Luk

Vigtige Winston Reid: Han er helt fantastisk

| OL | 0 kommentarer

Infoboks

Winston Reid skal forsøge at spille New Zealand frem til et stort resultat ved OL, og her har stopperen en vigtig rolle, da han er en fantastisk leder og spiller, udtaler FC Helsingørs Elijah Just.

De Olympiske Lege ruller derudad i Tokyo, hvor alverdens sportsatleter forsøger at hente det fine metal med sig hjem og skrive sig ind i sit lands historiebøger.

En af dem er den tidligere FC Midtjylland-spiller Winston Reid, der er anfører på New Zealands landhold under OL-turneringen. Her er han en af de mest erfarne spillere, og det er tydeligt, når Reid går på banen.

Det fortæller FC Helsingørs Elijah Just, som også er udtaget til New Zealands OL-trup.

- Han er meget vigtig og er en helt fantastisk spiller. Det er anden gang, at jeg spiller med ham, og jeg nyder det virkelig. Han er en sand professional, som går til den. Han er virkelig en leder på holdet, som jeg ser op til. 

- Det er ikke kun ud fra, hvordan han kommunikerer, men også på den måde, som han altid går forrest. Det var fantastisk at have ham, hvor han nærmest ledte os frem til sejr fra bagkæden af. Han er en stor spiller, siger Elijah Just til bold.dk.

Nøglen til succes

I New Zealands åbningsopgør tørnede de sammen med Sydkorea, hvor de formåede at gå fra banen med en vigtig 1-0-sejr, og her var Reid en sikker skanse i bagkæden.

Just lægger dog heller ikke skjul på, at Reids præstationer bliver afgørende for, om New Zealand kan nå langt og indfrie drømmen om et stort OL-resultat.

Er Winston Reid nøglen til succes?

- Ja, helt sikkert. Han er meget vigtig for holdet. Han er ikke kun en god stopper, men han er også vores anfører, så han er meget vigtig. 

- Men det er hele holdet også. Vi har en masse bredde i truppen, hvor alle er vigtige, men det er klart, at han er en af de vigtigste.

- Vi spiller Partners

Reid har et stort tilhørsforhold til Danmark, da han boede i landet, fra da han var ti år til 22 år, hvor han skiftede fra FC Midtjylland til West Ham i Premier League.

Og New Zealand-stopperen og Just snakker da også om Danmark, når de holder fri fra OL-programmet.

- Ja, det gør vi. Vi spillede faktisk en omgang Partners (brætspil, red.) for et par dage siden, og det er vel en dansk ting. 

- Du kan tale med ham om alt. Han er meget imødekommende og generelt en god fyr, så han er virkelig en stor leder og en, som jeg ser meget op til, fortæller Elijah Just til bold.dk.

Winston Reid og resten af New Zealand-mandskabet skal søndag møde Honduras i deres andet opgør ved de Olympiske Lege. Den kamp bliver fløjtet i gang klokken 10:00.


Af Raymund Nelausen
Torsdag 16. september
Onsdag 15. september