Luk

VFF-profil før topbrag: Er træt af at spille 1. div.

| 1. Division | 6 kommentarer

Infoboks

Viborg FF - FC Fredericia
1. division (12/02)
Oddset 1,85 3,80 3,90

Tobias Bech drømmer om at spille Superliga-fodbold, og det skal helst være med barndomsklubben Viborg FF, der torsdag brager ind i Silkeborg i 1. division.

Tobias Bech har været flyvende for Viborg FF i denne sæson og har gjort sit til, at klubben ligger nummer ét i 1. division.

Den 18-årige offensivspiller har scoret tre mål og står noteret for én assist, og hans klare mål er at spille Superliga-fodbold - med Viborg.

- Mit og Viborgs mål er at spille i Superligaen. Jeg er træt af at spille i 1. division, og vi er færdige med at være hernede. Vi er alle sammen overbeviste om, at det bliver i denne sæson, siger Tobias Bech til bold.dk.

- Jeg har da selv et mål om at skulle videre en dag, men hvornår det bliver, må vi se. Jeg vil bare gerne spille Superliga og gøre Viborg til en Superliga-by.

Tobias Bech fik debut i Viborg som blot 16-årig som 1. divisions yngste nogensinde, og han føler, at han er inde i en god periode.

- Jeg bed mig først rigtigt fast på holdet i slutningen af sidste sæson, og så har jeg kunnet bygge videre på det flow i denne sæson.

- Jeg føler, at jeg er blevet en fast del af holdet, og det er en fornøjelse at få lov at spille for en klub, jeg altid har holdt med.

Er det dit reelle gennembrud vi er ved at se?

- Jeg vil mene, at jeg har knækket koden til, hvordan man skal spille seniorfodbold, selvom jeg stadig har udsving. Efter corona-pausen har jeg lavet syv mål i 1. division, så det tror jeg godt, man kan sige.

- Jeg er ved at vænne mig til tempoet, og jeg har fået min krop klar til at spille hver weekend.

- Jeg har skullet vænne mig til, at jeg ikke kom til de samme afslutninger, som dengang jeg var U17-spiller. Det har jeg skullet bruge lidt for lang tid på at finde ud af, siger Tobias Bech.

Sæsonens største kamp venter
Torsdag aften brager Viborg og Silkeborg sammen i et topbrag, og de grønblusede kan med en sejr for alvor lægge afstand til forfølgerne.

Men det er sæsonens sværeste opgave, medgiver Tobias Bech.

- Vores bane er dårlig, så det bliver en krig. Vi skal bare ud og slå til dem, og hvis vi kommer med den power, vi har, så slår vi dem.

- Men det bliver uden tvivl sæsonens største og sværeste kamp. Hvis vi kan slå dem, er det klasse og rigtig vigtigt.

Selvom fodboldspillere aldrig kigger på tabellen, hvor vigtigt vil det så alligevel være at ligge nummer ét i vinterpausen?

- Vi kan ikke lægge skjul på, at der er otte point op, hvis vi slår Silkeborg, og hvis vi taber, er der to point. Kampen definerer ikke sæsonen, men det er selvfølgelig en kamp, vi rigtig gerne vil vinde.

- Vi skal have skrabet så mange point sammen som muligt, inden vi går på julepause, så vi går ind med en god tro til foråret, og så må vi se, hvor langt det rækker, siger Tobias Bech.

Kampen mellem Viborg og Silkeborg fløjtes i gang klokken 18.30.


Af Sara Margren

6 kommentarer

forcaVFF 11:52          
Hold niveauet fra sidst mr. Bech, så er vi i suppen.
Midtjyde 12:05          
Bech spiller 100% sikkert SL næste sæson - rykker VFF ikke op sælges han nemt - måske endda til en top 6 klub
Fields 12:15          
Jeg ville gerne dele jeres optimisme, men sig mig lige, venner:

Tror I trods alt ikke at han er for nem at lukke ned for i Superligaen? Han er mega et-benet. Jeg har ikke set ham sparke på mål med højre før (målet mod Hobro en undtagelse, men fra 2 meters afstand) eller sådan rigtigt gå mod baglinjen og lave cutback eller indlæg med højrebenet. Boilesen, Paulinho, Ahlmann osv. kan jo nok fatte at lukke ham udad i banen på en anden måde, end venstrebacksne kan det i første division.

Derudover mener jeg at han mangler fart for for alvor at blive en profil i superligaen, hvert fald.

Det ene kan trænes - det andet kan nok ikke trænes så meget, men alligevel lidt - så jeg spår ham også en flot karriere, men ikke allerede fra sommer i superligaen på et andet mandskab end VFF´s. :-)
forcaVFF 12:42          
@fields han er ung og har et meget højt basis niveau, han kan blive en stor profil, men som du selv siger flere angrebs mønstre i portfolien og det kan trænes. Han virker ganske hurtig så tænker ikke det er et issue. Mål nr 2. Er da beviset på at han har mere end bare træk til Venstre og skyd.
dgh1896 13:18          
Tobias Bech er ikke hurtig. Af uforklarlige årsager bliver kommentatorerne ved med at fremhæve hans hurtighed kamp efter kamp, men det kan simpelthen ikke bygge på andet end uvidenhed og en antagelse om at en ung kantspiller pr. definition må være hurtig. Han har et gudsbenådet venstreben, men hurtig.... fandme nej.

Han minder mig lidt om en ung Robert Skov i Sif. Vi kan da kun håbe at han kan drive det lige så vidt, men mindre kan også gøre det.
Fields 13:46          
@dgh1896

Enig i alt, du skriver, udover jeg tror, at Robert Skov også er/var noget hurtigere. Jeg tror måske at Tobias Bech har en OK acceleration, hvis han først er stoppet op med en forsvarsspiller og tager et træk, men han kan ikke løbe fra Andreas Bjelland på 50 meter...
Søndag 24. januar
Lørdag 23. januar