Luk

Vilde Horsens straffede kæmpe SE-kollaps

| 3F Superliga | 25 kommentarer

Infoboks

SønderjyskE - AC Horsens 2-3
Superligaen Nedrykningsspil
32' 1-0 Patrick Banggaard
35' 2-0 Haji Wright
59' 2-1 James Gomez
72' 2-2 Casper Tengstedt
73' 2-3 Casper Tengstedt

Med et forrygende comeback vendte AC Horsens søndag 0-2 til en 3-2-sejr på udebane mod SønderjyskE, der nu for alvor flirter med nedrykningskampen.

AC Horsens var nærmest tvunget til sejr for reelt at holde liv i håbet om at overleve i 3F Superligaen, da det søndag gjaldt udekampen mod SønderjyskE, og det skulle vise sig at blive en ganske vild kamp.

SønderjyskE greb som ventet taktstokken fra start, og Anders K. Jacobsen manglede kun det sidste efter ni minutter, hvor han nåede frem til et indlæg fra Julius Eskesen.

Efterfølgende havde værterne på Sydbank Park svært ved skabe store chancer, og langsomt kom Horsens bedre med i opgøret.

Muamer Brajanac fik en god mulighed for at score for Horsens, men angriberen var alt andet end farlig foran mål i situationen.

Efter en en ganske sløj halv time blev kampen endelig sparket ordentlig i gang, da Patrick Banggaard med en fræk afslutning sendte SønderjyskE på 1-0 efter en del klumpspil i Horsens-feltet.

Horsens satsede meget på en offensiv dødbold tre minutter senere, og det skulle blive afgørende - bare ikke til gæsternes fordel.

SønderjyskE fangede nemlig Horsens i ubalance, og så afsluttede Haji Wright sin langvarige måltørke ved at score i tomt mål efter en fantastisk omstilling og kølig dribling forbi Matej Delac.

Jacob Buus sendte et fint forsøg af sted lige før pausen, men afslutningen sad inden for Lawrence Thomas' rækkevidde, så Horsens gik til pause nede med 0-2 og havde for alvor kurs mod 1. division.

Vildt comeback med ny formation

AC Horsens lykkedes ikke med at reducere tidligt i anden halvleg, så Jens Berthel Askou skiftede formation og gik over til en klassisk firebackkæde i stedet for den 3-5-2, som klubben startede opgøret i.

I det 59. minut satte Horsens gang i et muligt comeback, da James Gomez med en fremragende hovedstødsafslutning styrede et frispark i nettet til 1-2.

Herefter stod der Horsens på det hele, og gæsternes Louka Prip måtte først se sit forsøg blive blokeret, inden James Gomez igen var nærgående.

Horsens-overtaget gav pote efter 72 minutter, hvor et præcist indlæg fra Jacob Buus blev styret flot i mål af Casper Tengstedt, og så var det pludselig 2-2 i Haderslev.

En i forvejen skidt anden halvleg blev decideret elendig for SønderjyskE bare minuttet efter, hvor Casper Tengstedt prikkede bolden over stregen efter en hurtig omstilling, og så var Horsens nærmest sensationelt foran 3-2 efter at have været helt nede i sækken.

SønderjyskE blev derfor tvunget frem, og Stefan Gartenmann tvang Matej Delac til en god redning ni minutter før tid, men derudover havde værterne svært ved at gøre chancerne helt åbne til sidst.

Derfor holdt AC Horsens føringen tiden ud og kan derfor juble over en imponerende comebacksejr, der reducerer afstanden op til nedrykningsstregen til 12 point.

SønderjyskE har fortsat syv point ned til Lyngby under stregen, men de kongeblå kan hale ind mandag, hvor de får besøg af AaB.

Støt AC Horsens og køb en fanfigur


Af Martin Schmidt
Søndag 16. maj