Luk

Vendsyssel bankede Kolding i bundbrag

| 1. Division | 3 kommentarer

Infoboks

Vendsyssel FF - Kolding IF 3-0
1. Division Kvalifikationsspil
43' 1-0 Grégory Berthier
78' 2-0 Mikkel Wohlgemuth
90' 3-0 Tiémoko Konaté

Vendsyssel tævede Kolding IF med 3-0 i bunden af 1. division, og nedrykningsstriden er fortsat fuldkommen åben mellem de to hold og Skive.

Vendsyssel bød tirsdag Kolding IF op til vitalt bundbrag i 1. division. Nordjyderne indtog sidstepladsen forud for kampen og havde tre point op til Kolding, der kunne stikke lidt af med en sejr.

Vendsyssel sad på løjerne fra start, og især i den første halve time virkede hjemmeholdet oplagt.

Franske Gregory Berthier havde en god mulighed efter et kvarter, men skuddet gik over mål, inden Tiemoko Konate tvang Kolding-keeper Frederik Ibsen til en god redning efter en halv time.

Kolding havde flere hjørnespark, der var tæt på at blive farlige, men Oliver Drost og co. manglede lige den sidste skarphed.

Fem minutter før pause diskede Ibsen igen op med en stor redning, da Konate blev spillet alene igennem, men hans skud blev snuppet af Kolding-målmanden.

Kort før pausen kom Vendsyssel dog foran, da Gregory Berthier satte sidste fod på en glimrende omstilling.

Et fladt indlæg på tværs fra Thomas Christiansen endte hos Berthier, der helt umarkeret bankede Vendsyssel på 1-0, hvilket også var stillingen ved pausen.

Anden halvleg startede ganske roligt ude ned helt store chancer, men det var stadig med Vendsyssel som mest toneangivende, selvom de ikke var så stærke som i første halvleg.

Med et kvarter igen fik hjemmeholdet så tilkendt straffespark, efter Konates indlæg ramte Mathias Høgsholt på armen, og det fik dommeren til at pege på pletten.

Mikkel Wohlgemuth tog sig af forsøget fra 11-meter-pletten, og han scorede sikkert til 2-0.

Både Kolding og Vendsyssel fortsatte med at presse på for en scoring, og kort før tid var Konate tæt på med et langskud.

I overtiden blev det så også 3-0 til Vendsyssel, og det var – naturligvis – Konate, som havde spillet en glimrende kamp tirsdag aften.

Wohlgemuth afsluttede på en omstilling, som Ibsen gav en returbold på, og her stod ivorianeren klar til at sparke bolden i det tomme mål.

Resultatet betyder, at Vendsyssel overlader sidstepladsen til Skive, og nordjyderne er nu a point med Kolding over stregen. 


Af Sara Margren
Søndag 20. juni