Luk

Vild Haller-rekord og Daramy-start i Ajax-sejr

| Champions League | 7 kommentarer

Infoboks

Besiktas - Ajax 1-2
Champions League gruppe C
22' 1-0 Rachid Ghezzal
54' 1-1 Sebastien Haller
69' 1-2 Sebastien Haller

Sebastien Haller scorede to mål og slog Erling Haaland-rekord, da Ajax vandt 2-1 ude over Besiktas i Champions League. Mohamed Daramy fik sin første startplads, men blev pillet ud i pausen.

Ajax var allerede sikret avancement videre fra Champions League-gruppen, da de onsdag aften var på besøg hos Besiktas, der lå sidst i gruppen uden point før aftenens kamp.

Andre Onana var tilbage i målet for Ajax for første gang i 10 måneder, efter en dopingdom har holdt ham i karantæne.

Derudover var Mohamed Daramy med fra start, og det var hans første startplads for den hollandske klub.

Besiktas var skarpest i første halvleg, efter Nourssair Mazraoui gav straffespark til tyrkerne for hånd på bolden, og Rachid Ghezzal omsatte til 1-0 efter 20 minutter.

Ajax var ikke ret gode i første halvleg, men Daramy var alligevel med i flere offensive aktioner, ligesom han noterede sig to store afbrændere.

Efter omkring en halv time blev han spillet helt fri i feltet, men danskeren skød forbi mål i en situation, hvor han burde have afsluttet inden for rammen.

Kort efter stod han klar ved fjerneste stolpe, hvor han igen kiksede i afslutningsøjeblikket, og danskeren blev pillet ud i pausen.

Besiktas kunne have gjort det til 2-0 kort før pausen, men både Alex Teixeira og Cyle Larin brændte deres store chancer. Derfor var tyrkerne foran med én ved pausetid.

I stedet blev det 1-1, da Sebastien Haller – der var kommet ind i stedet for Daramy – sparkede bolden i kassen efter en fint angreb af Ajax kort inde i anden halvleg.

Haller fik en stor chance kort efter, hvor han sparkede over mål, men Ajax var meget bedre i anden halvleg.

Med 20 minutter igen havde de så vendt kampen på hovedet, og det var takket være endnu en kasse fra Sebastien Haller. Denne gang sparkede han bolden ind tæt under mål efter et frispark, og så stod det 2-1 til Ajax.

Dermed er Haller oppe på ni mål i sine første fem Champions League-kampe, hvilket er ny rekord – Erling Haaland nåede kun otte.

Besiktas måtte se Francisco Montero blive båret fra banen, inden Haller var tæt på et hattrick i overtiden, men han var offside i situationen.

Dermed forblev det 2-1 til Ajax, der cementerede førstepladsen i gruppen, mens Besiktas' europæiske eventyr stopper her.


Af Sara Margren

7 kommentarer

aloevgaard 20:57          
Underholdende kamp med mange chancer og flot boldspil. Ajax ser virkelig stærke ud!
Tror bare Daramy skal være glad for at få startpladsen i denne kamp. Tvivler på det sker i knockout-kampene. Han har nogle hurtige fødder, men man kunne ønske en bedre kvalitet i hans afslutninger. Især når Haller erstatter ham og laver to mål i 2. halvleg.
Crusader 21:03          
Kampen gør ikke at jeg ærgrer mig mindre over at han valgte Ajax over Club Brügge.

Han skal spille mere kontinuerligt for at udvikle sig optimalt.
svenneolotta 21:09          
Han skal jo have chancen. Han er jo hverken skarp eller iskold, når han ved han sidder på bænken hvis han brænder.

Mon ikke også han får chancen kontinuerligt over en periode snart. At han bliver ved med at komme ind viser jo han er tæt på holdet. Tror han brænder Æresdivisionen af om 1 års tid +
TheUnitedWay 21:13          
Det er også lidt en presbold at mene han skal lave lige så mange mål på kanten som Haller gør som spids.
hjemloes 21:34          
Det er lidt noget vrøvl at sige at Haller kom ind og erstattede Daramy. Ja, Haller blev skiftet ind i stedet for Daramy, men udover udskiftningen blev Tadic rykket fra det centrale angreb og ud på fløjen hvor Daramy havde spillet.

Det hjalp enormt på ajax spil at Tadic kom væk fra det centrale angreb, Haller spiller den position så meget bedre, men I det hele taget gjorde ingen af b-kæden det specielt godt i dag; Neres, Klaassen, Schuurs og Daramy havde det allesammen svært
fodbold_hjernen 21:36          
daramy var deres bedste offensive mand i 1.halvleg. men derfor kan man sagtens ryge ud igen
Tha_BinGo 21:56          
Ja, det var da en af de mere pudsige sammenligninger..
Onsdag 8. december
Tirsdag 7. december