Luk

VFF-chef: Topscorer skal vænne sig til SL

| 3F Superliga | 0 kommentarer

Infoboks

Viborg FF - OB 1-1
Superligaen Grundspil
7' 1-0 Justin Lonwijk
62' 1-1 Emmanuel Sabbi

Sebastian Grønning er så småt begyndt at finde målstøvlerne frem igen for Viborg, men cheftræner Lars Friis ser stadig angriberen mangle noget i tilvænningen til superligafodbold.

Sidste sæson var blændende for Viborg-angriberen Sebastian Grønning, der i Viborgs oprykningssæson fra 1. division nettede hele 23 gange.

I Superligaen gik der til gengæld syv runder, før Grønning kunne notere sig for sit første mål, men siden har han scoret i alt tre gange.

Cheftræner Lars Friis er glad for, at Grønning har fundet målstøvlerne frem i Superligaen, men det kræver fortsat meget tilvænning, før han når sit topniveau.

- Jeg oplever, at det er en Sebastian, der også skal vænne sig til et niveau. Den del hører med til at rykke op, og det gør det for os alle, men når du specifikt spørger på ham, så er der ting, han skal blive bedre til.

- Det skal han selvfølgelig også arbejde hårdere med, sagde Lars Friis til bold.dk efter søndagens kamp mod OB, hvor Grønning fik et mål annulleret.

Ifølge Lars Friis kræver tilvænningen hårdt arbejde fra Grønning – og det passer ham meget godt.

- Han bestemmer rigtig meget selv, hvad han skal og når. Han er en goalgetter, så det er lige så meget, hvor meget arbejde, han ligger i det, og hvor ærgerrig han er for det.

- Der er aldrig noget, der er kommet nemt til Sebastian, og det han nåede sidste år er på grund af, at han er en hårdtarbejdende spiller.

- Nu er han på en højere hylde, så han skal arbejde endnu hårdere. Men jeg vil sige det sådan, at muligheden for, at han kan score rigtig mange mål for os, den er der. Men han er selv med til at bestemme, hvad det skal blive til.

Næste gang at Grønning kan score mål i Superligaen er søndag mod FC København.


Af Jonas Dalgård
Torsdag 28. oktober
Onsdag 27. oktober