Luk

Vejle stjal sejren fra FCK dybt inde i overtiden

| 3F Superliga | 119 kommentarer

Peter Ankersen scorede i sit comeback for FC København, der smed sejren mod Vejle dybt inde i overtiden, hvor Raphael Dwamena scorede til slutresultatet 2-2.

Vejle tog søndag eftermiddag imod FC København på hjemmebane.

Værterne gik ind på grønsværen med selvtillid efter en 4-1-sejr over SønderjyskE på samme bane i forrige runde.

Anderledes selvtillidsforladt har FC København været i deres start på 3F Superligaen, hvor de i sæsonens to første kampe har tabt til OB og Brøndby.

På trods af den ulige fordelt selvtillid var det gæsterne fra FC København, der kom bedst fra start.

Peter Ankersen, som var med i startopstillingen for gæsterne blot én dag efter sin tilbagevenden til hovedstadsklubben, scorede således efter fem minutter.

Pep Biel forsøgte sig fra kanten af feltet, hvor bolden blev rettet af af Vejle-forsvaret, der kunne se bolden trille ud på siden af feltet, hvorfra Peter Ankersen på førsteberøringen hamrede bolden i modsatte målhjørne. 1-0 til FC København.

Vejles Mads Greve var centimeter fra at udligne efter 11 minutter spil, da han tæt på mål sparkede hårdt til bolden, der via Victor Nelssons skulder blev rettet af, inden Karl-Johan Johnssons underarm stoppede skudforsøget i sidste øjeblik.

Vejle fortsatte efter deres store chance med at lægge pres på FC København, og efter 20 minutter var hjemmeholdet endnu engang tæt på udligningen, da Arbnor Muccoli på oplæg af Lucas Jensen tæt inde på mål sparkede bolden få centimeter fra den ene stolpe.

Det var hjemmeholdet, der efter deres store chancer satte sig på spillet overfor et FC København-mandskab, der begik flere fejl på banen.

Med fem minutter tilbage af første halvleg fik Nicolai Boilsen rettet et skarpt indlæg af for næsen af Alan Sousa, der uden danskerens berøring havde kunnet flugte bolden på mål fra en skarp vinkel.

Flere chancer blev det ikke til for hverken Vejle eller FC København, og så kunne de to mandskaber gå til pause med en 1-0-føring til gæsterne.

Dwamena-drømmemål i overtiden

Vejle lagde fra anden halvlegs start igen pres på FC København, og Carlos Zeca følte sig efter 50 minutters spil sig nødsaget til at rive Alan Sousa omkuld for at stoppe endnu en af værternes omstillinger.

Ståle Solbakken havde fra sit cheftrænersæde fra anden halvlegs start skiftet Mikkel Kaufmann og Mohamed Daramy på banen i stedet for Robert Mudrazilja og Viktor Fischer, men lige lidt hjalp det i gæsternes offensive spil, som var næsten ikkeeksisterende i anden halvleg.

Første chance kom efter 60 minutters spil, men det var også nok for Kamil Wilczek, der på et hårdt indlæg fra indskiftede Pierre Bengtsson satte foden på og sendte gæsterne i front. 2-0 til FC København.

Kamil Wilczek nåede lige akkurat at juble over sit femte 3F Superliga-mål denne sæson, og så udlignede Vejle til 2-1 minuttet efter.

Alan Sousa tæmmede bolden kort inde i feltet, og med en enkelt dribling sprang han til side og hamrede bolden op i modsatte hjørne med venstrebenet.

Vejles brasilianske kantspiller var igen på spil få minutter efter sit mål, men denne gang gik hans flugterforsøg inde fra feltet kort forbi det samme målhjørne.

Bedst som FC København havde set sig sikre på, at det skulle lykkes dem at holde Vejle fra flere forsøg, fik værterne i overtiden frispark på kanten af feltet.

Indskiftede Raphael Dwamena tog sig af sparket, og med et kraftfuldt spark uden tilløb bankede han bolden i nettaget bag en chanceløs Karl-Johan Johnsson.

Flere mål blev det ikke til, og så kunne de to mandskaber gå fra banen med et 2-2-resultat.

Abonnement til F.C. Københavns hjemmekampe - Fast adgang fra 79 kr./md.* (*6 md. binding / min. 474 kr.)


Af Lasse Rene
Mandag 26. oktober