsenteret Albanien på A-landsholdet.

nicolai@bold.dk

Stream Albanien – Tyrkiet på Eurosport Player
Advertisement Advertisement

Af Nicolai Skovsgaard Tøfting

40 kommentarer

Frankofil 06:47          
Fedt for dem!

Hvis det er det de føler for er det bare med at springe ud i det. Håber begge er at finde på Albaniens eller Kosovos A-Landshold inden længe.
dgh1896 07:30          
Så skal faklerne sgu tændes og korstoget startes! Eller er det kun når Emre Mor vælger andet landshold?
Edinho 07:45          
Hvis det føles rigtigt er det bare at sige tillykke. Svært at bebrejde unge med en udenlandsk baggrund at de føler sig mere knyttet til et andet land end Danmark i disse tider.
Jyllands rubin 07:52          
Så længe de bliver i VB og spiller klubfodbold er jeg græsk/katolsk i forhold til hvem de repræsentere internationalt selvom jeg naturligvis synes det er ærgerligt for Danmark. Så måtte de for min skyld spille for Nordkorea hvis det skulle være.
Tropico 08:01          
Et kæmpe tab for dansk landsholdsfodbold. De to har ubegrænset potentiale, og storebror Agon er måske en af de allerbedste driblere overhovedet i de hjemlige ligaer. Lillebror Arbnor er også helt forrygende. Jeg tør godt love, at hvis de undgår skader, kommer de begge til at spille for top 20 klubber i verden. De er så gode, at man tror det er løgn.
MSØ 08:04          
Som udgangspunkt er jeg også græsk/katolsk men da jeg er dansker ønsker jeg de bedste spillere på de danske hold. Om det så er dem eller enhed jeg ikke men det er alligevel klart jeg alligevel ærgrer mig hvis Danmark mister nogle gode spillere. Men da det i sidste ende handler om A landsholdet og de næppe klarer cuttet derop er det lige fedt for mig.

Dog er det en ulempe at vælge Albanien (eller Nordkorea) i forhold til rejseaktiviteter da de givet vil komme til st bruge langt. Ere rejseaktiviteter US det om det er trænings samling, hjemmekampe eller udekampe.

Tropico: kan ikke gennemskue om du er seriøs eller blot prøver at spille ironisk ud. Selvom de begge er dygtige og vel Vejles største talenter i rigtig mange år så er der dog kæmpe stykke vej til det niveau du nævner - især for Agon som har masser af offensiv talent men mangler det sidste / defensive
Gudsbenådet Gøgler 08:11          
Godt valg. Så er der chance for noget landsholdsbold for de to knægte. Albanere bør også stille op for Albanien, andet ville være skørt.
Torsdag 21. marts
Onsdag 20. marts