Luk

Vejle måtte lade pokallivet: Vendsyssel videre

| Sydbank Pokalen | 17 kommentarer
Vejle måtte lade pokallivet: Vendsyssel videre
Foto: Getty Images

Sydbank Pokal-braget mellem Vendsyssel og Vejle endte i hjemmetriumf, da det nordjyske hjemmehold hev sig sejrrigt ud af opgøret og avancerede efter 1-0.

Der var pokalbrag i Hjørring tirsdag aften, da Superligaens to nedrykkere fra sidste sæson mødtes for at kæmpe om pladsen i Sydbank Pokalens tredje runde.

Vendsyssel tog på hjemmebanen i Nordjylland imod Vejle for at se duellere om adgang til næste runde, og begge hold var angrebslystne fra start.

Inden for kampens første få minutter kom både Emmanuel Ogude og Lucas Jensen til afslutningsforsøg for henholdsvis hjemme- og udeholdet, men stillingen forblev 0-0.

Ogude tog dog revanche efter blot tyve minutters spil.

Et indlæg fra Søren Henriksen endte ved en fri Emmanuel Ogude, der med et hårdt fladt spark sendte bolden i mål bag Vejle-keeperen Indy Groothuizen.

Adam Jakobsen fik efterfølgende to fine chancer for at udligne for gæsterne, men angriberen kunne ikke omsætte til scoring.

Jakob Hjorth var tæt på at øge til 2-0 kort før pausefløjtet, men hans hovedstød røg over målet.

Første kvarter af anden halvleg bød på en chance til Vendsyssels Tiemoko Konate, mens også Adam Jakobsen blev ved med at true mod værternes mål.

Vejle satsede den sidste halve time og bragte Kjartan Finnbogason i spil i stedet for Lundrim Hetemi.

Søren Henriksen havde muligheden for at lukke opgøret efter 71 minutters spil, men hovedstødsforsøget tog overliggeren.

Ali Messaoud havde ligeledes en stor chance i kampens døende minutter, men Vejles hollandske keeper holdt liv i håbet om et comeback.

Konaté spillede ifølge Vejles liveopdatering på Twitter en flot kamp, og han kunne have kronet den indsats med en scoring syv minutter inde i overtiden, men i stedet ramte han stolpen.

Kampen sluttede med en 1-0-sejr til Vendsyssel, der dermed sender Vejle ud af Sydbank Pokalen.


Af Daniel Laursen
Fredag 20. september