Luk

Vilde Kevin De Bruyne ødelagde Skotland

| EM | 13 kommentarer

Kevin De Bruyne leverede tre oplæg og en scoring, da Belgien vandt 4-0 over Skotland i EM-kvalifikationens gruppe I. Rusland og Cypern vandt også.

Krisen kradser hos det skotske landshold, der har fået en forfærdelig start på EM-kvalifikationens gruppe I. Det skulle de forsøge at glemme mandag aften, da Belgien kom på besøg.

Skotland havde hentet seks point i de første fem kampe, hvor det blandt andet var blevet til nederlag mod Kasakhstan. Der skulle derfor gerne point på tavlen i mandagens kamp.

Det ville dog ikke blive en nem opgave mod et stærkt belgisk mandskab, der stod med maksimumpoint efter de første fem kampe. Og gæsterne kom også godt fra start mod Skotland.

Kampen var blot ni minutter gammel, da belgierne slog kontra efter en skotsk dødbold. Kevin De Bruyne drev bolden frem og lagde den på tværs til Romelu Lukaku, som let kunne gøre det til 1-0.

Inter-angriberen var generelt livlig i kampens start og havde et par pæne muligheder for at fordoble sit målantal i kampen. Størst var hans chance efter 18 minutter, da De Bruyne igen fandt ham i feltet. Denne gang sendte han dog bolden over mål.

Det blev dog både 2-0 og 3-0 i løbet af første halvleg, og begge gange havde Kevin De Bruyne næstsidste fod på bolden.

Efter 24 minutter sendte Manchester City-profilen et indlæg i feltet, som Thomas Vermaelen fik sendt i kassen, inden han otte minutter senere sendte et hjørnespark lige i panden på Toby Alderweireld. Han pandede 3-0-kassen i mål.

Kevin De Bruyne kunne meget vel have noteret sig for sin fjerde assist i kampen, da han kort før pausen smed et fladt indlæg i boksen og fandt Thomas Meunier. Backens afslutning gik dog tæt forbi stolpen.

Belgien fortsatte dominansen efter pausen. Få minutter inde i anden halvleg havde Dries Mertens muligheden for at gøre det til 4-0, men en god redning sørgede for, at det ikke skete.

Det gjorde det dog med otte minutter igen, og her var Kevin De Bruyne færdig med at lægge op. Denne gang afsluttede han selv, da han et kort stykke inde i feltet modtog bolden, som han køligt lagde over i det lange hjørne.

4-0 blev kampens slutresultat, og Belgien har dermed fortsat maksimumpoint i gruppe I.

I samme gruppe fulgte Rusland godt med Belgien, da Mario Fernandes efter 89 minutter sikrede en 1-0-sejr over Kasakhstan. Rusland har nu 15 point.

Cypern havde Pieros Sotiriou med fra start, da de besejrede San Marino 4-0 i gruppens tredje kamp. FC København-angriberen lagde op til kampens anden scoring.


Af Jonas Sand
Søndag 20. september