Luk

Vilde Liverpool satte adskillige rekorder

| Premier League | 24 kommentarer

Infoboks

Liverpool snuppede flere rekorder i denne sæson af Premier League.

Liverpool vandt i år sit første engelske mesterskab siden 1990, og det var i ganske suveræn stil.

Klubben nåede at sætte flere rekorder i denne sæson, og bold.dk giver her et overblik over Liverpools historieskrivning.

Bedste start nogensinde
Liverpool formåede at hente 61 point i deres første 21 kampe i sæsonen, og det var flest af alle hold i Europas fem store ligaer - nogensinde.

Største forspring i toppen
Liverpool havde på et tidspunkt 25 point ned til forfølgerne, og det er det største forspring nogensinde i Premier League.

Flest hjemmesejre i træk
Liverpools 3-2-sejr over West Ham i februar var holdets 21. sejr i træk på hjemmebane i Premier League, og det var ny rekord, efter Manchester City formåede at vinde 20 hjemmekampe i streg fra 2011 til 2012.

Siden har Liverpool udbygget rekorden til 24 hjemmesejre i træk, efter Bournemouth, Crystal Palace og Aston Villa blev slået på Anfield.

Tidligste mesterskabsfejring
Liverpool blev engelske mestre med hele syv runder igen, og det er ny rekord. Manchester City i 2017/18 og Manchester United i 2000/01 formåede begge at vinde titlen med fem kampe tilbage.

Hurtigst til 30 sejre
Liverpools 3-1-sejr over Brighton den 8. juli var holdets 30. sejr i sæsonen, og det var efter kun 34 kampe, hvilket er hurtigst nogensinde.

Flest hjemmesejre i en sæson
Liverpool har hentet 18 sejre på hjemmebane i denne sæson, og det er en tangering af rekorden, som Chelsea, Manchester United og Manchester City i forvejen har.

Flest sejre i en sæson
Liverpool tangerede med 32 sejre i sæsonen Manchester Citys rekord for flest sejre i én sæson, som City opnåede i både 2017/18 og 2018/19.

Næstflest point
Liverpool nåede akkurat ikke op på de magiske 100 point, som Manchester City på historisk vis fik i 2017/18. Liverpools 99 point er dog næstflest i en Premier League-sæson nogensinde.


Af Sara Margren
Torsdag 6. august