Luk

Vilde Roony scorede: FCK satte AaB til vægs

| 3F Superliga | 33 kommentarer

FC Københavns Roony Bardghji blev yngste målscorer i 3F Superligaen nogensinde, da han scorede et flot mål til 2-1 i FCK's 3-1-sejr over AaB på udebane søndag aften.

Søndag aften blev der fløjtet op til topopgør i 3F Superligaen, da toerne fra FC København var taget til det nordlige Jylland for at møde firerne fra AaB.

Til kampen havde FCK igen deres unge stjernefrø Roony Bardghji med fra start, hvor man ledte efter en sejr ovenpå to uafgjorte kampe i de to seneste Superligakampe for hovedstadsklubben.

Det samme gjorde hjemmeholdet dog også, som kom med en frisk sejr i bagagen fra sidste runde mod SønderjyskE, hvor de med en sejr kunne overhale gæsterne.

Start i lyn og torden og mål til begge hold

Gæsterne startede opgøret bedst og kom til et par gode muligheder i starten af opgøret ved Roony og William Bøving, og efter et kvarters spil fik gæsterne også hul på målscoringen.

Ligesom i sidste weekend var det Lukas Lerager, der gjorde det for FCK, da han var kommet med i feltet og headede et indlæg fra Peter Ankersen ind bag Jacob Rinne i AaB-målet ved fjerneste stolpe.

Et flot mål af FCK og midtbanekrigeren, men fornøjelsen varede kort for gæsterne, for lige efter gik AaB ned og udlignede til 1-1 ved Louka Prip, som startede på toppen i søndagens opgør.

Et hårdt fladt indlæg røg ind i favnen på Kamil Grabara, men målmanden tabte bolden ud af hænderne, hvorfor Prip snarrådigt kunne sparke riposten i mål til 1-1.

Historieskrivning i Aalborg

Den stilling holdt så i et kvarter, og herefter blev der skrevet historie i Aalborg.

FCK's unge, svenske guldfugl, Roony, kom nemlig på tavlen på et flot mål fra distancen, hvor han afsluttede fladt langs græsset, så Rinne ikke kunne holde bolden ude af målet med fingerspidserne.

Dermed blev Roony den yngste målscorer i Superligaen nogensinde med sine bare 16 år og 13 dage.

På den måde var FCK igen i front, og inden pausen skulle det også blive endnu bedre for gæsterne, som var i hopla i første halvleg og generelt spillede i et højt tempo hele kampen.

Peter Ankersen kom i et overlap på Roony i højresiden, og da han modtog bolden, sendte han den på tværs ind i målfeltet til en helt fri Bøving, der var kommet med ind fra sin venstrekant.

3-1 til FCK, der lignede en for stor mundfuld for AaB i første halvleg.

AaB på bolden – FCK med chancerne

Efter pausen satte AaB Magnus Christensen på banen i stedet for Pedro Ferreira for at ændre kampbilledet til hjemmeholdets fordel, men det var igen gæsterne fra FCK, der startede bedst.

Roony var igen livlig fra anden halvlegs start, og han havde en god dribletur efter 55 minutter, hvor hans afslutning med højrefoden dog blev blokeret, ligesom han muligvis skulle have spillet Bøving, der stod helt fri også.

AaB fik efterhånden tilkæmpet sig boldbesiddelsen, men lige lidt hjalp det, for gæsterne stod godt i forsvaret og var giftige på omstillingerne.

Midtvejs i anden halvleg lignede det derfor også nærmere et fjerde mål til FCK end et reducerende et af slagsen til AaB.

AaB fortsatte alligevel ufortrødent med at forsøge at presse københavnerne, og med lidt over tyve minutter igen fik Prip sendt et kvalificeret langskud afsted, som Grabara dog reddede sikkert.

FCK overvintrer som toer og AaB som firer

Tiden begyndte så småt at løbe for hurtigt for hjemmeholdet, som ikke kom afgørende igennem trods spilovertag og flere halve chancer fra frispark og hjørnespark.

Derfor endte det også med et slutresultat på 3-1 til FCK, som fortjent kunne tage en sejr med hjem til hovedstaden og lune sig på, selvom AaB kæmpede deres bedste. 

Resultatet betyder, at FCK overvintrer på andenpladsen i Superligaen minimum ét point efter FC Midtjylland på førstepladsen, som spiller sin sidste kamp inden pausen mandag aften. 

AaB må tage til takke med fjerdepladsen henover vinteren, da Brøndby IF tidligere søndag overhalede dem og Randers FC indenom med en 1-0-sejr over netop Randers FC.

Få store oplevelser i Parken! Find billetter til F.C. Københavns hjemmekampe fra 100 kr. her


Af Kristoffer Lind Pedersen
Fredag 28. januar