Luk

Vindahl: Hjulmands landshold er et stort mål

| Æresdivisionen | 8 kommentarer

Infoboks

Peter Vindahl lægger ikke skjul på, at han drømmer om at komme ind omkring A-landsholdet og mærke den store opbakning, som Kasper Hjulmands tropper får. Han holder dog fokus på AZ Alkmaar nu og her.

Peter Vindahl har taget skridtet fra FC Nordsjælland til hollandske AZ Alkmaar denne sommer, hvor han ser ud til at være blevet førstekeeper ganske hurtigt.

Den 23-årige målmand kan dermed forhåbentlig se frem til fast spilletid i Æresdivisionen, og drømmen om at komme på A-landsholdet lever i bedste velgående.

Vindahl har været fast mand i truppen på U21-landsholdet, og han lægger ikke skjul på, at ambitionen er at snuse til A-landsholdet på et tidspunkt.

- Selvfølgelig drømmer jeg om det. Jeg har en stor målsætning om at komme ind omkring landsholdet; hvis ikke nu, så på et eller andet tidspunkt, siger Peter Vindahl til bold.dk.

- Alle i Danmark kan mærke den kærlighed og opbakning, der er til landsholdet i øjeblikket, og det vil jeg da sindssygt gerne være en del af. Jeg ville da ikke sige nej, hvis Kasper (Hjulmand, red.) ringer.

- Men det vigtigste for mig er at få spillet nogle kampe hernede og udvikle mig, og så skal jeg ikke brug for meget krudt på at tænke på landsholdet. Det kommer, hvis det kommer.

Vindahl ser en fordel i at spille i Holland og i Alkmaar, hvor spillestilen minder om landsholdets.

- Den måde, der bliver spillet på her i AZ, stemmer meget godt overens med den måde, landsholdet gerne vil spille på. Jeg håber da, at der bliver kigget med, men jeg holder fokus på mig selv og mine præstationer.

Peter Vindahl har selv haft Kasper Hjulmand i FC Nordsjælland, og han fik førsteholdsdebut under ham i 2018 i en pokalkamp mod HB Køge.

Fansene er lidt noget andet
Peter Vindahl fik debut for AZ Alkmaar i sidste weekend, hvor han og holdet blev skudt i sænk af formstærke PSV med cifrene 0-3.

Vindahl kan godt mærke, at kvaliteten på skuddene er en anelse højere i Æresdivisionen end i 3F Superligaen.

- De sparker i hvert fald lidt bedre til en bold hernede, end jeg har været vant til i Superligaen. Det var imponerende, og jeg håber ikke, at modstanderne rammer den sådan hver gang, siger Vindahl.

- Men overordnet set var det en fin præstation af mig mod PSV, synes jeg. Jeg fik også vist, at jeg gør det godt med fødderne, så det var okay, men at vi tabte 0-3 overskygger min præstation.

Til gengæld var der godt gang i den på lægterne med 13.000 tilskuere på AFAS Stadion, hvilket markerede genåbningen af tribunerne.

- Det var lidt noget andet, end hvad jeg har været vant til derhjemme. Med al respekt for FC Nordsjælland var det ikke tilskuere, der var flest af desværre, selvom de spillede god fodbold.

- Det var en fed oplevelse, også fordi det var genåbningen af vores stadion, så fansene havde gjort lidt ekstra ud af det med lysshow og fyrværkeri. Det var specielt, og fansene gjorde, hvad de kunne, for at hjælpe os til sejren mod PSV.

- Håber jeg er købt af en grund
Også tempoet er en del højere i Æresdivisionen, ligesom skuddene mod mål bare er bedre, forklarer Vindahl.

- Udover at det går hurtigere, og at man skal være hurtigere i både tankegang og handling, er kvaliteten af de skud, der kommer mod mål, også bare stærke. De sparker dem sgu bare ind, også til træning.

Vindahl føler sådan set, at han er faldet til på den rette hylde.

- Jeg tog herned, fordi det var den rigtige pakke og det rigtige valg for mig. Ligaen og spillestilen passer mig rigtig godt, fordi vi gerne vil spille med bolden, og der har jeg også noget at bidrage med.

- AZ er en stor klub hernede, og jeg føler, jeg kan være med. Jeg skal selvfølgelig bygge på, også så jeg kan tage et endnu større skridt om nogle år.

Vindahl stod mod PSV og Randers FC, og han satser på, at han foreløbigt har sat sig på pladsen i målet.

- Jeg tager ikke noget for givet, men jeg håber da, at de har købt mig af en grund. Jeg håber at tilbagebetale tilliden, jeg har fået nu, og det handler om at præstere, for ellers står der en ny i køen bag mig.

Peter Vindahl og AZ Alkmaar skal søndag klokken 16.45 op imod bundholdet Heracles på udebane.


Af Sara Margren

8 kommentarer

fetaehhgodt 07:41          
Dejligt med sådanne artikler.

Der er ikke så meget at kommentere, fordi man bliver fyldt op med viden, så man forhåbentligt bliver lidt klogere på alle de her unge talener der gør det fremragende i udlandet.

Og bekræfter bare at Holland er et virkeligt godt sted, som næste step fra Superligaen, inden der eventuelt kan spilles i større ligaer. Med den spillestil som Hjulmand vil have, der findes der næppe et bedre sted end Æresdivisionen. Der er chancer for spilletid, for udover de sædvanlige tophold, så er holdene nedenunder ikke så skræmmende niveaumæssigt. Så de får lov at udvikle vigtige egenskaber, som teknik, pasningsspil og ikke mindst det meget mand mod mand som praktiseres i Æresdivisionen. Hvor de tvinges til og lærer at udfordrer deres direkte modstander.

Sidstnævnte savner jeg lidt på A landsholdet. Der er efterhånden en del spillere, der har de egenskaber, men desværre sjældent det bruges. Det ville lette meget for vores pasningsspil, hvis nogle af og til tog den her dribling og satte en modstander af, for det skaber næsten altid overtal, og en del flere spilmuligheder at aflevere til efterfølgende.
Det hollandske landshold syntes jeg dog praktiserer det lidt for meget. Lidt for meget enkel præstationer. De kunne lære af det danske landshold mere at spille som et hold. Specielt mod svagere modstandere. Når man ser hvilke stjernespillere de har, så er der (eller har været før ny landstræner) været mange kampe de har faldet igennem.
Så det kan også blive for meget. Men Danmark som hold kunne godt bruge lidt mere individualisme på holdet.
Jussi 09:09          
Vi har vel lige set Dams og ASO udvise indviduelle færdigheder.

Derudover er der også nogle fine højdepunkter med Daramy fra gårsdagens nedsabling af Cambuur.
Malresi 09:50          
vil også mene at Braithwaite og Mæhle udfordrer deres direkte modstandere ganske ofte.

Men enig - flere af disse artikler vil klæde sitet.
Bødlen1880 11:41          
Feta: Er nu ikke enig i at Holland er et virkelig godt næste step fra Superligaen. Som du selv skriver.. Udover Ajax og nok også PSV, er de andre hold jo marginalt bedre end Superligaklubberne. Det er et godt næste step for spillere som Vindahl, som ikke har gjort det godt nok i Superligaen til at tage andet end et lille skridt op - for de største talenter i DK giver et sådan skifte ingen mening. Han skal i øvrigt tage kolossale skridt ift. sin FCN tid, hvis han nogensinde skal blive landsholdsaktuel til spilletid. Var ikke specielt imponeret over ham i FCN, men en fin spiller med god størrelse.
grumblesnake 13:43          
@Bødlen1880

AZ har altså væsentligt større ressourcer end noget superligahold. Jeg vil også påstå at PSV er mere på niveau med Feyenoord end Ajax, som er i en kategori for sig selv i øjeblikket.

Vindahl er en glimrende målmand, men hans største styrke ligger i hans evner med bolden på fødderne, hvilket er essentielt for en moderne målmand og hovedårsagen til at AZ købte ham.
Jeg tror ikke man kan være i tvivl om, at det er noget som også interesser Hjulmand.
Han har også den fordel at han er en af de få Målmænd med fast spilletid i udlandet. Så hvis han kan fortsætte udviklingen er det slet ikke usandsynligt at han kan komme på landsholdet indenfor en overskuelig tidsramme.
Bødlen1880 14:28          
Grumle: Som jeg ser det er Ajax i en klasse for sig, PSV på en halv hylde under, og de næste; Feyenoord, Alkmaar osv. på noget der ligner top 4-6 niveau i Superligaen. Jeg hører mange snakker godt om Vindahls evner med fødderne, men havde selv svært ved at genkende det de gange jeg har set ham. Sybes han har lavet store opspilsfejl, fordi han netop insisterede på at spille den flot ud hver gang, men måske jeg ikke har set ham nok. I kampene mod AGF har han lavet graverende fejl med fødderne de seneste 2 gange vi mødte dem.
grumblesnake 16:31          
@Bødlen1880

Jeg kan i hvert fald se at det pt. står 3-0 til Feyenoord, hvilket tyder på at PSV ikke er på et markant højere niveau i øjeblikket.
Jeg synes også kampen mellem AZ og Randers (som repræsentant for to top-6) viste at der var en ret markant niveauforskel mellem de to hold og det var et AZ-hold der lige har solgt deres tre største profiler til Monaco, Atalanta og Nice for 44 mio euro.
Jeg kan kun se at det er FCK og FCM der på deres bedste har mulighed for at konkurrere med de hold.

Det er klart at Vindahl har begået fejl i opspillet, men det kommer til at ske hvis det skal udvikles. Jeg synes dog også at han blev langt mere stabil i sin sidste periode.
Vi kan i hvert fald konstatere at AZ synes han han er attraktiv på det punkt og jeg tænker at de ved hvad de snakker om.
Tirsdag 25. januar
Mandag 24. januar