LeoVegas.dk Roskilde Festival Bethard Casino24

Luk

Villadsen om stop: Mærkeligt - men god timing

| Danmark | 1 kommentar
Arkivklip: Hylende morsomt - FCK-fan bliver hypnotiseret til at være Brøndbyfan
Ståle om omdiskuteret Dubai-tur: Kan man tage til Tyrkiet? Kan man spille i Rusland, når de invaderer Krim-halvøen?
Parken bekræfter udenlandsk interesse - men storaktionærer vil IKKE sælge
Superliga-spiller hårdt ramt: Fik hjernerystelse i juli - kan stadig ikke træne
Onside retro: Erik Mykland på druktur tre dage inden FCK's forårspremiere
Villadsen om stop: Mærkeligt - men god timing
Foto: Jonas Bonde
Thomas Villadsen glæder sig til sit nye job som målmandstræner i Lyngby og ser tilbage på sin aktive karriere med stor tilfredshed og kun en enkelt ærgrelse. 

Thomas Villadsen er ny målmandstræner i Lyngby, og det betyder samtidig, at han stopper sin aktive karriere i en alder af 34 år.

Villadsen har i flere år arbejdet med målmandstræning ved siden af fodboldkarrieren, så muligheden i Lyngby var kærkommen.

- Det har ligget mig naturligt at skulle den vej på et tidspunkt, og nogle gange opstår der bare en mulighed og en timing, som ender med at være det rigtige, siger Villadsen til bold.dk.

- I princippet ville jeg gerne have fortsat min aktive karriere, fordi jeg stadig føler mig fit, men så opstod den her mulighed i Lyngby.

- Jeg har været vant til at arbejde med unge målmand gennem de sidste mange år, og Lyngby vil gerne satse på deres egne unge i fremtiden. Så det skal jeg ind og sætte mit præg på sammen med resten af staben, og jeg glæder mig rigtig meget til at komme i gang.

Var tæt på rumænsk storklub
Thomas Villadsen har været professionel fodboldspiller de sidste 18 år, og derfor har beslutningen om at stoppe ikke helt bundfældet sig endnu.

- Det er da lidt mærkeligt at stille støvlerne på hylden nu og ikke have spillet en sidste kamp frem til stoppet. Det er en lidt underlig fornemmelse, og det er ikke helt gået op for mig endnu.

Men han kan alligevel godt se tilbage på sin karriere med tilfredshed - og blot en enkelt ærgrelse.

- Jeg har været nogle spændende steder i løbet af min karriere. Både i FCK og FCN har jeg været med til at kæmpe om mesterskaberne, og det har været rigtig sjovt, selvom jeg ikke spillede så meget.

- I Nykøbing har jeg været med til at rykke op i 1. division og været med til at skabe et bedre træningsmiljø og en mere professionel kultur. Jeg føler, jeg efterlader dem i en god forfatning.

- Da jeg var i Holland (i FC Emmen, red.), blev jeg det første år kåret til årets målmand i rækken og årets spiller i klubben. Jeg var forholdsvis ung, og det er jeg stolt af at se tilbage på.

- Jeg havde også en rigtig fed tid i Rumænien (i Ceahlaul Piatra-Neamt, red.), men det eneste, jeg ærgrer mig over i min karriere, er, at det ikke lykkedes at komme til en af de større klubber dernede; Cluj eller Steaua Bukarest, som jeg var tæt på at komme til.

- Det var rigtig tæt på med Steaua, men det afhang af noget økonomi, og derfor blev det ikke til noget.

- Det kunne have ændret tingene i en anden retning, men så kom jeg hjem til Nordsjælland i stedet og fik oplevelser med Champions League. Sådan er det jo - man er nødt til at træffe nogle valg.

Kunne være skiftet
Thomas Villadsen spillede en større rolle i sine udenlandske klubber end i flere af de dansker klubber, han var forbi.

Villadsen skammer sig dog ikke over noget.

- Jeg blev i FC København dengang, hvor nogen måske var skiftet. Man kunne have taget til 1. division og fået chancen der, men det var et fedt miljø i FCK og min hjerteklub på det tidspunkt. Det var mit eget valg at blive.

- Jeg kom til Nordsjælland, da de lige havde vundet mesterskabet og skulle spille Champions League, og der havde Jesper Hansen lige spillet en fortrinlig sæson.

- Jeg har stået bag nogle dygtige keepere, så jeg skammer mig ikke over det. I de perioder var de bare bedre end mig.

- Man kan vel sige, at jeg har været loyal over for de klubber, jeg har været i, for jeg har stort set altid gået kontrakten ud. Jeg har følt mig tryg de steder, og det har også været vigtigt for mig. Så har jeg kunnet give erfaringer videre uden for banen i stedet, siger Villadsen.

Thomas Villadsen spillede ud over de nævnte klubber også i AC Horsens og FC Vestsjælland i sin aktive karriere.

sara@bold.dk

Stream FC København – Esbjerg fB på Eurosport Player
Advertisement Advertisement

Af Sara Margren

1 kommentar

spartan 21:37          
Både i FCK og FCN har jeg været med til at kæmpe om mesterskaberne, og det har været rigtig sjovt, selvom jeg ikke spillede så meget.
Det var da en eufemisme af rang. Manden fik mig bekendt ikke et minut i den hvide trøje.
Lørdag 23. marts