Luk

Luk

Viborg-anfører trods playoff: Struktur er unfair

| Viborg FF | 26 kommentarer

Infoboks

SønderjyskE - Viborg FF 0-2
Superligaen Nedrykningsspil
29' 0-1 Christian Sørensen
68' 0-2 Nicolas Bürgy

Viborg kan fra Superligaens nedrykningsspil spille sig i Europa, men anføreren ser strukturen som urimelig.

Lørdag sikrede Viborg sig en plads i Superligaens Europa-playoff, da holdet ude slog Sønderjyske med 2-0.

Holdets anfører Jeppe Grønning var glad for, at mandskabet nu kun er en enkelt sejr fra europæisk fodbold i næste sæson, men mener samtidig, at playoffkampen er urimelig.

- Jeg synes ikke, at det er fair, at et hold fra nedrykningsspillet kan tage en europæisk plads fra et hold i mesterskabsspillet.

- Jeg ville være træt af at være på et hold i mesterskabsspillet og se et hold nedefra tage en europæisk plads fra mit hold. Jeg er ikke tilhænger af Europa-playoffkampen, siger den 30-årige anfører.

Playoffkampen spilles næste søndag, og Viborg kan på udebane møde enten AaB, Brøndby eller Randers. Men Jeppe Grønning har ingen ønskemodstander.

- Kulissen vil være størst på Brøndby Stadion, men ellers har jeg ingen præferencer.

- Uanset hvad kommer vi ikke til at være favoritter, så presset vil være på de andre, siger midtbanegeneralen.

Viborgs venstreback, Christian Sørensen, var efter kampen mod Sønderjyske anderledes klar i mælet omkring de mulige modstandere.

- Jeg synes, at det kunne være rigtig fedt at spille mod Brøndby i deres kulisse.

- Det er som om, at de har fundet melodien igen. Men jeg synes ikke, at Brøndby er skræmmende, siger forsvarsspilleren til TV3 Max.

Viborg ender som oprykker på syvendepladsen i denne Superliga-sæson. Træner Jacob Friis havde kun rosende ord tilovers for den præstation.

- Det er en kæmpe bedrift af klubben. Vores præstationer har været stabile i denne sæson, og i nedrykningsspillet har vi kun tabt en kamp, så vi har været svære at slå, siger den 45-årige træner.

Det andet oprykkerhold, Silkeborg, har ligeledes klaret sig utrolig flot og vinder bronzemedaljer. Jacob Friis erkender, at silkeborgensernes præstationer har overskygget Viborgs.

- Vi har helt berettiget stået lidt i skyggen af Silkeborg. Holdet har virkelig blæst alle bagover og har helt fortjent fået medaljer, siger Viborg-træneren.

Han ser oprykkernes stærke sæson som et udtryk for, at Superligaen er tæt.

- Man går ind til alle superligakampe med tro på, at man kan vinde. Sådan er det ikke i andre, større ligaer, hvor man skal være rigtig dygtig og heldig for at få point mod de tre eller fire bedste hold. De få hold i ligaen gør den også endnu mere tæt, siger Jacob Friis.

Søndagens superligakampe og pokalfinalen på torsdag vil afgøre, hvem Viborg skal spille mod i playoffkampen den 29. maj.

/ritzau/


Af Cillian Murphy

26 kommentarer

The Goat 23:55          
Det har aldrig givet nok mening. Men det er vel for at gøre at der er noget at spille om i nedrykningspillet. Jeg stemmer for at vi går tilbage til 33 runder hvor holdende møder hinanden 3 gange eller skal man udvide ligaen til 16 hold.
TR1986 00:24          
Der er fordele og ulemper ved det hele, men jeg foretrækker 16 hold med to kampe imod hinanden. Det er ligetil.
12'eren 00:41          
Der er fordele og ulemper ved alle turneringsstrukturer, men den nye model med op- og nedrykningsspil er egentligt meget interessant, synes jeg. Der kan således hurtigt ske forskydninger, hvis man som rammer en god periode - eller det modsatte.

Det helt store kritikpunkt er, at der kun er 12 hold - det er kedeligt at se og høre om de samme hold hele tiden.

Derudover er der med kun 12 hold alt for stor risiko for at rykke ned for holdene med de mindre budgetter. Det gør bl.a. talentudviklingen vanskelig, og forhindrer mange unge danske spillere i at få debut i Superligaen. Så tilbage til 14 eller 16 hold, hurtigst muligt tak.
haraltidret 00:44          
Jeppe Grønning har helt ret. Desuden bør det også være i Dansk klubfodbolds interesse, at det er de bedste hold der præsenterer Danmark i de europæiske turneringer.
Sassy 01:22          
Det er vel så der er noget at spille for. Evt skulle det være en penge bonus eller noget i den stil som klubben og spillerne fik. At der kun er 12 hold med 2 direkte nedrykkere har alle dage været en hån imod fodbolden. Det gør intet godt for ligaen. 14-16 hold, hvis denne struktur skal holdes. Ellers skal det være nr.11. spiller play-off imod nr. 2. Fra 1. Division.
Lord Harrasmus 01:30          
Som Randers fan syntes jeg det er super. Det fordeler midlerne lidt bedre, end hvis det bare var de bedste hold som skulle rage til sig.
Mikesas 02:16          
Det er komplet latterligt dette system, hvilket man igen så i sidste sæson, hvor GF stillede med deres andethold mod fcm i sidste spillerunde, så de kunne fokusere på at kvalificere sig til Europæisk fodbold, hvilket også kunnet have betydet, at det danske mesterskab var røget til heden i stedet for til Brøndby, hvis Brøndby ikke selv havde klaret paragrafferne.
Mandag 27. juni