Luk

Vilde ulve blæste FCK ud af byen

| 3F Superliga | 187 kommentarer

FC Midtjylland var helt suveræne i søndagens topkamp i 3F Superligaen, hvor FC København blev udspillet på kryds og tværs og tabte 4-1.

FC Midtjylland tog søndag aften imod FC København i kampen mellem nummer et og to i 3F Superligaen, og det med en enkelt justering i startopstillingen: Sory Kaba afløste Junior Brumado helt på toppen, hvilket skulle få betydning for den retning, kampen tog.

Hos FCK var Ståle Solbakken tvunget til at skifte de skadede Rasmus Falk og Pierre Bengtsson for Jens Stage og Guillermo Varela, mens han til gengæld kunne glæde sig over at have Dame N'Doye tilbage, efter at angriberen havde siddet over mod Dynamo Kiev.

Efter en lovende åbning på topkampen, som bød på et hovedstød over mål af FCM's Erik Sviatchenko, og en god mulighed til FCK's Michael Santos, sat op af Mohamed Daramy, begyndte FCM så småt at sætte sig på opgøret.

Udeholdets forsvar virkede ikke dirkefrit overfor de rapfodede jyske offensivspillere og et noget nær ubønhørligt presspil, og det var fortjent, at ulvehylet kort før den halve time for første gang kunne gjalde over Herning.

Sprudlende FCM-spillere

Sory Kaba fik endelig hul på bylden for FC Midtjylland, hvor han ikke havde scoret siden sine to mål mod Horsens i august, da han efter et hjørnespark og flere afslutninger og riposter var vaks inde foran mål og fik sat kuglen ind til 1-0.

Udeholdet kom i de følgende minutter lidt bedre med, men kort før pausen var de meget tæt på at komme yderligere bagud, da en helt fri Evander tæt under mål sendte en afslutning lige i masken på FCK-keeper Kalle Johnsson.

Få minutter efter var Emiliano Marcondes lige så tæt på, da han fra 30 meters afstand satte hovedet på en clearing, fangede Johnsson ude af målet og kunne se sin snarrådige afslutning ramme græsset foran målet og derefter hoppe op og prelle af mod overliggeren.

Bare et minut senere var heldet dog sluppet op for københavnerne, og en fri Evander kunne inde foran mål heade 2-0 ind på måltavlen efter et præcist indlæg fra Awer Mabil.

FCK kollapser 

Anden halvleg var lige gået igang, da kampen allerede virkede punkteret. Evander lagde et følt frispark til Kaba, som fløj over N´Doye og headede 3-0 i mål.

Dame N'Doye reducerede få minutter efter, da han spillede Michael Santos og fik bolden tilbage i fri position inde foran mål, hvorfra han let kunne sætte 3-1 på tavlen.

Men det var ren kosmetik, ikke et spørgsmål om spænding, for der var ikke lagt mange afleveringer efter den scoring, før ulvene igen var på spil i løveburet.

Sviatchenko steg ganske enkelt op i et hul i FCK-opdækningen og headede med en meter til nærmeste modspiller et hjørnespark i mål til 4-1.

Kampens sidste fjerdedel blev præget af flere sammenstød og hårde dueller mellem spillerne, som ramte et i forvejen blødende FCK-hold, da hjertet og lungerne på midtbanen, Carlos Zeca, slog sin arm eller hånd.

Zeca spillere videre, mens han tog sig til armen, og Ståle Solbakken kan bare bede til, at den græske landsholdsspiller ikke har brækket noget og dermed er klar til de vigtige kampe, der venter i blandt andet Europa League.

Det endte 4-1 til ulvene i en for deres vedkommende fysisk, taktisk og teknisk eksemplarisk gennemført topkamp, hvor sejren kunne være blevet endnu større efter blandt andet et stolpeskud mod slutningen.

For københavnernes vedkommende var det slet ikke til at se, at de ligger nummer to i Superligaen og fører deres gruppe i Europa League. 

Køb billetter til FC Midtjyllands kommende hjemmekampe her!


Af Thor Carlskov
Torsdag 14. november