Luk

Vild Pukki-flugter sikrede point i PL-bundbrag

| Premier League | 10 kommentarer

Infoboks

Newcastle - Norwich 1-1
Premier League
9' 0-0 Ciaran Clark
61' 1-0 Callum Wilson
79' 1-1 Teemu Pukki

Med en forrygende flugter til 1-1 sikrede Teemu Pukki Norwich et enkelt point i tirsdagens bundbrag mod Newcastle, der ellers kom foran trods et tidligt rødt kort.

Tirsdag ventede der lidt af en bundgyser i Premier League, da rækkens to dårligste hold mødte hinanden i Newcastle.

De nyrige værter tog som bundprop imod næstsidstepladsen Norwich, der ikke har tabt, siden Dean Smith er kommet ind som træner.

Hos Newcastle tabte Eddie Howe sin første kamp som træner på sidelinjen, da Newcastle blev dukket af Arsenal i weekenden.

Ikke desto mindre var der brug for point i begge lejre tirsdag, og efter en rigtig god Newcastle-start gav midtstopper Cieran Clark lidt af en kniv til sine medspillere.

Han sparkede bolden i maven på Teemu Pukki, som kunne stryge afsted mod målet, og Clark så ingen anden udvej end at lægge Pukki ned, og så var der ikke tvivl omkring, at Clark måtte tidligt i bad efter kun ni minutter.

Norwich tog siden teten, men Newcastle kæmpede forbilledligt og var faktisk det farligste hold efterfølgende.

Joelinton fik bolden af Allan Saint-Maximin, der havde driblet sig flot fri. Brasilianeren forsøgte sig udefra, og han ramte bolden flot, men den fløj en anelse over mål, så Tim Krul kunne ånde lettet op.

Norwich ledte og ledte efter åbningerne mod det disciplinerede forsvar hos værterne, men det skulle ikke lykkes før pausen – blandt andet fordi Josh Sargent kom en my for sent til et ellers godt indlæg fra venstresiden.

Efter pauseteen kom Newcastle ud med fornyet tro på tingene, og efter godt en times spil fik værterne et straffespark, da Billy Gilmour ramte bolden med hånden i feltet.

Det skulle Callum Wilson tage sig af, og det er en af angriberens favoritdiscipliner.

Han sparkede bolden til højre side i målet, men denne gang blev han læst af Tim Krul, der dog på den mest uheldige vis så bolden ryge i mål, selv om han egentlig fik en god hånd på bolden.

Dermed noget overraskende 1-0 til Newcastle, der var på vej mod en flot og tiltrængt sejr.

Men Norwich skruede siden op og pressede endnu mere på for scoringen, da der ikke var mere at tabe.

Igen gjorde Newcastle sit for at lukke af, men til sidst kunne de ikke holde stand længere. I det 79. minut kom Newcastle-keeper Martin Dubravka meget skidt afsted med et indlæg, som han fik bokset ud og videre i spil.

Bolden faldt ned til Dimitris Giannoulis, der løftede bolden ind i feltet, hvor Teemu Pukki helt fri kom flyvende. Han hamrede på smukkeste vis til bolden med venstrepoten, og således fløj bolden op i hjørnet, hvor Dubravka var uden chance.

Således 1-1, og det skulle efter en ganske intens afslutning blive slutresultatet, da Dubravka tog en fremragende redning på en friløber fra Norwich' Lees-Melou i overtiden.

Dermed er det altså status quo på point mellem de to hold i bunden af Premier League. Norwich rykker dog en placering op og går forbi Burnley, så Norwich nu er nummer 18. Newcastle er stadig sidst.


Af Jonas Dalgård
Mandag 17. januar