LeoVegas.dk Roskilde Festival Bethard Casino24

Luk

Vendsyssel trak det længste strå mod AaB

| Superligaen | 58 kommentarer
Tullberg: Man skal nærmest være ”dinosaur” for at få top-job i Danmark
Vendsyssel tager endnu et point mod nordjysk storebror - se målene her
Langer gult kort ud til den forkerte: 'Nu må dommertrioen også komme ind i kampen'
'Jeg hader selvmål' - Klodset selvmål bringer AaB i knæ mod Vendsyssel
'Klasse fornægter sig ikke' - Andersen bringer AaB foran med fantastisk scoring
Vendsyssel trak det længste strå mod AaB
Foto: Getty Images
Det nordjyske lokalopgør mellem Vendsyssel og AaB endte med en 1-0-sejr til vendelboerne. Alhaji Kamara blev matchvinder, mens Kasper Kusk brændte straffe for AaB.

Anden kamp i Superligaens derbyrunde bød på et nordjysk lokalopgør mellem Vendsyssel og AaB, der tørnede sammen i Hjørring.

Jacob Friis, der fredag forlængede sin kontrakt med AaB, havde foretaget fem ændringer i AaB's startopstilling, hvilket betød, at 18-årige Mathias Ross startede i midterforsvaret med Jores Okore.

Kampens første chance kom efter godt ti minutter, hvor Vendsyssel slog kontra, men AaB-defensiven fik afværget situationen i to omgange.

Rasmus Thellufsen fik en friløber efter 19 minutter, men Nicolai Flø i Vendsyssel-målet parrede flot.

Flø skulle komme i fokus igen efter 27 minutter, da han nedlagde Wessam Abou Ali i feltet, og så var der straffespark til AaB.

Kasper Kusk, der stod for den fremragende aflevering til Ali, stillede sig til rette, men Nicolai Flø gjorde skaden god igen og pillede straffesparket.

I stedet var det fem minutter før pausefløjtet Vendsyssel, der bragte sig foran med 1-0.

Finske Benjamin Källman overløb Mathias Ross, og så sendte han bolden ind i panden på Alhaji Kamara, der headede Vendsyssels føringsmål i nettet.

Källman var tæt på at gøre det til 2-0 inden pausen, men finnen sparkede tæt forbi Jacob Rinnes AaB-mål, og derfor var det 1-0 efter de første 45 minutter.

I anden halvleg var der længere imellem de helt åbne scoringschancer, og begge hold havde det svært offensivt.

Med 20 minutter igen betød en fejl af Mathias Ross, at Kamara fik en friløber, men den unge AaB-stopper kom flot tilbage og fik tacklet Vendsyssel-angriberen.

AaB burde have bragt balance i regnskabet med efter godt 80 minutters spil, men der var ingen med på midten til at sende indskiftede Kasper Risgårds indlæg i kassen.

Jacob Friis' tropper forsøgte at fremtvinge en udligning, mens Vendsyssel lå og lurede på hurtige omstillinger, men kampen fik aldrig mere end et enkelt mål.

Derfor hentede Vendsyssel en vigtig 1-0-sejr, der sender dem fire point foran Hobro i bunden af nedrykningsspillets gruppe 2. Hobro har dog en kamp til gode.

AaB missede chancen for at overtage førstepladsen fra Randers, der søndag skal en tur til Hobro.

Se Premier League, Superliga og Europa Leauge Kom i gang nu på Eurosport Player 
Advertisement Advertisement

Af Martin Schmidt
Mandag 22. april