Luk

Vild ekstase: Yussuf P. bankede Danmark til sejr

| EM | 144 kommentarer

Yussuf Poulsen scorede og Kasper Schmeichel var i verdensklasse, da Danmark slog Schweiz med 1-0 i EM-kvalfikationen i Parken lørdag aften.

Der var lagt op til, at det kunne blive en af de der aftener. En af de aftener, vi husker. Ligesom kampen mod Polen i 2017, hvor Danmark var overlegen og bankede Robert Lewandowski og co. med 4-0.

Tifoerne blev foldet ud og stemmebåndene kom på prøve, da Danmark gik på banen side om side med aftenens modstander i EM-kvalifikationen, Schweiz.

En times penge før kampstart havde Irland smidt point i det østligste Østeuropa hos Georgien, og en sejr i Parken ville sende Danmark op på siden af irerne, mens Schweiz ville være distanceret med fire point.

Dermed ville den ligge lige til højrebenet for Danmark. Vejen mod deltagelse og to kampe på hjemmebane ved EM næste sommer ville pludselig være markant kortere.

Efter nationalmelodierne, hvor især danmarks nye røde mur bag målet sang igennem, stillede danskerne op. Andreas Cornelius spillede fra start og var klar til høje diagonalbolde fra bagkæden. Ligesom dengang mod Polen.

Derudover var der blevet plads til Lasse Schöne på den centrale midtbane, hvorfra han havde fortrængt Pierre-Emile Højbjerg.

Opgøret fik en skidt indledning for Yussuf Poulsen, som allerede efter seks minutter blev tildelt et gult kort for at stoppe en schweizisk kontra. Det forstod han ikke meget af – men den var god nok.

Kasper Schmeichel har været den klare foregangsmand for Danmark i efterhånden lang tid, og lørdag aften i Parken var ingen undtagelse. Efter 14 minutter kastede han sit korpus helt op i hjørnet af målet, da Granit Xhaka med venstreskøjten drejede bolden op under overliggeren.

Vi skulle 24 minutter ind i kampen, før Danmark fik fat i spillet og kom til en chance. Andreas Cornelius steg op i feltet og headede den ned for fødderne af Christian Eriksen, som med venstrebenet slet ikke fik ram på den.

Efter den mulighed satte Danmark sig på spillet – særligt fordi spilfordelingen fra midtbanen begyndte at ligne noget.

Alligevel måtte Schmeichel efter 34 igen diske op med en redning i verdensklasse. Admir Mehmedi løb dybt, og bagfra kom en høj bold, som han flugtede modsat af Schmeichel, men keeperen kom utrolig hurtigt ned og parerede.

I anden halvleg var Mehmedi igen på spil. Allerede fire minutter efter pausen kom han frit igennem, men sparkede under pres bolden over mål.

Efter 49 minutter viste Schmeichel igen, hvorfor han i 2018 var nomineret til prisen som verdens bedste keeper. Ricardo Rodriguez ramte bolden rent fra distancen, men Schmeichel nåede op og parerede den på oversiden af overliggeren.

Danmark rørte også på sig.

Efter 54 minutter blev en høj bold sendt i feltet, hvor Andreas Cornelius igen steg op og headede bolden ned på jorden – denne gang for fødderne af Martin Braithwaite og Christian Eriksen, som lykkedes med ikke at få afsluttet, og der blev hjørnespark.

På det hjørnespark kom Thomas Delaney højst ved bageste stolpe og headede den snert forbi den ene opstander.

Efter en times spil sendte Christian Eriksen bolden dybt til Martin Braithwaite, som havde en motorvej at gå på, men Leganes-spilleren sendte den i stedet på tværs til Cornelius, som ikke lignede en mand, der var klar på at få den – han sendte et forkølet skud af sted mod mål, hvor Yann Sommer reddede let.

Kampen stod derefter længe i stampe. Den næste nævneværdige mulighed kom efter 80 minutter, da Martin Braithwaite steg op i feltet og headede bolden et par meters penge forbi mål.

Men så kom det. Efter 85 minutter blev Yussuf Poulsen sendt af sted i fuld firspring. RB Lepzig-angriberen var helt fri og stormede ned mod Yann Sommer, inden han iskoldt lagde den forbi keeperen og bragte Danmark på 1-0.

Parken brød ud i vild jubel, og halvtomme ølkrus fløj om ørerne på de ekstatiske danskere på tribunen.

Kort efter blev Kasper Schmeichel ganske fortjent kåret som kampens spiller, og jublen brød nok en gang ud på lægterne i Parken.

I de absolut sidste sekunder viste Schmeichel igen klassen, da han nåede ned til et hovedstød.

Schweiz kunne ikke svare igen, og Danmark hev 1-0-sejren i hus. Det betyder, at Danmark nu har lige så mange point som Irland på førstepladsen, mens Schweiz, som har spillet en kamp færre, er fire point efter.

Se hele stillingen her.


Af Nicolai Skovsgaard Tøfting
Mandag 21. oktober