Luk

Videodommer sendte Kashima på sejrskurs

| VM for klubhold | 26 kommentarer

Infoboks

Atletico Nacional - Kashima Antlers 0-3
VM for klubhold
33' 0-1 Shoma Doi
83' 0-2 Yasushi Endo
85' 0-3 Yuma Suzuki

Japanske Kashima Antlers slog Atletico Nacional med 3-0 i semifinalen ved VM for klubhold. Første mål faldt efter input fra videodommeren.

Første semifinale ved VM for klubhold blev i dag spillet, da japanske Kashima Antlers mødte colombianske Atletico Nacional.

Kampen vil gå over i historien, da det første mål i opgøret faldt efter indflydelse fra en videodommer, som FIFA bruger under VM for klubhold.

Efter en god halv time faldt Antlers' Daigo Nishi til jorden i feltet efter en duel med Nacionals Orlando Berrio.

I første omgang dømte kampens dommer, Viktor Kassai, ikke noget, men han fik straks en melding i øret fra videodommeren om, at han skulle se situationen igennem.

Kassai løb ud til sidelinjen for at se langsom gengivelse, og efter få sekunder kunne han se, at der havde været en forseelse, som skulle give straffespark, hvilket han derfor dømte.

Sparket omsatte Shouma Doi til 1-0, og kort før tid lukkede Yasushi Endo og Yuma Suzuki kampen med scoringer til 2-0 og 3-0.

Dermed er Kashima Antlers, som det første asiatiske hold i historien, klar til finalen, hvor Real Madrid eller Club America venter.


Af Mikkel Nøhr

26 kommentarer

R.A.C 13:30          
En sejr for fodbolden, hvis det bliver brugt i alle turneringer!

Det kan ikke tage mere end sekunder, at fælde en dom efter en replay.
Hasse1983 13:32          
Jeg ved nu ikke om det ligefrem er en sejr for fodbolden, men hvis det fungerer optimalt uden for megen stop osv. så er det da et værktøj der kan bruges.
- man kunne ønske at det ville sløjfe en masse "eksperter" i studiet der skal gennemanalysere den mindste forseelse, men det er nok bare ønsketænkning.
sunthomas2003 13:32          
Jeg er fan allerede. Super fedt initiativ der blev brugt helt fantastisk her og blev kampafgørende. Og virkelig hurtig beslutningen blev truffet
Over 9000 13:43          
Fantastisk at det er ved at blive indført, det kan kun gavne! Men selvfølgelig skal det kunne bruges hurtigt og effektivt, så det ikke tager alt for meget tid, og tager tempoet ud af kampen.

Er der nogen der ved, hvor lang tid der gik fra dommeren i første omgang ikke dømte straffespark, til han havde set den igennem og derefter ændrede sin dom? Da FCK og Brügge spillede i Parken hvor Santander blev losset i hovedet, stod jeg lige ved baglinjedommeren, dommeren dømte målspark men linjedommeren markerede med det samme at han ville snakke med dommeren, og efter de havde snakket lidt dømte han straffe til FCK. Jeg husker at det hele tog mellem et halvt til et helt minut, hvis det kan holdes indenfor den tidsramme med videokendelser, så kan det bestemt blive godt!
Coachen 13:54          
Jeg synes sku også det er en god ide.

Synes mållinjeteknologien er genial, og så den nye slags her.
Samtidig synes jeg dog også der skal tages højde for at det kun kan bruges ved enkelte situationer, såsom straffespark(dømt/ikke dømt), og så røde kort.
Situationen med offside og om der er blevet begået et frispark 15 sek før er ikke holdbar.

OG hvad gør man iøvrigt hvis der er spillet 89 min og der er en tackling som skulle have været straffespark, men som ikke dømmes, og man så først for et spilstop når der er spillet +3 min eller kampen er slut finder ud af at det skal være straffe? Går man så tilbage til det tidspunkt hvor forseelensen er begået?
Nyander 14:02          
@Coachen

forhåbentlig går man tilbage til det tidspunkt, men hvad hvis der bliver scoret eller givet kort i mellemtiden, nogen der har inside?

Derudover håber jeg også at der slås hårdt ned på film, hvis tv-billederne tydeligt viser dette!
Vamosdk 14:05          
Dette er begyndelse på døden for fodbold...
Onsdag 26. januar