Luk

Viborg-stortalent: Neestrup er verdensklasse

| 1. Division | 2 kommentarer

Infoboks

Viborg FF - FC Fredericia
1. division (12/02)
Oddset 1,85 3,80 3,90

Viborg-kometen Tobias Bech kalder cheftræner Jacob Neestrup for verdensklasse og fortæller, at han fik besked på at afgøre kampen mod Hobro af træneren. Så det gjorde han.

Viborg FF indtager førstepladsen i 1. division og er ubesejret efter 12 kampe i denne sæson.

Stortalentet Tobias Bech er én af profilerne for Viborg, og han storroser cheftræner Jacob Neestrup for både spillestilen og mentaliteten på holdet.

- Vi har en træner, som er verdensklasse. Intet mindre. Hans spillestil passer virkelig godt til mig, for jeg vil gerne spille meget fodbold, siger Tobias Bech til bold.dk.

- Men én ting er vores spillestil. Selvfølgelig er det godt som offensivspiller at have meget boldbesiddelse, for så er der større chance for at score. Men det er også meget vores mindset, der gør mig og holdet farligt.

- Han sagde, da han kom hertil, at han havde været vant til at vinde i FCK, og det skulle vi også til her i Viborg. Det må man sige er gået meget godt indtil videre.

Især mandskabsbehandlingen er Neestrup dygtig til, mener Bech.

- Jeg tror, jeg taler på hele truppens vegne, for han er verdensklasse til at få hele truppen med, selv den 19., 20. og 21. mand i truppen.

- Vi har aldrig haft så godt et sammenhold i truppen, og det tror jeg også skyldes det nye koncept, vi har gang i. Jeg har virkelig stor tro på, at der er gode ting i vente med ham og Jesper Fredberg.

Fra skuffelse til forløsning
Tobias Bech startede ude af fredagens kamp mod Hobro, men kom ind i anden halvleg og blev med to scoringer den helt store helt i Viborgs 2-1-sejr.

Også her var han glad for Neestrups håndtering efter Bechs skuffelse over at starte ude.

- Jeg fik at vide dagen inden kampen mod Hobro, at jeg skulle starte ude, og det var jeg egentlig ret skuffet over, men Neestrup fortalte om min rolle, i stedet for at jeg bare gik hjem skuffet, siger Bech.

- Så blev jeg skiftet ind, og alt flaskede sig bare. Det siger lidt sig selv, at det var et godt signal at sende til træneren, at jeg scorede to mål og blev matchvinder. Det var også en vigtig sejr for holdet.

- Neestrup sagde til mig, lige da jeg skulle skiftes ind, at nu skulle jeg gå ind og afgøre det, og efter jeg scorede den første, sagde han, at jeg skulle score én mere. Så jeg gjorde bare, hvad træneren sagde, siger Bech med et grin.

Har fået en bred trup
Én af nøglerne til Viborgs succes i denne sæson er ifølge Tobias Bech også, at de grønblusede har fået en større trup med stor kvalitet på bænken også.

- På de dage, hvor vi spiller godt, er der ikke rigtig nogen, der kan slå os. Vi har en utrolig bred trup, og der er stor konkurrence på pladserne.

- Vi kan rotere så meget, så hvis det ikke lige kører for én spiller, kan vi bare sætte en ny ind, som har samme niveau. Det er vigtigt i forhold til de tidligere år.

- Vi har også en tro på, at selvom vi er spillet i bund, skal vi bare have én chance eller dødbold, så scorer vi, siger Tobias Bech.

18-årige Tobias Bech har i denne sæson scoret tre mål og leveret en assist i 12 kampe i 1. division.


Af Sara Margren
Mandag 25. januar
Søndag 24. januar