Luk

Vild første halvleg grundlagde Sporting-skalp

| Champions League | 0 kommentarer

Infoboks

Besiktas - Sporting CP 1-4
Champions League gruppe C
15' 0-1 Sebastián Coates
24' 1-1 Cyle Larin
27' 1-2 Sebastián Coates
44' 1-3 Pablo Sarabia
89' 1-4 Paulinho

En højintens første halvleg med fire scoringer, straffespark og et VAR-annulleret pragtmål formåede ikke helt at holde dampen oppe efter pausen, da Sporting på udebane besejrede Besiktas med 4-1 i Champions League.

I Champions Leagues Gruppe C skulle pointløse Besiktas og Sporting forsøge at tilkæmpe sig livsvigtige point i jagten for videre europæisk avancement af den ene eller anden art.

Besiktas kom godt fra land, og lagde et tidligt pres på de portugisiske gæster.

To gange indenfor de første fem minutter var kantspilleren Rachid Ghezzal tæt på at bringe sit hold i front, men ingen af afslutningerne var indenfor rammen. 

Besiktas fortsatte sit høje pres, og Alex Teixeira havde nær bragt holdet i front efter 13 minutters spil, men hans afslutning fra nært hold blev pareret af Antonio Adan i Sporting-målet.

Derfor var det noget af en øjenåbner, da gæsterne efter et kvarters spil kunne bringe sig på 1-0 ved anfører Sebastian Coates.

Et hjørnespark blev forlænget til den uruguayanske centerback, som umarkeret kunne heade bolden i mål uden chance for Besiktas' Ersin Destanoglu.

Besiktas fortsatte presset til trods for målet til Sporting, og efter 24 minutters spil gav det pote for hjemmeholdet.

Endnu engang faldt målet på et hjørnespark, og denne gang var det canadiske Cyle Larin der kunne tegne sig for et hovedstødsmål til stillingen 1-1.

Glæden over udligningen varede dog meget kort tid, for bare to minutter senere kunne Sporting bringe sig tilbage i front af opgøret med målet til 2-1.

Nok engang var det den tidligere Liverpool-forsvarer Sebastian Coates, som stod for scoringen, der var så godt som med identisk kampens første af slagsen.

Dermed var der scoret tre hovedstødsmål på hjørnespark indenfor kampens første halve time.

I kampens 38. minut var Besiktas tæt på at bringe kampen tilbage på lige vilkår, da Michel Batshuayi ramte stolpen med en flad afslutning fra kanten af feltet.

I stedet skulle det blive ondt værre for hjemmeholdet efter 40 minutters spil.

Efter et VAR-gennemsyn vurderede dommer Slavko Vincic at Besiktas' Domangoj Vida havde en strafbar hånd på bolden i feltet, og takserede korrekt forseelsen til et straffespark.

Straffesparket håndterede Pablo Sarabia uden problemer, og sendte sit hold på sejrskurs med 3-1.

Dramaet fortsatte, for minuttet senere så det ud til at Besiktas bragte sig tilbage i opgøret med en pragtscoring til 2-3, men VAR ville det anderledes.

Teixeira løb i dybden og afsluttede med en akrobatisk flugter, der elegant fløj i mål, men VAR-tjekket viste, at brasilianeren akkurat var løbet et splitsekund for tidligt.

Dermed kunne de to hold gå til pause ved stillingen 3-1 til Sporting efter en tempofyldt første halvleg, fyldt med mål, chancer og drama.

Mere roligt efter pausen

Efter pausen havde de to hold sværere ved at holde dampen fra første halvleg oppe.

Et kvarter skulle der gå, før der var en reel chance, og her var det Besiktas, som var tæt på at bringe sig tilbage i opgøret ad to omgange.

Først afsluttede Cyle Larin på Adan, som parerede, og riposten kunne Batshuayi med lidt snilde have kringlet i mål, men bolden fløj forbi den fjerne stolpe.

Efter 65 minutters spil appellerede Sporting nok endnu et straffespark for hånd på Domangoj Vida, men denne gang kunne Slavko Vincic ikke se kendelsen.

Batshuayi skulle være i fokus flere gange i anden halvleg, for efter 69 minutters spil var franskmanden tæt på at bringe sit hold foran, da han trak fri af målmanden i feltet, men hans afslutning sejlede over mål.

Til gengæld var det utroligt tæt på, at Sporting kunne udbygge deres føring få minutter senere, men Paulinho bragede sin afslutning på overliggeren.

Det skulle dog blive Sporting, der udnyttede, at Besiktas ikke havde haft tur i deres momentvise spilovertag i kampen, og i kampens døende minutter fuldendte Paulinho en misvisende afklapsning, da han gjorde det til 4-1.

Det forblev kampens resultat, og dermed kunne Sporting tage deres første sejr i Gruppe C, mens Besiktas fortsat er uden point i årets Champions League.


Af Cillian Murphy
Fredag 3. december
Horsens gik forbi Fredericia med fjerde i træk
04:39
RB Leipzig uden vinger i Union Berlin-triumf
04:27
Dortmund afviser: Haaland har ikke salgsklausul
04:14
Messi vandt Ballon d´Or: Helt retfærdigt
03:58
Messi vandt Ballon d'Or: Helt retfærdigt
03:18
Avis: Brøndby hæver Uhre-pris til 15 millioner
02:54
Medie: Roony følges tæt af storklub
02:47
Smuk Billing-assist i topopgør - se det her
02:15
Ung SIF-profil: Jeg ville lytte til FCK og BIF
02:14
RB Leipzig uden vinger i Union Berlin-triumf
02:11
Messi vandt Ballon d'Or: Helt retfærdigt
02:02
Smuk Billing-assist i topopgør - se det her
01:41
Messi vandt Ballon d´Or: Helt retfærdigt
01:29
Barca vil beholde Dembele: Bedre end Mbappe
01:23
Messi vandt Ballon d'Or: Helt retfærdigt
01:23
Medie: Eriksen ophæver med Inter til januar
01:19
Dortmund afviser: Haaland har ikke salgsklausul
01:16
OB-profil jagter Europa: Ville være fantastisk
01:11
SERIE A Tipstråd 2021/2022
01:07
Medie: Roony følges tæt af storklub
00:56
FCK - Nej til Copenhagen Sundays racisme!
00:53
Medie: Eriksen ophæver med Inter til januar
00:49
Medie: Hjulmand i spil som Everton-manager
00:45
Medie: Roony følges tæt af storklub
00:29
Fernandes tog ikke straffe: Brændte jo sidst
00:17