Luk

Vejle rykker tilbage i 1. division efter forlænget

| 3F Superliga | 93 kommentarer

Infoboks

Vejle Boldklub - Hobro 0-2
Superligaen Nedryknings-playoff
14' 0-1 Vito Hammershøy-Mistrati
45' 0-1 Kjartan Finnbogason
103' 0-2 Emmanuel Sabbi

Vejle rykkede søndag tilbage i 1. division efter en kamp med forlænget spilletid mod Hobro. Emmanuel Sabbi blev helten for Hobro, Kjartan Finnbogason brændte straffespark for Vejle.

Søndag var Superligaens sorteper i spil, da Vejle og Hobro skulle finde ud af, hvem der tager den direkte tur ned i 1. division.

De to hold mødtes for en uge siden i Hobro, hvor Vejle kom bedst fra det opgør og vandt med 1-0. Det stillede de røde fra Nørreskoven godt, inden søndagens kamp løb af stablen i Vejle.

Hobro skulle altså jagte en scoring for at udligne Vejles føring, og gæsterne kom godt fra land, da Vito Hammershøy-Mistrati gav sit hold den perfekte start efter et kvarter.

Hobro-midten fik bolden lagt til rette af Emmanuel Sabbi, og så bragede Mistrati bolden i mål på smukkeste vis i det modsatte hjørne til 1-0, og så var de to hold samlet på 1-1 med et udebanemål hver.

Altså en drømmestart for Hobro, men efter føringen faldt kampen lidt sammen midt på banen. Der blev ikke skabt det store, før til allersidst i halvlegen, hvor Vejle havde flere store chancer.

Først fik Kjartan Finnbogason en gigantisk mulighed på et hovedstød tæt under mål, men han headede lige på Jesper Rask. Bolden fløj dog videre og endte hos Sergiy Gryn, som fra en spids vinkel smadrede bolden over mål.

Dramaet fortsatte dog, da Edgar Babayan begik et klodset frispark, som gav Finnbogason muligheden for at rette op på sin afbrænder. Han klappede til bolden med høj fart, men Rask stoppede skuddet flot og greb derefter bolden, hvorfor de to hold gik til pause ved 1-0 til Hobro.

Efter pausen kom Vejle langt bedre med og tog sig af at dirigere kampen. Det resulterede i et stort pres på Hobro, men de store chancer lod vente på sig.

Vejle fortsatte med at være på bolden og fik sat mange afleveringer sammen, men værterne havde ikke held med at bryde igennem Hobro-defensiven.

Hobro var heller ikke farlige på de sporadiske muligheder, som holdet fik på kontraangreb, og til sidst omsatte de heller ikke hjørnespark, så kampen gik i forlænget spilletid.

Den forlængede spilletid lagde fra land med samme kampbillede, men efter 12 minutter fik Hobro et nyt hjørnespark. Vito Hammershøy-Mistrati sendte bolden ind foran, hvor Emmanuel Sabbi helt umarkeret kunne heade 2-0-scoringen i mål.

Derfor havde Vejle godt et kvarter til at score to mål. Det kom Vejle uhyre tæt på efter to minutter af den forlængede spilletids anden halvleg, hvor indskiftede Arbnor Mucolli smækkede bolden ind foran til Gustaf Nilsson.

Men nok engang stod Jesper Rask i vejen for Vejle, der med en fin redning holdt forsøget, der sad lige på, ude af mål.

Vejle forsøgte at lede efter åbninger, men det blev i mange tilfælde til en bold i feltet, og dem fik Hobro afvist.

Det lykkedes ikke Vejle at komme tilbage i kampen, og dermed må Vejle og træner Constantin Galca en tur i 1. division. 

Hobro er dog ikke sikre på overlevelse, da nordjyderne skal ud i en ny playoff-runde mod 1. divisions andenplads om en billet til næste sæsons Superliga.


Af Jonas Dalgård
Tirsdag 11. august