Luk

Vejle leverede vanvittigt comeback i pokalen

| Sydbank Pokalen | 22 kommentarer

Vanløse IF var foran 3-1, da kampen gik ind i overtiden, men Vejle kom tilbage på vanvittig vis, da Superliga-holdet vandt med vilde 4-3.

Du kan læse artiklen på LigaBold.dk - eller herunder.

Vanløse Idrætspark (LigaBold.dk): 3. divisionsmandskabet Vanløse IF var på en svær opgave i tredje runde af Sydbank Pokalen, da Superliga-holdet Vejle Boldklub gæstede Vanløse onsdag.

Hjemmeholdet havde i de første to runder besejret Hørsholm-Usserød IK og Fremad Valby, mens Vejle i anden runde gjorde det af med Vordingborg IF.

Peter Sørensen havde valgt at starte med blandt andre Lukas Engel, Jacob Schoop og Denis Kolinger, mens hjemmeholdet stillede med den tidligere Superliga-spiller Ayoub Sørensen i startelleveren.

Mange mennesker var mødt op i Vanløse Idrætspark i det pæne september-vejr blandt andre John 'Faxe' Jensen.

De mange Vanløses fans skulle forsøge at heppe det undertippede hjemmehold til sejr, mens en del af Vejle-tilhængere også havde fundet vej til Vanløse.

Efter tre minutters spil kom Vanløse frem til kampens første chance. Tobias Kjelfred fik spillet bolden videre til Karim El Haddouchi, der dog endte med at banke bolden over kassen fra en spids vinkel.

To minutter efter var Haddouchi på spil igen, men Alexander Brunst i Vejle-målet havde styr på skuddet.

Vanløse sad mest på spillet i kampens første fem minutter, men hjemmeholdet fik sig en lille forskrækkelse, da Lukas Engel stangede bolden på overliggeren efter seks minutter. Det hele endte dog med et hjørnespark.

Heron Crespo da Silva måtte efter et kvarters spil forlade banen for Vejle, da han var blevet skadet, og han blev erstattet af Arbnor Mucolli.

Vanløse kæmpede godt for tingene og forsøgte at bringe Vejle-forsvaret ud af fatning, men det endte ikke med de helt store muligheder de første 20 minutter.

Efter 23 minutters spil var det dog Vejle, der skulle bringe sig i spidsen. Dimitrios Emmanouilidis lagde et frispark ind i feltet. Bolden blev headet væk, men her stod Saeid Ezatolahi. Han bankede til læderet på kanten af Vanløse-feltet, og det skud sejlede op i hjørnet til 1-0 for Superliga-holdet.

Det var med til at lægge en dæmper på tilråbene fra Vanløse-fansene, men Vanløse-spillerne kæmpede videre.

Vejle var tæt på at bringe sig yderligere foran, da Dimitrios Emmanouilidis brændte en kæmpe chance. Efter lidt klumpspil skulle Vejle-spilleren blot sparke bolden i kassen, men bolden trillede forbi målet.

Kort tid efter forsøgte Vanløse sig. Kasper Sindahl Lauritzen tog chancen fra distancen. Skuddet ramte en Vejle-spiller, og det var ved at give Brunst problemer, men situationen endte med et hjørnespark. Vanløse kom tættere og tættere på en 1-1-scoring. Kjelfred opsnappede en tilfældig bold og trykkede mod Vejle-målet. Forsvaret var dog vaks.

Efter 42 minutter kom der et kæmpe jubelbrøl i Vanløse Idrætspark. Vanløse kørte en hurtig omstilling. Ayoub Sørensen spillede bolden videre til Karim El Haddouchi, der spillede den ud på kanten. Inde i Vejle-feltet kom Kasper Sindahl Lauritzen bragende, og han satte foden på det hårde indlæg til 1-1.

Derfor kunne Vanløse og Vejle gå til pausen med stillingen 1-1.

Vejle leverede vanvittigt comeback

Vejle forsøgte at sætte sig på spillet fra anden halvlegs start og presse hjemmeholdet i bund. Vanløse kæmpede dog heroisk i forsvaret. Emmanouilidis testede Vanløse-målmand Lasse Krogh efter godt 50 minutters spil, men keeperen fik bokset læderet ud til et hjørnespark.

Vejle fik et frispark på et farligt sted lige uden for Vanløse-feltet to minutter efter. Det spark tog Ezatolahi sig af. Vanløse forsøgte at sparke bolden væk, men Emmanouilidis opsnappede bolden, men han sendte forsøget forbi mål.

Det trak for alvor op til en Vejle-scoring. Schoop trykkede af fra distancen, men læderet strøg lige over Kroghs mål.

Vanløse kæmpede bravt, men Vejle sad nærmest på alt spillet det første kvarter af anden halvleg. Mucolli tilspillede sig et forsøg, som dog gik i sidenettet.

Efter 63 minutters spil var der igen stor jubel. Daniel Dara blev spillet i dybden, og her kom Brunst ud af målet. Han ramte Vanløse-spilleren, og det takserede dommeren til et straffespark.

Ayoub Sørensen tog sig af sparket fra 11-meterpletten, og det gjorde den tidligere Superliga-spiller sikkert til 2-1 for Vanløse IF. Så lignede det for alvor, at der var optræk til en lille sensation i Vanløse Idrætspark.

Selvom Vanløse var kommet foran, så sluttede 3. divisionsmandskabet ikke med at kæmpe for tingene. Vejle forsøgte gang på gang at sætte tempo, men Superliga-holdet havde svært ved at nedbryde Vanløse-forsvaret.

Vejle forsøgte at sætte ind med de sidste kræfter, men Vanløse stod dybt.

Efter 78 minutters spil kom dog tredje jubelbrøl i Vanløse Idrætspark, da 3. divisionsmandskabet også bragte sig foran med 3-1. Efter lidt kaotisk forsvarsspil fik Esajas Ammitzbøll La Cour tilkæmpet sig bolden, og så skulle have blot sparke bolden forbi Brunst. Det gjorde han sikkert, og så stod der 3-1 til Vanløse. Nu var Peter Sørensens tropper for alvor pressede.

I de døende minutter fik Lukas Engel reduceret til 2-3 for Vejle, og så opstod der en smule panik før lukketid. Den panik fik Lukas Engel udnyttet godt, og han fik med et drømmetræf udlignet til vilde 3-3.

I de sidste minutter af overtiden fik Simon Torp Haages en gylden mulighed for at bringe Vanløse foran igen, men Brunst leverede en fodparade. Vejle fuldendte dog det vanvittige comeback, da Vejle fik prikket den ind til 4-3 i de sidste sekunder. 

Vejle vandt det vanvittige opgør med 4-3 over Vanløse, og dermed er holdet klar til fjerde runde. 

Artiklen er bragt i samarbejde med LigaBold.dk.


Af Anders Jensen
Tirsdag 19. oktober
Mandag 18. oktober