Luk

Videre i CL: Ronaldo og Sancho frelste United

| Champions League | 14 kommentarer

Infoboks

Villarreal - Manchester United 0-2
Champions League gruppe F
78' 0-1 Cristiano Ronaldo
90' 0-2 Jadon Sancho

Cristiano Ronaldo scorede et flot lob og Jadon Sancho bankede sit første Manchester United-mål ind, da klubben sikrede avancement med 2-0 over Villarreal.

Søndag fyrede Manchester United manager Ole Gunnar Solskjær, og derfor var det Solskjærs assistent Michael Carrick, der havde rattet, da United gæstede Villarreal i Spanien tirsdag.

Begge hold kunne sikre sig kvalifikation til knockout-fasen, så der var masser på spil i kampen, hvor Carrick blandt andet bænkede Bruno Fernandes og gav chancen til Donny Van de Beek i stedet.

Sidst de to hold mødtes sikrede Cristiano Ronaldo en 2-1-sejr i de døende minutter af kampen, og derfor skulle Villarreal altså enten vinde 1-0 eller med mere end et mål, hvis kvalifikationen skulle sikres – United skulle bare vinde.

Fra kampens start var Villarreal i et stort overtag mod Carricks tropper. Unai Emerys mandskab var klart mest på bolden og skabte også et par udmærkede muligheder i indledningen, hvor David De Gea måtte redde en afslutning, mens unge Yeremy skød i sidenettet fra tæt hold.

United formåede ikke at komme meget på bolden på grund af flere misforståelser og dårlige berøringer, og derfor var Villarreal klart farligst.

Og når modstanderne er det, så er det for tiden godt at have David De Gea for United.

Den spanske målmand hev efter 26 minutter en god redning frem, da Villarreals Manu Trigueros forsøgte sig efter en cutback-aflevering.

Siden blev United dog lidt mere truende i sit spil, og gæsterne fik sat mere etablerede angreb sammen.

Det gav et par muligheder, hvor Cristiano Ronaldo kom frem til et hovedstød, men skarpheden udeblev.

De to hold gik efter 45 minutter til pause efter en afslutning på halvlegen, hvor der ikke var store muligheder andet end et frispark hver på kanten af feltet.

Ronaldo-lob og Sanchos første United-kasse

I anden halvleg var det igen Villarreal, som var klart mest i teten, og det var værterne, som igen var tættest på mål.

Igen havde Manu Trigueros en god mulighed, da han med en flugter hamrede bolden mod kassen fra en fri position, men nok en gang hev David De Gea en strålende redning oppe og hold bolden ude af netmaskerne.

Kort efter var det så Arnaut Danjuma, som bød sig til for Villarreal, men hollænderens forsøg strøg over mål.

Som i første halvleg vågnede United op, da halvegen skred frem, og efter indskiftninger af Bruno Fernandes og Marcus Rashford blev gæsterne farligst.

En ellers noget anonym Jadon Sancho skabte Uniteds klart største chance efter godt 70 minutter, da han spillede bandespil med Fernandes og tog bolden med sig ind i feltet. Han tog en strålende førsteberøring, men med venstrebenet fik han ikke afsluttet ordentligt, og så løb det ud i sandet for United.

Men scoringen kom – og ikke overraskende var det Ronaldo.

Et af Villarreals typiske tålmodige udspil fra et målspark endte galt, så bolden havnede hos Ronaldo, der sparkede til bolden i luften og sikkert sendte bolden i mål med et lob.

Dermed 1-0, inden både Ronaldo og Marcus Rashford efterfølgende var tæt på at øge føringen.

Villarreal kom længere frem ad banen, men uden meget held, og i stedet løb United ned i den anden ende, hvor bolden havnede hos Jadon Sancho, som hamrede bolden i målhjørnet på forrygende vis.

Således 2-0 efter Sanchos første mål i United-trøjen, og det blev kampens sidste scoring. Nu er United altså sikker på en plads i knockout-fasen i Champions League, mens Villarreals skæbne bliver afgjort i sidste spillerunde, hvor de møder Atalanta.

Atalanta møder senere tirsdag Young Boys.


Af Jonas Dalgård
Lørdag 22. januar