Luk

Luk

Vildt VAR-drama i Ecuador og Brasilien-deler

| VM kval. CONMEBOL | 6 kommentarer

Infoboks

Ecuador - Brasilien 1-1
VM Kvalifikation CONMEBOL
6' 0-1 Casemiro
15' 0-1 Alexander Dominguez
20' 0-1 Emerson Royal
75' 1-1 Felix Torres

Brasilien og Ecuador spillede torsdag aften 1-1 i en kamp, der bød på to røde kort samt to omstødte straffespark og to omstødte røde kort til Alisson. 

Sent torsdag aften spillede Ecuador og Brasilien på Estadio Rodrigo Paz Delgado, hvor det gjaldt en VM-kvalifikationskamp mellem de to nationer.

De brasilianske gæster havde inden opgøret sikret deres kvalifikation til VM i Qatar 2022 på en suveræn førsteplads, så man kunne tænke, at der måske var motivation til forskel på de to hold inden opgørets start.

Den tanke gjorde brasilianerne imidlertid til skamme efter bare seks minutter, hvor Casemiro kom først på en retur i Ecuadors målfelt og fra målstregen tacklede bolden i netmaskerne.

En kold spand vand at få i hovedet for Ecuador, der inden kampen lå på en tredjeplads i kvalifikationen og med en sejr næsten ville kunne gøre krav på deres billet til Qatar om under et år.

Det skulle dog blive værre for hjemmeholdet bare ti minutter senere, da målmand Alexander Dominguez fik direkte rødt efter at have stemplet Brasiliens Cunha på halsen, så jernknopperne var aftegnet på angriberens hals efterfølgende.

Bare fem minutter senere blev Tottenham-højrebacken Emerson Royal dog også sendt tidligt i bad efter sit andet gule kort i kampen, og så var landsholdene tilbage på lige vilkår, hvad angik spillere.

Efter en halv time var det så ved at løbe helt af sporet, da også Alisson i Brasilien-målet blev vist det røde kort, men hans frispark blev dog bagefter takseret til et gult kort i stedet.

Med alle de mange afgørende dommerkendelser var der ikke overraskende småt med godt spil fra begge hold, hvorfor kampen også udviklede sig til en uskøn affære, hvor begge lande var inde i opgøret.

Drama fortsatte efter pausen

Ud til anden halvleg gik der ikke mere end ti minutter, før dommer Wilmar Roldan var i fokus nok engang. Nu fordi han dømte straffespark til hjemmeholdet.

Efter længere tids overvejelse og flere VAR-tjek blev straffesparket dog alligevel annulleret, og Ecuador måtte op på hesten igen og jagte det udlignende mål.

Særligt tidligere West Ham- og Everton-spiller, Emner Valencia, og Villarreal-wingback, Estupinian, var livlige og velspillende, men målet udeblev indtil et kvarter før tid, hvor fansene på stadion eksploderede i jubel.

Felix Torres stangede nemlig hjemmeholdet på 1-1 efter et velslået hjørnespark af Gonzalo Platas fandt midterforsvaren midt for det brasilianske mål.

Mere drama lignede det ikke, at det blev til, men så til allersidst - helt i kampens ånd - blev der nok engang dømt straffespark til hjemmeholdet, og Alisson nok engang vist ud. 

Men ligesom de to foregående gange i kampen, hvor dommer Roldan trak sine kendelser tilbage, trak han denne gang igen-igen sin straffesparkskendelse og det røde kort tilbage. 

Herefter kunne Roldan og de to hold så ikke finde på mere efter sammenlagt tyve minutters forlænget spilletid over de to halvlege, og det sluttede derfor med en remis efter en yderst intens og opsigtsvækkende affære.

Det uafgjorte resultat er som nævnt lige meget for Brasilien, som er kvalificeret til VM, men for Ecuador kan det vise sig at blive et vigtigt point, eftersom de nu ligger treer med 24 point og syv point ned til nærmeste efterfølger Columbia.

De møder næste gang Peru ude, mens Brasilien har Paraguay hjemme. 


Af Kristoffer Lind Pedersen

6 kommentarer

a j o o b a 00:40          
Vanvittig kamp. Absurd højt tempo, non stop action. Masser af drama - og dommeren? Han skal til øjenlæge. Han blev ved med at omstøde sin egen beslutning
Dummeidiot 00:54          
Fuldstændig vanvittig kamp at se, sad med 5 andre drenge mellem 18 og 23 år og valgte at se en random fodboldkamp, det var fandme det værd hahah utrolig underholdning for alle pengene.
WhyNot 08:32          
Sgu også svær kamp at være dommer i når nu Equador brugte enhver anledning til at smide sig. Teatralsk og klamt. Synes VAR er træls men her kom det til sin ret af flere omgange.
Slettet(541732220402) 10:53          
Brasilien var heldige med kendelserne. Dog vild underholdning. Klassisk sydamerikansk kampånd, hvir spillerne bare slagter hinanden
LosMurciélagos 11:18          
Forstår godt Ecuador. Ecuadors målmand får rødt for præcis det samme som Allisons røde kort der blev omstødt. Eneste forskel er at Cunha slog sig hårdere end Ecuador spilleren.

Ecuador får et mål annulleret fordi den har været ude bag baglinjen. Men VAR kunne ikke finde et billede hvor den havde været det...

Derudover bliver der også i løbet af kampen begået et klodset straffespark af Brasilien, men hvor dommeren afventer VAR og VAR ikke blev taget i brug.

Ecuador får dømt et andet straffe, som VAR omstøder (hvor Allison igen får tilbagetrukket et rødt kort). VAR skal kun bruges til "clear and obvious" men der går 3min med samme sekvens som dommeren skal kigge på. Svært at kalde "clear and obvious"
LigaESP 11:35          
Dumme
Tak fordi du oplyser os om hvem du så kampen med og hvor gamle de var
Mandag 23. maj
FCM vil forløse Sisto: Er for god til bænken
13:31
Leeds United
13:31
LIVERPOOL F.C. - Carabao & FA Cup vinderne 21/22
13:30
Mbappé: Forstår godt Real Madrids skuffelse
13:29
Officielt: Brian Priske fyret i Royal Antwerp
13:29
FCK vil straffe baneløbere under guldfest
13:28
Claesson om FCK-fremtid: Skal vi snakke om
13:27
SV:SERIE A
13:27
Helenius: Vi var det bedste offensive hold
13:27
Officielt: Brian Priske fyret i Royal Antwerp
13:27
Frank ser tilbage: Folk forstår ikke bedriften
13:27
Niels F. om kontraktudløb: Kan intet garantere
13:25
Suppens bøder i 21/22
13:25
Ruslands invasion af Ukraine!!
13:24
LIGE PÅ: Pione Sisto har aldrig været ringere
13:23
Ansu Fati er tilbage på det spanske landshold
13:23
FCK vil straffe baneløbere under guldfest
13:22
Frank ser tilbage: Folk forstår ikke bedriften
13:22
FCK-budget sænket: Claesson til venindepris
13:22
Frank ser tilbage: Folk forstår ikke bedriften
13:21
Frank ser tilbage: Folk forstår ikke bedriften
13:21
FCK vil straffe baneløbere under guldfest
13:20
3. div-overblik: Roskilde er tilbage i toppen
13:20
Man United-tråden
13:19
LIVERPOOL F.C. - Carabao & FA Cup vinderne 21/22
13:19