Luk

Vejle trynede Kolding og øjner pokalsemi

| Sydbank Pokalen | 39 kommentarer

Vejle Boldklub har det ene ben i pokalsemifinalen efter en 5-1-sejr over 2. divisionsmandskabet Kolding i den første kvartfinale lørdag aften.

Der var lokalbrag i Nørreskoven, hvor to tidligere allierede i form af Vejle og Kolding tørnede sammen i Sydbank Pokalen.

KIF frister en tilværelse i den tunge ende af 2. division, men gæsterne gik optimistisk til værks på Vejle Stadion og skabte lynhurtigt et par gode chancer.

Først var Morten Ohlsen tæt på i det tiende minut, inden Thomas Mikkelsen var det momenter senere, men i begge situationer fandt Sten Grytebust fine redninger frem i VB-målet.

Kolding fortsatte de gode takter, og både Paul Ngongo og Dalton Wilkins var nærgående efterfølgende, men begge afslutninger gik tæt forbi mål.

Derfor var det ganske stik imod spil og chancer, at Vejle i det 22. minut tog føringen. Det skete efter et hjørnespark, hvor Kolding-keeper Christoffer Petersen i to omgange ikke så for heldig ud, og så scorede Dimitrios Emmanouilidis via undersiden af overliggeren.

Ni minutter senere blev det også 2-0, da Tobias Mølgaard flot huggede bolden faldt i kassen.

Vejle havde overtaget initiativet, og Allan Sousa var tæt på et drømmemål i det 34. minut, hvor han afsluttede fra stor afstand, men Christoffer Petersen reddede via træværket.

Anden halvleg var godt 35 sekunder gammel, da 36-årige Niki Zimling begik straffespark på Dimitrios Emmanouilidis, og så øgede Allan Sousa til 3-0 med en fræk panenka.

Det lykkedes Kolding at reducere til 1-3 på mål af Paul Ngongo, da han efter 56 minutter blev spillet fri af Mikkel Jespersen efter en god kontra.

Vejle endte dog med en overbevisende sejr, for 20 minutter før tid gjorde indskiftede Andres Ponce det til 4-1 efter flot VB-spil.

I overtiden blev det også 5-1, da Luka Djordjevic lukkede og slukkede til 5-1 ved at følge op på et skud på overliggeren.

Kolding skal derfor levere lidt af et mirakel i returkampen på lørdag, hvis ikke Vejle skal spille sig i pokalsemifinalen.


Af Martin Schmidt

39 kommentarer

Ibling 19:56          
Det var en noget mere jævnbyrdig kamp end 5-1 antyder, men nu er den ihvertfald kørt i garagen, og vi kan se frem mod semifinalen.
Balder24 20:00          
Kolding havde flere chancer, men 5-1 så er den lukket helt.
Jyllands rubin 20:01          
Enig cifrene lyver og Kolding gjorde det godt. Hvis vi havde haft samme kynisme i superligaen havde vi nok været tættere på nedrykningsstregen.
Søskæret 20:08          
Dejligt med 5 mål og en sejr, men hold da op der er bump undervejs. Helt vildt hvor VB spillere misser de nemmeste afleveringer. Forskel i målscoren men i spil og chancer var Kolding ligeså gode eller bedre…..
VBK - Leeds 20:10          
Vejle havde 62-38% i boldbesiddelse og det er ikke forbudt at have en målmand der tager med hænder.
Efter 1-0 scoringen var der ingen tvivl om udfaldet, kun et spørgsmål om sejrens størrelse.
Sympatisk indsats fra Kolding, men der var den klasseforskel der skulle være.
kallekut 20:17          
VBK -
Selvfølgelig var der klasseforskel, det skal der vel ret beset også være - når et superliga hold møder et 2. Div hold.
Jeg vil tillade mig at pive, og tager imod samtlige tudekiks - men VB får desværre filmet sig til et str. i starten af anden halvleg, og sammen med andre tvivlsomme dommerkendelser, samt en klassemålmand hos hjemmeholdet, og dårlige afslutninger af gæsterne - så skal man vinde alt for stort - og har selvfølgelig booket en billet til semifinalen.
KOLDING IF SUPPORT. 20:17          
Når man ikke scorer på de chancer der kommer scorer modstanderen.. Både Ngongo og Williams burde have scoret begge to og Mikkelsen er også set bedre. For mange personlige fejl koster. Det er godt der er ferie nu.. Vejle kommer alligevel ikke videre end semifinalen..
Mandag 17. januar