Luk

VFF har hollandsk koloni: Intet klike-problem

| 3F Superliga | 0 kommentarer

Infoboks

Randers FC - Viborg FF
Superligaen Grundspil (21/02)
Bet25 1,88 3,50 4,10
Oddset 1,90 3,55 3,85

Viborg har stor succes med hollandske spillere, der har været gået lidt i stå i deres tidligere klubber. De er nemme at integrere, og der er ingen udfordringer med kliker, siger cheftræner Lars Friis.

Viborgs stamme på holdet er dansk, men efterhånden er domkirkebyen blevet invaderet af en mindre hollandsk koloni - med stor succes.

Fem hollandske spillere har Viborg således i truppen: Lars Kramer, Justin Lonwijk, Clint Leemans, Jay-Roy Grot og Kelian van der Kaap.

Fælles er, at det er unge spillere, der har været udråbt som store talenter, men som har været gået lidt i stå i deres hollandske klubber og nu stråler i Viborg.

- Det er selvfølgelig Jesper Fredberg, der har skabt linjen til Holland, og det har vi haft god succes med. Vi har fået nogle spillere ind, som vi normalt ikke ville kunne komme i nærheden af, siger cheftræner Lars Friis til bold.dk.

- Lars Kramer var den første gode case, og han har kunnet vise, at der ikke er så lang vej til succes i den bedste nationale liga.

- Det er unge spillere, og som tidligere har vist et højt niveau, men som måske har haft et lille formdyk. Der kan vi hjælpe dem til at rejse sig igen, og det har vi haft fin succes med.

Fællestræk er der ikke umiddelbart så mange af for de fem hollændere, udover at de har været nemme at integrere.

- Det er jo et folkefærd, der minder meget om vores. De taler engelsk og skal ikke til at lære en helt ny kultur, så de har været nemme at integrere og er selvkørende.

- De har alle sammen spillet på de hollandske ungdomslandshold, og så ved man, at det i hvert fald er talenter. Men der er også nogle af dem, der ikke har fået forløst deres talent endnu, dels fordi de er unge, eller fordi de har haft modgang.

- Der har vi et skidegodt miljø til at forløse det potentiale, og derfor kigger vi individuelt på dem, siger Lars Friis.

Ikke nervøs for at miste Kramer
Udfordringen ved at have fem spillere med samme nationalitet kan være, at der bliver skabt kliker, men det ikke et problem i Viborg.

Kulturen i domkirkebyen er stærk nok, fastslår Lars Friis.

- Man ved jo, at man altid finder sammen med dem, man har noget tilfælles med, men vi har ingen udfordringer med kliker. Vi har en stærk kultur og nogle spillere i truppen, som passer på hinanden.

- Vi har en aftale om, at vi passer på vores miljø, og vi tager vare på hinanden, selvom vi selvfølgelig også stiller krav. Det handler ikke om, at man skal være enige om alt, men at vi skal passe på det miljø, vi alle sammen har brug for til at præstere.

- Det gælder, uanset om man er hollænder eller dansker. Spillerne er gode til at blande sig med hinanden. I fodbold generelt er der altid grupperinger i en trup, men det er ikke nogen udfordring for os.

Den hollandske forsvarsprofil Lars Kramer fortalte i sommer, at han mærkede interesse udefra, og at han ville være lydhør over for andre klubber.

Viborg vil samtidig gerne forlænge med Kramer, men cheftræner Lars Friis er ikke nervøs for at miste sin forsvarskrumtap i januar.

- Nej, det er jeg ikke. Han er her i hvert fald til januar, og det er en del af fodbolden. Han er en fantastisk fyr, og han giver sig 100 procent derude, siger Lars Friis.

Viborg spiller søndag efterårets sidste kamp, når de byder SønderjyskE op til dans klokken 14.00.


Af Sara Margren
Mandag 24. januar
Søndag 23. januar