LeoVegas.dk Roskilde Festival Bethard Casino24

Luk

Vildt VAR-drama endte i sejr til Lerager og co.

| Ligue 1 | 6 kommentarer
Ståle går all-in mod Bordeaux: Nu har vi spillet 34 kampe, så skal vi også klare 36
Highlights: Cornelius og Bordeaux tog deres første Europa League-sejr mod Slavia Prag
Vildt VAR-drama endte i sejr til Lerager og co.
Foto: Getty Images

Der var masser af dramatik, da Bordeaux onsdag aften vandt 3-2 over Saint-Etienne i den franske liga. Lukas Lerager var med hele kampen, mens Andreas Cornelius blev skiftet ind.

Lukas Lerager var med fra start, da Bordeaux onsdag aften skulle forsøge at bryde deres stime af uafgjorte kampe i den franske liga og i stedet sætte tre point ind på kontoen.

Med en sejr kunne Saint-Etienne dog spille sig ind i top 4 i tabellen, og derfor havde udeholdet rigeligt at motivere sig med inden opgøret. 

Bordeaux var tæt på at bringe sig i front efter ganske få minutter. Youssouf Sabaly marcherede frem til modstanderens felt, hvor han fik sendt en truende afslutning af sted mod Saint-Etienne-målet, men Stephane Ruffier fik en hånd på bolden og dirigeret den på stolpen.

Ti minutter senere bragte udeholdet sig dog på 1-0. Remy Cabella driblede sig gennem hjemmeholdets forsvar, inden han prikkede bolden gennem benene på en Bordeaux-spiller, og i feltet stod Lois Diony fri. Han satte indersiden på og gav Saint-Etienne føringen.

Der gik dog ikke længe, før Bordeaux bragte sig på lige fod. Stephane Ruffier mistimede sit indgreb på et indlæg fra venstre side, og så landede bolden for fødderne af Jimmy Briand, der på noget uskøn vis fik bolden over stregen.

I samme episode pådrog Saint Etiennes forsvarskrumtap Neven Subotic sig en grim hovedskade, der betød, at han måtte lade sig udskifte.

Efter 36 minutter rådede Ruffier bod på sin indblanding i Bordeaux-udligningen. Yann Karamoh blev spillet fri i bagrummet bag Saint Etienne-forsvaret, men Ruffier kom godt ud og forhindrede en scoring til 2-1 med en fin redning.

I første halvlegs tillægstid var målscorer Lois Diony utroligt tæt på at score et utroligt flot hovedstødsmål fra kanten af feltet, men bolden gik få centimeter forbi trekantssammenføjningen, og de to hold kunne derfor gå til pause ved stillingen 1-1.

Første dramatiske højdepunkt i anden halvleg indtraf, da Bordeaux blev tildelt et straffespark efter VAR-gennemsyn. Dommer Clement Turpin vurderede, at indskiftede William Saliba, der afløste Subotic efter hovedskaden, havde haft hånden til hjælp i feltet.

Francois Kamano fik ansvaret fra straffesparkspletten, og han konverterede chancen til en 2-1-føring til Bordeaux.

Nogle minutter senere appellerede Wahbi Khazri voldsomt for en udvisning til hjemmeholdet, da han blev stoppet af sidste mand i Bordeaux-forsvaret, men Clement Turpin valgte ikke at kigge hændelsen igennem via VAR, og i stedet blev Khazri vist et gult kort.

Khazri fik dog revanche blot to minutter senere. En bold landede for fødderne af en fri Remy Cabella i den bagerste del af Bordeaux-feltet, og han fik med besvær afsluttet mod mål, men i sidste ende var det Wahbi Khazri, der kunne trampe bolden over stregen og udfordre Jimmy Briand om titlen for kampens grimmeste kasse.

Men dramaet var langt fra ovre. Ti minutter efter 2-2-scoringen fik indskiftede Younousse Sankhare marchordre efter at have slået ud efter udeholdets Ole Selnæs. Dommer Clement Turpin kiggede dog episoden efter med videohjælp, og han endte med at ombestemme sig og kalde Sankhare tilbage på banen med en advarsel i stedet for det røde kort.

I jagten på sejr blev Andreas Cornelius skiftet ind i det 79. minut i håbet om, at han kunne gentage den sene pointgivende scoring i weekendens opgør mod PSG.

I kampens døende minutter lykkedes det så hjemmeholdet at bringe sig foran. Pablo Castro dukkede op ved forreste stolpe og headede en fin hjørnesparksserv i netmaskerne til en 3-2-føring, som det ikke lykkedes Saint-Etienne at svare igen på i de seks minutters tillægstid.

Med sejren rykker Bordeaux op på en tiendeplads i tabellen, mens Saint Etienne missede mulighed for at spille sig ind i top 4-varmen.

Se Copa del Rey-Finalen, Barcelona - Valencia Live på Eurosport Player
Advertisement Advertisement

Af Daniel Laursen

6 kommentarer

chelsea1905 21:16          
Så godt nok slemt ud med Subotic. Håber han er hurtigt tilbage...
ca$h 21:53          
https://www.tv3sport.dk/sport/fodbold/nyheder/grotesk-var-farce-i-frankrig-spiller-udvises-for-albue-men-hives-tilbage-fra-omklaedningsrummet-og-far-gult

Selnæs (St. Etiennes norske nordmand) burde vel have dobbelt gult !
1 for at holde og 1 for at simulere at han havde fået et slag i ansigtet .. billigt sluppet ;)
Hasse1983 22:17          
Selnæs havde fortjent en albue på næsen, nær han hiver så voldsomt i trøjen. Han er blevet sat men forsøger i to omgange, at fly modstanderen omkuld.
Jeg et træt af, at man slipper så nemt for at hive i trøjen.
Fantastisk med VAR på denne måde, og et ganske tydeligt eksempel på, at det er spillerne og ikke dommerne det ødelægger fodbolden.
Celestino 06:36          
Selnæs filmede pænt meget i den situation. Pinligt at se på. Var glad for at se VAR brugt tll at fikse en alt for hård udvisning.
puting kuneho 07:22          
Det er præcis sådan noget VAR skal bruges til.
Lifetec 08:13          
Fint at VAR kan bruges i enkelte afgørende situationer. Undrer mig bare over friløberen ikke blev gennemset af hoveddommeren - og så er det bare pisseirriterende med alle disse bold-til-hånd straffespark som bliver dømt med VAR. Kampe skal helst ikke afgøres ud fra om en spiller er uheldig at få sparket en bold hårdt ind på armen i en ellers ufarlig situation.
Tirsdag 21. maj