Luk

Viaplay-chef ærgrer sig over Eriksen-billeder

| EM | 69 kommentarer

Infoboks

Danmark - Finland 0-1
EM Gruppe B
60' 0-1 Joel Pohjanpalo
74' 0-1 Pierre-Emile Højbjerg

Sportschef i NENT Group, Kim Mikkelsen, forklarer, at man på Viaplay lænede sig op ad de billeder, som UEFA producerede, som i nogle situationer gik for tæt på, medgiver han.

Flere tv-stationer fik lørdag aften heftig kritik på sociale medier for at vise de voldsomme billeder fra Parken, hvor Christian Eriksen modtog hjertemassage efter sit kollaps.

Herhjemme skiftede DR hurtigt til helikopter-billeder af Parken fra oven, men Viaplay fortsatte med at vise billeder inde fra stadion.

I et længere opslag på Twitter forklarer sportschef i NENT Group, Kim Mikkelsen, at man på Viaplay lænede sig op ad de billeder, som UEFA producerede.

Han erkender dog, at der i UEFA's dækning var situationer, der gik for tæt på, og det ville man gerne have undgået.

- Vi synes, at Uefa lavede et worldfeed, som i nogle situationer gik for tæt på. Og da vi var på worldfeedet, kom de situationer ud på Viaplay. Set i bakspejlet ville vi gerne have undgået dette, skriver Kim Mikkelsen.

- Men jeg vil ikke på nogen måde anklage mine kolleger for at have fejlet. De sad i en tilspidset situation og havde nogle forventninger til et worldfeed, som desværre ikke blev indfriet.

Kim Mikkelsen forklarer videre, at man i nedtakten til kampen ikke bragte billeder af situationen med Eriksen.

- Nogen "anklager" os for at være tabloide og svælge i Christian Eriksens ulykke. Det har på ingen måde været vores hensigt.

- Vi har den dybeste respekt for den vanskelige og private situation, som ikke havde det mindste med fodbold at gøre, men som Eriksen uforvarende havnede i.

- Derfor har vi eksempelvis heller ikke bragt billeder af situationen på vores website. Vi har ikke brugt billeder af situationen i vores efterbehandling af kampen på tv.

Kim Mikkelsen skriver også, at man har fjernet sekvenserne af situationen på Viaplay.

BBC har været ude med en offentlig undskyldning, efter tv-stationen anvendte UEFA's dækning af situationen.


Af Sara Margren

69 kommentarer

Malresi 09:00          
Fint nok at indrømme sine fejl, men de, Viasat, burde have cuttet væk fra stadionbillederne langt før tilfældet! Det kunne UEFA næppe have bestemt.
Beck 09:02          
Jeg så det på DR.
Ville gerne have set det på Viaplay.
Jeg blev frustreret over ikke at se noget.

Så er der selvfølgelig venner og familie. Puha en oplevelse. Det er bare godt han klarede den.
LosBlancos 09:03          
Jeg håber at alle vil bakke op om DR´s dækning, og boykotte sensationsmediet Viaplay. Respektløst og usmageligt som altid.
Berker 09:05          
Hvordan fungerer det egentlig i praksis. Er der kun ét tv-hold på stadion, som alle tv stationer så selv producerer billeder ud fra? Og det Tv-hold på stadion, er de ansat af UEFA eller?
YouKnowIt 09:08          
Meget lidt overraskende, at DR gik væk fra feedet, da man fandt ud af hvor seriøst, det var. Og lige så lidt overraskende er det desværre, at Viaplay ikke gjorde. De har alle dage været en sensationshungrende flok.
Clemme_ 09:10          
Det er vist kun DR der cuttede væk.
På NRK, BBC osv har kørt samme feed.

Jeg så det på Svensk TV4, som kørte samme feed, og her bad kommentatorerne om at det blev cuttet væk. Det skete dog ikke.
Søpindsvinet 09:12          
Må produceren der valgte at vise det brænde op i helvede.
Torsdag 5. august
Onsdag 4. august