Luk

Viborg-keeper blev helten i hidsigt topbrag

| 1. Division | 28 kommentarer

Infoboks

Viborg FF - Silkeborg 1-0
1. division
9' 1-0 Jakob Bonde
90' 1-0 Jakob Bonde

Viborgs udviste Jakob Bonde blev matchvinder, men målmand Patrik Gunnarsson havde den største andel i 1-0-sejren i topbraget mod Silkeborg IF i 1. division.

Der var dømt topkamp i 1. division, da topholdet Viborg tog imod Kent Nielsens Silkeborg. Inden kampen var der fem points forskel på de to hold, hvor Viborg dog kunne prale af at være ubesejret efter 12 runder.

Det var samtidig en kamp mellem de to mest scorende hold i rækken, ligesom ligaens to topscorere mødtes i form af Silkeborgs Magnus Mattsson og Viborgs Sebastian Grønning. 

De to var noteret for ni scoringer inden kampen, mens Viborgs Jakob Bonde også kunne nærme sig fronten af topscorer-listen, da han inden kampen var på otte mål.

Værterne Viborg fik en drømmestart efter en rolig indledning, da Jacob Neestrups mandskab kom på 1-0 efter ni minutter. Et udspark havnede lige hos Mads Aaquist højt oppe på Silkeborgs banehalvdel.

Han lagde bolden til rette for Magnus Kaastrup, der sendte et fantastisk indlæg ind foran den bagerste stolpe. Her var brandfarlige Jakob Bonde løbet fri, og han nettede resolut til 1-0 på en stærk flugter.

Så levede kampen, og minuttet efter var Silkeborg lige ved at udligne, da Rasmus Carstensen kom fri tæt på mål, men han nåede akkurat at blive blokeret i skudøjeblikket.

Viborg forsøgte at presse Silkeborg langt tilbage med to højt placerede backer, når topholdet var på bolden, mens Silkeborg havde højt fart i sine angreb.

Det gav flere gode muligheder til Silkeborg, hvor særligt Carstensen var en kilde til uro hos Viborg, men skarpheden i den sidste og afgørende aktion manglede.

Silkeborg søgte og søgte, og efter 25 minutter fik angriber Emil Holten presset sig til en afslutning, men hans forsøg ramte stolpen.

Gæsterne havde bidt sig fast, og de fortsatte med at presse på for en udligning, men Viborg-målmanden Patrik Gunnarsson ville det anderledes.

Silkeborg-topscorer Magnus Mattsson måtte nemlig se frustreret til, da to ellers gode forsøg blev pillet af den velspillende Viborg-målmand efter godt 33 minutter.

Gunnarssons flotte redninger betød, at holdene gik til pause ved 1-0 til værterne.

Efter pausen formåede Silkeborg ikke at fortsætte de lovende takter, og derfor var det Viborg, som kom frem til en stor mulighed efter 52 minutter, men han misbrugte chancen.

Da kampen var 58 minutter gammel gik Silkeborgs Anders Hagelskjær meget voldsomt til Viborgs Sebastian Grønning og klappede ham ned bagfra.

Silkeborg-spilleren slap dog med et gult kort i situationen.

Viborg fik generelt lukket godt ned for Silkeborgs vævre spillere, og det var sjældent, at en type som Magnus Mattsson kom i farlige positioner i anden halvlegs første halvdel.

Efter 70 minutter kunne Silkeborg-træner Kent Nielsen igen ånde lettet op efter en ny hård tackling fra en af hans spillere. Jeppe Spliid Gertsen kastede sig ind i en tackling og ramte hårdt en Viborg-spiller, men så kun gult.

Med omkring et kvarter igen forsøgte Mattsson igen, da han trykkede af på en flugter. Han ramte bolden fortrinligt, men nok engang skule Gunnarsson være Mattsson onde ånd, da Viborg-keeperen på ny reddede flot under overliggeren.

Silkeborg pressede fremad mod slutningen af kampen, men de store muligheder udeblev i en halvleg, som særligt huskes for at have været hårdt spillet.

Betingelserne for et comeback blev bedre for Silkeborg i overtiden, da Jakob Bonde så sit andet gule kort i kampen efter en sen tackling. Dermed fik han marchordre, og så skulle ti Viborg-spillere kæmpe sejren hjem.

Antallet af gule kort blev tocifret i løbet af anden halvleg, men Bonde var eneste spiller, som måtte tage et tidligt bad.

Silkeborg lykkedes ikke med at komme tilbage, og derfor vandt Viborg altså 1-0.

Dermed har Viborg otte point ned til Silkeborg.


Af Jonas Dalgård

28 kommentarer

Fuglsangen 20:27          
Hvordan i alverden er det Viborg der ender en mand i undertal?????
Midtjyde 20:27          
Flot fight
Super resultat
Elendig dommer
Fields 20:27          
På baggrund af chancerne var det tyveri ved højlys dag. Har lidt ondt af Silkeborg, men de skal godt nok være glade for Matsson.

De skal i øvrigt også være glade for at Hagelskjær slap for rødt kort. Hvad sker der for det?

Holten? Det er altid alle andres skyld end hans egen. Om han så er offside, brænder en chance eller begår frispark. Uden for banen er han sikkert en fin fyr.
brieost 20:28          
Det er for nemt at være Viborg denne sæson. Oh well, som altid elendig defensiv
Hesteklapper 20:28          
Tænk hvis Viborg og Silkeborg fusionerede – så kunne de kalde sig Real Midtjylland ;)
Soccerpop 20:30          
Silkeborg dominerer, men får jo så også to åbenlyse gaver af dommeren, hvor den ene var mørkerød og den anden lyserød. Dommeren gjorde i hvert fald sit til at Silkeborg skulle have point, så de kan kun takke dig selv.
Ayelads 20:30          
KATASTROFAL DOMMERPRÆSTATION

Værste dommerpræstation jeg har set i MANGE år. Føj for satan, hvor er han ringe!! Han bør undersøges for matchfixing, så rædsomt var det! Jeg er fucking rasende!
Hvor mange gange skal Silkeborg have dommerne med sig når de spiller mod Viborg? For 2 sæsoner siden, gav det dem en oprykning og i dag overser dommeren aktivt to soleklare røde kort.

Nå, men fantastisk at vinde igen igen. Vi er pisse gode!
Mandag 25. januar
Søndag 24. januar